تاثیر خوراک آغازین بافتدار با تعیین کم و زیاد نسبت پروتئین به انرژی بر قابلیت هضم، فراسنجههای شکمبهای و خونی گوسالههای شیرخوار
محورهای موضوعی :
فصلنامه زیست شناسی جانوری
علی اسماعیلی
1
,
امیرداور فروزنده
2
,
حسین امیدی میرزایی
3
,
محمد کریمی
4
,
بهزاد اخلاقی
5
,
کیان صادقی
6
1 - گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2 - گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3 - گروه علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، ایران
4 - گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
5 - گروه علوم دامی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
6 - گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
تاریخ دریافت : 1402/04/05
تاریخ پذیرش : 1402/05/31
تاریخ انتشار : 1402/12/01
کلید واژه:
قابلیت هضم,
گوسالههای شیرخوار,
خوراک آغازین,
خوراک بافتدار,
فراسنجههای شکمبهای و خونب,
چکیده مقاله :
به منظور بررسی تاثیر خوراک آغازین بافتدار با تعیین کم و زیاد نسبت پروتئین به انرژی بر قابلیت هضم، فراسنجههای شکمبهای و خونی گوسالههای شیرخوار آزمایش حاضر انجام گرفت. بدین منظور از تعداد 48 راس گوساله هلشتاین (نر و ماده)، در قالب یک طرح فاکتوریل، با 4 تیمار و در 12 تکرار برای هر تیمار استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل: 1) خوراک آغازین آردی آسیاب با سطح پروتئین 18 درصد؛ 2) خوراک آغازین آردی با سطح پروتئین 22 درصد؛ 3) خوراک آغازین بافتدار با سطح پروتئین 18 درصد؛ و 4) خوراک آغازین بافتدار با سطح پروتئین 22 درصد بود. در این آزمایش قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای شکمبهای و خونی گوسالههای شیرخوار اندازگیری شد. اثر متقابل بین اثرات اصلی برای میزان بتا هیدروکسی بوتیرات خون در روز 70 آزمایش معنیدار بود (05/0 >p ). به این صورت که خوراک آردی با 18 درصد پروتئین پایینترین میزان بتا هیدروکسی بوتیرات را داشت. اثر متقابل بین اثرات اصلی برای سایر فراسنجههای خونی معنیدار نبود (05/0 <p ). اثر متقابل بین اثرات اصلی برای فراسنجههای شکمبهای و قابلیت هضم تحت تاثیر شکل و سطح پروتئین خوراک آغازین قرار نگرفت (05/0 <p ). بطور کلی تفاوت چشمگیری بین خوراک بافتدار و آسیاب درشت همچنین سطح پروتئین 18 و 22 درصد در گروههای مورد آزمایش مشاهده نشد.
چکیده انگلیسی:
The current study was conducted to evaluate the interaction between different levels of protein and feed structure on performance in calves. Accordingly, a total number of 48 Holstein calves (A mixture of both sexes) were randomly assigned to 4 dietary treatments with 12 replicate pens, based on a factorial design. Dietary treatments consisted of 1) ground starter with % 18 CP, 2) ground starter with % 22 CP, 3) texture starter with % 18 CP and 4) texture starter with % 22 CP. In this study, digestibility of nutrients, rumen and blood parameters of suckling calves were measured. The interaction between the main effects for the amount of beta-hydroxybutyrate in the blood on the 70th day of the experiment was significant (p < 0.05). In this way, flour feed with 18% protein had the lowest amount of beta-hydroxybutyrate. The interaction between the main effects for other blood parameters was not significant (p < 0.05). The interaction between the main effects for ruminal parameters and digestibility was not affected by the form and protein level of the initial feed (p < 0.05). In general, there was no significant difference between the textured feed and coarse grinding, and the protein level of 18 and 22% was not observed in the tested groups.
منابع و مأخذ:
Almeida L.M., Bassi L.S., Santos R.O., Orlando U.A., Maiorka A., Oliveira S.G., 2021. Effect of feed form and heat processing on the growth performance of growing and finishing pigs. Livestock Science, 245:104430
Daneshvar D., Khorvash M., Ghasemi E., Mahdavi A.H. 2017. Combination effects of milk feeding methods and starter crude protein concentration: Evaluation on performance and health of Holstein male calves. Animal Feed Science and Technology, 223:1-12.
