فهرس المقالات مهدی رسولی


  • المقاله

    1 - بررسی عوامل مؤثر بر مهارت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در استان تهران
    پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , العدد 1 , السنة 10 , بهار 1396
    در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها به‌طورجدی علاقه‌مند به ایجاد کسب‌وکارهای مستقل هستند؛ بنابراین نیاز به دانش‌آموختگان و دانشجویان کارآفرین افزایش یافته است به‌نحوی‌که هدف بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان پرورش دانشجویان و دانش‌آموختگان کارآفرین أکثر
    در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها به‌طورجدی علاقه‌مند به ایجاد کسب‌وکارهای مستقل هستند؛ بنابراین نیاز به دانش‌آموختگان و دانشجویان کارآفرین افزایش یافته است به‌نحوی‌که هدف بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان پرورش دانشجویان و دانش‌آموختگان کارآفرین بوده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر مهارت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در استان تهران انجام شده است. جامعه آماری تحقیق، کلیه دانشجویان رشته کشاورزی شاغل به تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران (آموزشکده‌های فنی و کشاورزی پسران شهریار، دماوند و پاکدشت) بوده است که 277 نفر از آن‌ها با استفاده از فرمول کوکران و از طریق نمونه گیری طبقه‌ای با انتساب متناسب به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که روایی صوری آن با استفاده از نظرات گروهی از صاحب‌نظران و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ در بازه 88/0- 73/0 مورد تأیید قرار گرفت. نتایج حاصل از تأثیر جمعی متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از طریق رگرسیون چندگانه حاکی از آن است که متغیرهای عوامل شخصیتی، روش‌های آموزشی، محتوای آموزشی و عوامل مدیریتی %6/65 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می‌کنند. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان می‌دهد که بیشترین اثر مستقیم مربوط به متغیر محتوای آموزشی با ضریب p= 0/632 و بیشترین تأثیر غیرمستقیم مربوط به متغیر عوامل مدیریتی با ضریب p= 0.184 می باشد. همچنین متغیرهای محتوای آموزشی، عوامل شخصیتی و روش‌های آموزشی بیشترین تأثیر را بر مهارت‌های کارآفرینی داشته‌اند تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی انواع مواد ضدمیکروبی موثر در بسته‌بندی و امنیت مواد غذایی
    فرآوری و ایمنی مواد غذایی , العدد 2 , السنة 3 , تابستان 1402
    بسته‌بندی مواد غذایی منجر به حفظ محصولات در فضایی ایمن و تسهیل حمل و نقل و نگهداری آن یا با جلوگیری از آلودگی شیمیایی و افزایش عمر مفید محصولات غذایی، راحتی را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کند. برای بسته‌بندی مواد غذایی از انواع مواد مختلف از جمله پلاستیک، شیشه، فلزات و ک أکثر
    بسته‌بندی مواد غذایی منجر به حفظ محصولات در فضایی ایمن و تسهیل حمل و نقل و نگهداری آن یا با جلوگیری از آلودگی شیمیایی و افزایش عمر مفید محصولات غذایی، راحتی را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کند. برای بسته‌بندی مواد غذایی از انواع مواد مختلف از جمله پلاستیک، شیشه، فلزات و کاغذ و کامپوزیت آن‌ها استفاده می‌شود و گاهی به آن موادی برای افزایش پایداری محصول اضافه می‌کنند. با توجه به افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان و اهمیت انتقال مواد مضر از بسته‌بندی مواد به ماده غذایی نگرانی بیشتری در مورد استفاده از هر نوع ماده بسته‌بندی وجود دارد. استفاده از روش‌های مناسب که ضامن تولید، عرضه و مصرف غذای سالم در طول زنجیره غذا باشد و وجود نظام ایمن و کنترل مؤثر ماده غذایی موجب ارتقا بهداشت، سلامت و افزایش بهره‌وری اقتصادی می‌گردد. در بسته‌بندی مواد غذایی، ایمنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ایمنی بسته‌بندی شامل کنترل ورود ترکیبات مضر از بسته‌بندی به ماده غذایی است. برهم‌کنش بین بسته‌بندی ماده غذایی و نفوذ ترکیبات مهاجر مانند پلاستی سایزرها، پایدارکننده‌های حرارتی، آنتی‌اکسیدان‌ها، حلال‌ها، مونومرها و الیگومرها و آلاینده‌های حاصل از تجزیه مونومرها، مواد افزودنی و آلاینده‌های محیطی موجب تغییر ویژگی‌های حسی ماده غذایی می‌گردد. فاکتورهای تأثیرگذار بر مهاجرت شامل ماهیت ماده غذایی، نوع، زمان و دمای تماس، ماهیت ماده بسته‌بندی، ویژگی‌های مواد مهاجر و مقدار آن در بسته‌بندی است که در پژوهش پرداخته شده است. تفاصيل المقالة