تأثیر کمپوست مصرفی قارچ دکمهای و کود شیمیایی بر اندیسهای بافتشناختی مری چند گونه از ماهیان پرورشی گرمابی
محورهای موضوعی : فصلنامه زیست شناسی جانوری
خالد روشنفکر
1
(گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران)
رحیم عبدی
2
(1- گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران)
محمدعلی سالاری علی آبادی
3
(گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران)
زهرا بصیر
4
(گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران)
کلید واژه: کود شیمیایی, بافت شناسی, کمپوست مصرفی قارچ, مری,
چکیده مقاله :
این مطالعه به منظور تاثیر کمپوست مصرفی قارچ دکمهای و کود شیمیایی بر ساختار بافتی چهار گونه ماهی کپور پرورشی گرمابی انجام گرفته است. برای این منظور بچه ماهیان یک ماهه با میانگین وزنی 28/1 ± 6/69 گرم مدت دو ماه در شش استخر یک هکتاری توسط کمپوست مصرقی قارچ دکمه ای و کودهای شیمیایی در شرکت پرورش ماهیان گرمابی شهید احمدیان خرمشهر پرورش داده شدند. گروه شاهد طی مدت پرورش توسط کودهای شمیایی و گروه تیمار نیز توسط کمپوست مصرفی قارچ دکمهای تغذیه شدند. پس از پایان دوره زمانی مقرر و زیست سنجی نمونه های بافتی به اندازه 5 میلیمتر از قسمت میانی مری برداشته و پس از تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین - ائوزین بوسیله میکروسکوپ نوری مجهز به لنز داینولیت مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاکی از افزایش تعداد سلول های جامی و ضخامت اپیتلیوم مری در گروه تیمار نسبت به گروه شاهد در گونه های فیتوفاگ و بیگ هد اما در گونه های کپور معمولی و آمور نتایج عکس بدست آمد. همچنین ضخامت لایه عضلانی مری در چهار گونه در گروه تیمار بیشتر از گروه شاهد و دارای اختلاف معناداری بود (05/0≤ p).
We investigated the impact of button mushroom compost and fertilizer on tissues structure of four cultured warm water species at Shahid Ahmadian Khorramshahr, Khuzestan Province, and southern Iran. Juveniles with an average weight of 69.60 ± 1.28 gr for two months in six pools with button mushroom compost and fertilizers in warm water fish culture were fed. During breeding, treatment groups and control were fed by button mushroom compost and chemical fertilizer. At the end of the stipulated time and biometrics, 5 mm tissue samples removed from the middle part of the esophagus after tissue preparing sections staining with (H & E), were studied using light microscope equipped with Dinolite lens. Number of goblet cells and thickness of epithelium of the esophagus in the treatment group were increased compared to the control group in silver carp and big head species. However, in common carp and grass carp, it was unemployed. Moreover, thickness of the muscular layer of the esophagus in four species in treatment than the control group was more of significant difference (P<0.05).
20.Nasopoulou C., Stamatakis G., Demopoulos C.A., Zabetakis, I., 2011, Effects of olive pomace and olive pomace oil on growth performance, fatty acid composition and cardio protective properties of gilthead sea bream (Sparus aurata) and sea bass (Dicentrarchus labrax). Food Cemistry, 129: 1108-1113.
_||_