پلیمورفیسم ژن aroA در استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از شیر خام و پنیر سنتی
محورهای موضوعی : بهداشت مواد غذایی
عزیزه حسین خانی
1
,
علیرضا منادی سفیدان
2
*
,
جلال شایق
3
1 - دانشآموخته کارشناسی ارشد میکروبشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
2 - دانشیار میکروب شناسی گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3 - استادیار گروه دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شیستر، ایران
کلید واژه: PCR-RFLP, مواد لبنی, آنزیمTaqI, aroA, استافیلوکوکوس اورئوس,
چکیده مقاله :
با توجه به بیماریزایی استافیلوکوکوس اورئوس و حضور آن در مواد لبنی و اهمیت انتقال این باکتری به واسطه مواد لبنی، هدف از این مطالعه آنالیز ژن aroA در استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از شیر گاو و پنیر سنتی است. بدین منظور تعداد 40 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس شامل 14 جدایه از پنیر سنتی، 19 جدایه از شیر گاو و 7 جدایه از شیر گاومیش به روش PCR-RFLP مورد آزمایش قرار گرفتند. برش آنزیمی پس از تکثیر ژن کوآگولاز با پرایمرهای اختصاصی، با استفاده از آنزیمTaqI بهعمل آمد. نتیجه تکثیر شده برای ژن aroA تولید باندی با اندازه 1153 جفت باز بود. هضم باند مذکور با آنزیم TaqI سه الگوی مختلف برش از ژن مورد نظر نمایش میداد. الگوی اول شامل سه باند، الگوی دوم دو باند و الگوی سوم چهار باند بودند. از 40 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس مورد مطالعه در این پژوهش تعداد 29 نمونه حاوی ژن aroA با الگوی سه باندی، 9 نمونه با الگوی دو باندی و 2 نمونه الگوی 4 باندی بودند. با توجه به این که این روش قادر به تشخیص تفاوت بین سویههای با منشأ غذایی مختلف نیست، لازم است با روشهای مکمل جایگزین شود. همچنین نتایج این بررسی نشاندهنده نیاز به توجه بیشتر به نکات بهداشتی در تهیه مواد غذایی حاصل از مواد لبنی و نیز توجه بیشتر دامپزشکان در برخورد با استافیلوکوکوس اورئوس و انتخاب رویکرد درمانی مناسب برای آن میباشد.
Due to the pathogenicity of Staphylococcus aureus and its presence in dairy products and the importance of its transmission through dairy products, this study aimed to analyze the aroA gene in S. aureus isolated from cow milk and traditional cheese. For this purpose, 40 S. aureus isolates including 14 traditional cheese isolates, 19 cow milk isolates, and 7 domestic water buffalo milk isolates were assayed by the PCR-RFLP technique. After amplification of the coagulase gene with specific primers, enzyme restriction was performed using the TaqI enzyme. The amplification of aroA produced an 1153 bp band. Digestion of this band with TaqI enzyme showed 3 different cutting patterns. The first pattern consisted of three bands, the second pattern had two bands, and the third pattern consisted of four bands. 29 S. aureus isolates (out of 40) held the highest number containing the aroA gene with the three-band pattern, 9 samples with the two-band pattern, and 2 samples with the 4-band pattern. Since the method is unable to distinguish between strains with different food origins, it should be replaced by complementary methods. The results indicated the need to pay more attention to health points in the preparation of dairy foods and also more attention of local veterinarians in dealing with this pathogen and choosing the appropriate treatment approach for it.
_||_