اثر خوراکی نانولیپوزوم حاوی رنگدانه آستازانتین بر عملکرد رشد و بهره وری خوراک بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان Oncorhynchus mykiss
محورهای موضوعی : تغذیه آبزیانمژده بشارت 1 , هومن رجبی اسلامی 2 , مهدی سلطانی 3 , سید عبدالمجید موسوی 4
1 - دانشجوی دکتری رشته شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، علوم و تحقیقات تهران
3 - استاد گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
4 - استادیار گروه علوم دامی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
کلید واژه: نانولیپوزوم, قزلآلای رنگینکمان, آستازانتین, شاخصهای رشد,
چکیده مقاله :
مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (NA) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد قزل آلای رنگین کمان پرداخت. تعداد 375 قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه 2/00 ± 31/00 گرم در پنج تیمار شامل صفر (گروه شاهد)، 25 (تیمار دوم)، 50 (تیمار سوم)، 75 (تیمار چهارم) و 100 میلیگرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (تیمار پنجم) تقسیم شدند. هر تیمار دارای سه تکرار و هر تکرار حاوی 25 قطعه ماهی بود که در 15 تانک 200 لیتری به صورت تصادفی ذخیرهسازی شده و به مدت 60 روز تغذیه گردیدند. به منظور اندازه گیری وزن برای شاخص های مورد بررسی از ترازو با دقت 0/1 استفاده شد. نتایج نشان داد بیشترین میزان درصد افزایش وزن نهایی (13/80±225/22 گرم) مربوط به تیمار 75 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین و کمترین آن (12/88±194/57 گرم) مربوط به تیمار 100 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بود. همچنین بیشترین نرخ رشد روزانه با میزان 0/10±2/51 گرم در روز در تیمار 75 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین به دست آمد که به شکل معنیداری بیش از مقدار آن در تیمار شاهد بود (p<0.05). بالاترین نرخ کارآیی غذایی نیز در تیمار 75 میلی گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین مشاهده شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که 83/61 میلی گرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بهترین تاثیر را در رشد قزل آلای رنگین کمان داشته و برای پرورش این ماهی توصیه می گردد.
The present study investigated the effect of nanoliposome-coated astaxanthin (NA) in the diet on growth indices of rainbow trout. A total of 375 fish with an average initial weight of 31.00±2.00 g were divided into five treatments including 0 (control), 25, 50, 75 and 100 mg kg-1 NA. Each treatment had three replications and each replication contained 25 pieces of fish that were randomly stored in 15 tanks with capacity of 200 liter and fed with food related to the same treatment for 60 days. The results showed that the highest percentage of weight gain (225.22±13.80) was related to the treatment of 75 mg kg-1 NA and the lowest (194.57±12.88) was related to the treatment of 100 mg kg-1 NA. Also, the highest daily growth rate (%) with 2.51±0.10 g d-1 was from the treatment of 75 mg kg-1 NA, which was significantly higher than the amount in the control (p <0.05). The highest rate of food efficiency was from the treatment of 75 mg kg-1 NA. The finding of the present study indicated that 83.61 mg NA has the best effect on the growth of rainbow trout and is recommended for culturing of this fish.
_||_