فهرس المقالات علی عمارلو


  • المقاله

    1 - بررسی تاثیر استفاده از اسانس آویشن‌شیرازی بر بار میکروبی و ماندگاری زیتون پرورده
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 5 , السنة 14 , زمستان 1401
    با توجه به اینکه زمان ماندگاری زیتون پرورده بدون استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی محدود می‌ باشد، مطالعه حاضر با هدف کاربرد اسانس آویشن شیرازی به جای نگهدارنده های شیمیایی جهت افزایش ماندگاری زیتون پرورده انجام گرفت. دو نوع زیتون پرورده که نوع اول دارای 07/0 درصد اسانس أکثر
    با توجه به اینکه زمان ماندگاری زیتون پرورده بدون استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی محدود می‌ باشد، مطالعه حاضر با هدف کاربرد اسانس آویشن شیرازی به جای نگهدارنده های شیمیایی جهت افزایش ماندگاری زیتون پرورده انجام گرفت. دو نوع زیتون پرورده که نوع اول دارای 07/0 درصد اسانس آویشن شیرازی و دیگری بدون اسانس بود، تولید و فعالیت آنتی اکسیدانی و باکتریایی محصول تولیدی بررسی شد. تغییرات در طی دوره سی روزه نگهداری بررسی گردید. نتایج نشان داد تعداد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دارای اسانس رشد کمتری نسبت به نمونه بدون اسانس داشت. میزان رشد مخمر در روز های اول و پانزدهم در نمونه دارای اسانس صفر گزارش شد و در روز سی‌ام رشد مخمر بطور معنی‌داری در نمونه بدون اسانس افزایش داشت. تعداد کپک مشاهده شده در روز سی‌ام در نمونه های دارای اسانس بطور معنی داری کاهش داشت. تعداد باکتری های اسید دوست در هر دو نمونه در روز های اول و پانزده صفر گزارش شد اما در روز سی‌ام در نمونه دارای اسانس کمتر بود. بار میکروبی کل نمونه بدون اسانس در سه روز بسیار بیشتر از نمونه دارای اسانس بود. نتایج بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی نشان داد در کل دوره نگهداری میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی در نمونه دارای اسانس بیشتر بود. نتایج نشان داد استفاده از اسانس آویشن شیرازی می تواند ماندگاری زیتون پرورده را افزایش دهد و جایگزین نگهدارنده‌های شیمیایی باشد. تفاصيل المقالة