فهرس المقالات شهرام شعیبی


  • المقاله

    1 - بررسی میزان آلکالوئید بربرین استخراج شده از ریشه زرشک Berberis vulgarisبومی ایران به روش HPLC
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , العدد 4 , السنة 3 , پاییز 1402
    طب سنتی و مکمل امروزه در درمان بسیاری از اختلالات و بیماریها جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. در ایران نیز بعلت اقلیم خاص و تنوع آب هوا گیاهان دارویی ارزشمندی رشد می‌کنند. گیاه زرشک (Berberis Vulgaris) یکی از مهمترین و شاخص‌ترین گونه های گیاهی است و دارای خواص درمانی بسیار أکثر
    طب سنتی و مکمل امروزه در درمان بسیاری از اختلالات و بیماریها جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. در ایران نیز بعلت اقلیم خاص و تنوع آب هوا گیاهان دارویی ارزشمندی رشد می‌کنند. گیاه زرشک (Berberis Vulgaris) یکی از مهمترین و شاخص‌ترین گونه های گیاهی است و دارای خواص درمانی بسیاری می‌باشد. بربرین بعنوان مهمترین آلکالوئید زرشک بعنوان یک ماده طبیعی دارای خواص فارماکولوژیک در اندامهای گیاه بخصوص ریشه می توان یافت. ریشه‌های گیاه از شهر تهران جمع‌آوری شده و پس از خشک کردن در دمای محیط و دور از نور آفتاب، آسیاب شدند. عصاره متانولی جهت استخراج بربرین تهیه شده، پس از فیلتر کردن و جهت شناسایی بربرین از دستگاه HPLC با آشکارساز Diode Array استفاده گردید. کروماتوگرام حاصله نشان دهنده پیکهای ترکیبات عصاره ریشه زرشک و بخصوص بربرین در مقایسه با ماده استاندارد مرجع کاملا بصورت واضح جدا و شناسایی گردید. میزان بربرین ریشه زرشک با توجه به منحنی کالیبراسیون 44/1 درصد تعیین گردید. بر اساس نتایج بدست آمده و مروری بر خواص درمانی و داروئی زرشک بومی ایران، تعیین مقدار ماده موثره در زمینه کاربرد آن در پیشگیری و درمان اختلالات و بیماریهای مختلف بصورت عصاره استاندارد شده و یا بربرین استخراج شده حائز اهمیت می‌باشد. تفاصيل المقالة