Du C., Ma L., Zhen Y.G., Kertz A.F., Zhang W.J., Bu D.P., 2021. Effects of different physical forms of starter on digestibility, growth, health, selected rumen parameters and blood metabolites in Holstein calves. Animal Feed Science and Technology, 271:114759.
Ghassemi-Nejad J., Torbatinejad N., Naserian A.A., Kumar S., Kim J.D., Song Y.H., Ra C.S., Sung K.I. 2012. Effects of processing of starter diets on performance, nutrient digestibility, rumen biochemical parameters and body measurements of Brown Swissdairy calves. Asian-Australas. Journal of Animal. Scienc, 25:980-987.
Jafari A., Azarfar A., Ghorbani G.R., Mirzaei M., Khan M.A., Omidi-Mirzaei H., Pakdel A., Ghaffari, M.H., 2020. Effects of physical forms of starter and milk allowance on growth performance, ruminal fermentation, and blood metabolites of Holstein dairy calves. Journal of Dairy Science, 103(12):11300-11313.
Khan M.A., Bach A., Weary D.M., von Keyserlingk M.A.G. 2016. Invited review: Transitioning from milk to solid feed in dairy heifers. Journal of Dairy Science, 99:1-18.
Lesmeister K., Heinrichs A. 2005. Effects of adding extra molasses to a texturized calf starter on rumen development, growth characteristics, and blood parameters in neonatal dairy calves, Journal of Dairy Science, 88:411-418.
Li Y., Guo Y.L., Zhang C.X., Cai X.F., Liu P., Li C.L. 2021. Effects of physical forms of starter feed on growth, nutrient digestibility, gastrointestinal enzyme activity, and morphology of pre-and post-weaning lambs. Animal, 15(1):100044.
Makizadeh H., Kazemi-Bonchenari M., Mansoori-Yarahmadi H., Fakhraei J., Khanaki H., Drackley J.K., Ghaffari M.H., 2020. Corn processing and crude protein content in calf starter: Effects on growth performance, ruminal fermentation, and blood metabolites. Journal of Dairy Science, 103(10):9037-9053.
Mirzaei M., Khorvash M., Ghorbani G. 2016. Interactions between the physical form of starter (mashed versus textured) and corn silage provision on performance, rumen fermentation, and structural growth of Holstein calves. Journal of Animal Science, 94:678-686.
Moeini H., Mahdavi A.H., Riasi A., Ghorbani G.R., Oskoueian E., Khan M.A., Ghaffari M.H. 2017. Effects of physical form of starter and forage provision to young calves on blood metabolites, liver composition and intestinal morphology. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 101(4):755-766.
Molaei M., Kazemi-Bonchenari M., Mirzaei M., Esmaeili, H.R., 2021. The physical form of starter (finely ground versus pelleted) and alfalfa hay (chopped versus pelleted) in Holstein dairy calves: Effects on growth performance, feeding behaviour, ruminal fermentation, and urinary purine derivatives. Animal Feed Science and Technology, 279:115031.
Pazoki A, Ghorbani GR, Kargar S, Sadeghi-Sefidmazgi A, Drackley JK, Ghaffari MH. 2017. Growth performance, nutrient digestibility, ruminal fermentation, and rumen development of calves during transition from liquid to solid feed: Effects of physical form of starter feed and forage provision. Animal Feed Science and Technology, 234:173-185.
Porter J.C., Warner R.G., Kertz A.F. 2007. Effect of fiber level and physical form of starter o9-n growth and development of dairy calves fed no forage. Professional Animal Science, 23:395-400.
Reynal S.M., Broderick G.A. 2005. Effect of dietary level of rumen degraded protein on production and nitrogen metabolism in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 88:4045-4064.
Terre M., Castells L.I., Khan M.A., Bach A. 2015. Interaction between the physical form of the starter feed and straw provision on growth performance of Holstein calves. Journal of Dairy Science. 98:1101-1109.
Van KeulenY.B.A., Young B.A., 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44(2):282-287.
_||_