فهرس المقالات Elham pour namdari


  • المقاله

    1 - سنتز سبز نانوذرات کلوئیدی طلا توسط کورکومین استخراج شده از گیاه زرد چوبه و بررسی فعالیت آنتی‏اکسیدانی آن
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 74 , السنة 19 , بهار 1401
    مقدمه: نانوذرات طلا بدلیل دارا بودن اثرات غیر سمی برای انسان می تواند بعنوان یک ترکیب محافظ در بسته بندی مواد با ارزش غذایی مورد استفاده قرار گیرد. با مرور منابع کاربردهایی دیگری در صنعت غذا از قبیل ساخت حسگرجهت شناسایی باقی مانده مواد خطرناک حاصل از فرآیندهای کشاورزی و أکثر
    مقدمه: نانوذرات طلا بدلیل دارا بودن اثرات غیر سمی برای انسان می تواند بعنوان یک ترکیب محافظ در بسته بندی مواد با ارزش غذایی مورد استفاده قرار گیرد. با مرور منابع کاربردهایی دیگری در صنعت غذا از قبیل ساخت حسگرجهت شناسایی باقی مانده مواد خطرناک حاصل از فرآیندهای کشاورزی و صنعتی، برای این مواد متصور است. سنتز سبز این نانوذرات با استفاده از ترکیبات طبیعی به دلیل کاهش اثرات جانبی مواد شیمیایی، رویکردی نوینی است که در سال های اخیر از آن تحت عنوان " شیمی سبز" از آن یاد می گردد.مواد و روش ها: در این مطالعه، نانو ذرات طلا به کمک ترکیب کورکومین خالص شده (بیش از 95%) از ادویه زرد چوبه بعنوان منبع اصلی این ترکیب، سنتز گردید. فرآیند سنتز با کمک روش های طیف سنجی ماوراء بنفش- مرئی و مادون قرمز- تبدیل فوریه مورد بررسی قرار گرفت. ساختار و مورفولوژی نانوذرات با استفاده از طیف سنجی پراش اشعه ایکس و عکسبرداری میکروسکوپی الکترونی عبوری و روبشی صورت پذیرفت. خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات طلا- کورکومین با روش تله اندازی رادیکال آزاد DPPH مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها: نانوذرات طلا به کمک روش شیمی سبز و با استفاده از کورکومین خالص شده از زرد چوبه در شکل کروی و ساختار کریستالی مکعبی وجوه پر و با ابعاد میانگین 80/9 نانومتر سنتز گردید. مطالعات آنتی اکسیدانی نشان داد که توانایی جذب رادیکال آزاد نانوذرات طلا- کورکومین در قیاس با کورکومین خالص (1/8%) افزایش یافت.نتیجه گیری: کورکومین بعنوان یک ترکیب طبیعی و دارای خواص آنتی اکسیدانی توانایی کاهش یونهای طلا و تبدیل آنها را به نانو ذرات دارا می باشد که با توجه به کاربرد این نانوذرات در صنعت غذا، از این روش می توان بعنوان یک روش سبز، ارزان و سالم استفاده کرد. تفاصيل المقالة