فهرس المقالات فراز اسدی ملک جهان


  • المقاله

    1 - تاثیر متغیرهای پخت سودا بر تولید خمیرکاغذ از ساقه کنف
    تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده , العدد 30 , السنة 9 , پاییز-زمستان 1397
    مطالعه رفتارهای شیمیایی در فرآیند خمیرسازی تحت شرایط محیطی مختلف به خصوص در گونه‌های غیرچوبی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به طوری که شرایط خمیرسازی با استفاده از مدل های تهیه شده برای دست یابی به خمیرکاغذی با مشخصات دلخواه به راحتی تعیین خواهد گشت. در این مطالعه، خم أکثر
    مطالعه رفتارهای شیمیایی در فرآیند خمیرسازی تحت شرایط محیطی مختلف به خصوص در گونه‌های غیرچوبی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به طوری که شرایط خمیرسازی با استفاده از مدل های تهیه شده برای دست یابی به خمیرکاغذی با مشخصات دلخواه به راحتی تعیین خواهد گشت. در این مطالعه، خمیرسازی سودا به عنوان یکی از متداول ترین فرآیندهای پخت منابع غیرچوبی برای تهیه خمیرکاغذ از کل ساقه کنف مورد بررسی قرار گرفت. شرایط متغیر پخت شامل دمای پخت 160 و 165 درجه سانتی گراد، قلیاییت فعال 18، 23 و 28 درصد و زمان پخت 90، 105، 120، 135، 150، 165 و 180 دقیقه بود. نتایج نشان داد که محدوده بازده خمیرکاغذهای تولیدی 47 تا 69 درصد و محدوده عدد کاپای آنها 29 تا 67 بودند. آنالیز آماری نتایج نشان داد که اثرات مستقل زمان پخت، مقدار قلیا و دمای پخت بر بازده و عدد کاپای خمیرکاغذ معنی‌دار بوده، درحالی که اثر متقابل آنها روی عدد کاپا و بازده خمیرکاغذ معنی‌دار نبوده است. بر اساس نتایج به دست آمده، سریع ترین و کندترین روند تغییرات عدد کاپا و بازده خمیرکاغذ به ترتیب مربوط به پخت های 23 درصد قلیایت در دمای 160 درجه سانتی گراد و 18 درصد قلیایت در دمای 165 درجه سانتی گراد بودند. تفاصيل المقالة