تأثیر افزودن پودر چای ترش به جیره بر عملکرد رشد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط القای آسیت
محورهای موضوعی : دانش و پژوهش علوم دامیتورج احمدی 1 , امیر فتاح 2 , محمدحسین نعمتی 3
1 - گروه علوم دامی ، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - گروه علوم دامی ، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3 - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، زنجان، ایران.
کلید واژه: عملکرد, جوجه گوشتی, چای ترش, پاسخ ایمنی, آسیت,
چکیده مقاله :
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر افزودن پودر چای ترش به جیره بر عملکرد رشد و پاسخ های ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط القای آسیت اجرا شد. 400 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی، شامل 4 تیمار و هر تیمار 5 تکرار 20 قطعهای موردمطالعه قرار گرفتند: تیمار 1: گروه کنترل مثبت (بدون القاء آسیت و بدون پودر چای)، تیمار 2:گروه کنترل منفی (القاء آسیت بدون پودر چای)، تیمار 3: القاء آسیت به همراه یک درصد پودر چای ترش و تیمار 4: القاء آسیت به همراه دو درصد پودر چای ترش در جیره. این آزمایش به مدت 42 روز اجرا شد و القای آسیت با کمک نمک طعام از روز هشتم آغاز گردید. صفات عملکردی (وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل)، پاسخهای ایمنی به تزریق SRBC، وزن اندامهای ایمنی (طحال، تیموس و بورس) و شاخص های قلبی بررسی شدند. نتایج نشان داد که القای آسیت، وزن بدن را کاهش و ضریب تبدیل خوراک مصرفی را در دوره ی پایانی افزایش داد (05/0>p). همچنین القای آسیت وزن نسبی اندام های ایمنی و تیتر آنتیبادی را کاهش داد ولی باعث افزایش میزان بطن راست به کل بطن شد (05/0>p). افزودن دو درصد پودر چای ترش به جیره، عملکرد رشد را در دوره ی پایانی و کل دوره بهبود بخشید و همچنین باعث افزایش معنی دار وزن اندام های ایمنی و تیتر آنتیبادی شد (05/0>p). درمجموع، افزودن دو درصد پودر چای ترش برای بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی در شرایط آسیت توصیه می شود.
This study was conducted to investigate the effects of sour tea powder on growth performance and immune responses of broiler chicks under conditions challenge with ascites. 400 broiler chicks were studied in arrangement of 4 experimental diets including: Treatment 1: Positive control group (without induction of ascites and without powder), treatment 2: Negative control group (induction of ascites without powder), Treatments 3 and 4) 1% and 2% sour tea powder groups with ascites induction, and inclusion of 1% and 2% tea powder. This study was conducted for 42 days and the induction of ascite was started from day 8. This study was conducted in form of a completely randomized design with 4 treatments and 5 replications. Performance parameters (body weight, feed intake and feed conversion ratio), immune responses against SRBC, weight of immune organs (spleen, thymus and bursa) and heart indexes were investigated. The results showed that the induction of ascites decreased body weight and increased feed conversion ratio in finisher period. The induction of ascites also decreased relative weight of heart indexes, immune organs and antibody titer (p<0.05). Dietary inclusion of 2% plant powder increased growth performance in finisher and total periods. It also improved relative weight of immune organs and antibody titer against SRBC. In conclusion, adding 2% Sour tea powder into diet is suggested to improve immune responses and growth performance under ascites condition.
_||_