فهرس المقالات تهمینه کاشانی


  • المقاله

    1 - بررسی عوامل مؤثر بر مهارت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در استان تهران
    پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , العدد 1 , السنة 10 , بهار 1396
    در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها به‌طورجدی علاقه‌مند به ایجاد کسب‌وکارهای مستقل هستند؛ بنابراین نیاز به دانش‌آموختگان و دانشجویان کارآفرین افزایش یافته است به‌نحوی‌که هدف بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان پرورش دانشجویان و دانش‌آموختگان کارآفرین أکثر
    در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها به‌طورجدی علاقه‌مند به ایجاد کسب‌وکارهای مستقل هستند؛ بنابراین نیاز به دانش‌آموختگان و دانشجویان کارآفرین افزایش یافته است به‌نحوی‌که هدف بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان پرورش دانشجویان و دانش‌آموختگان کارآفرین بوده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر مهارت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در استان تهران انجام شده است. جامعه آماری تحقیق، کلیه دانشجویان رشته کشاورزی شاغل به تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران (آموزشکده‌های فنی و کشاورزی پسران شهریار، دماوند و پاکدشت) بوده است که 277 نفر از آن‌ها با استفاده از فرمول کوکران و از طریق نمونه گیری طبقه‌ای با انتساب متناسب به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که روایی صوری آن با استفاده از نظرات گروهی از صاحب‌نظران و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ در بازه 88/0- 73/0 مورد تأیید قرار گرفت. نتایج حاصل از تأثیر جمعی متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از طریق رگرسیون چندگانه حاکی از آن است که متغیرهای عوامل شخصیتی، روش‌های آموزشی، محتوای آموزشی و عوامل مدیریتی %6/65 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می‌کنند. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان می‌دهد که بیشترین اثر مستقیم مربوط به متغیر محتوای آموزشی با ضریب p= 0/632 و بیشترین تأثیر غیرمستقیم مربوط به متغیر عوامل مدیریتی با ضریب p= 0.184 می باشد. همچنین متغیرهای محتوای آموزشی، عوامل شخصیتی و روش‌های آموزشی بیشترین تأثیر را بر مهارت‌های کارآفرینی داشته‌اند تفاصيل المقالة