فهرس المقالات محمدعلی شریف زاده احتشامی


  • المقاله

    1 - بررسی اثر محلول‌پاشی اسیدهای آمینه‌ آلانین، پرولین و گلوتامین بر برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک و آنزیمی گیاه گشنیز (sativum L. Coriandrum)
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , العدد 2 , السنة 3 , تابستان 1402
    اسیدهای آمینه محرک‌های زیستی هستند که کاربرد آن‌ها در گیاهان نقش موثری بر بهبود متابولیسم، رشد و عملکرد گیاهان دارد که در این پژوهش تاثیر اسیدهای آمینه ‌آلانین، پرولین و گلوتامین بر برخی ویژگی‌های رشدی، فیزیولوژیک و آنزیمی گیاه گشنیز (sativum L. Coriandrum) مورد بررسی ق أکثر
    اسیدهای آمینه محرک‌های زیستی هستند که کاربرد آن‌ها در گیاهان نقش موثری بر بهبود متابولیسم، رشد و عملکرد گیاهان دارد که در این پژوهش تاثیر اسیدهای آمینه ‌آلانین، پرولین و گلوتامین بر برخی ویژگی‌های رشدی، فیزیولوژیک و آنزیمی گیاه گشنیز (sativum L. Coriandrum) مورد بررسی قرار گرفت، این آزمایش بصورت طرح آماری کاملاً تصادفی در سه تکرار در گلخانه‌ای واقع در شهرستان گرمسار اجرا شد. تیمارهای محلول‌پاشی آلانین، پرولین و گلوتامین با غلظت‌های صفر، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر در دو مرحله 2 تا 4 برگی و 4 تا 6 برگی اعمال شدند. نتایج نشان داد تیمارها به طور معنی‌داری صفات مورد ارزیابی را نسبت به شاهد افزایش دادند، به طوریکه بیشترین درصد شاخص ثبات غشاء سلول و میزان پروتئین، فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و پراکسیداز در تیمار پرولین 100 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین میزان وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و میزان ازت در تیمار گلوتامین 100 میلی‌گرم در لیتر و بیشترین محتوای کلروفیل کل برگ در تیمار آلانین 100 میلی‌گرم در لیتر بود. بنابراین با توجه به نتایج این پژوهش می‌توان محلول‌پاشی آلانین، پرولین و گلوتامین خصوصاً با غلظت 100 میلی‌گرم در لیتر را جهت بهبود خصوصیات مورفوفیزیولوژیک و آنزیمی گشنیز توصیه نمود. تفاصيل المقالة