فهرس المقالات شهین احمدی


  • المقاله

    1 - بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و ترانس در چند نوع شیرینی قنادی در شهر کرمانشاه
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 68 , السنة 17 , پاییز 1399
    مقدمه: ارتباط مستقیم میزان مصرف اسیدهای چرب اشباع و ترانس با بیماری های قلبی و عروق کرنر به اثبات رسیده است، اما هنوزاطلاعات محدودی در مورد محتوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس در شیرینیهای قنادی ایرانی وجود دارد. در این تحقیق، ترکیباسیدهای چرب در چند نوع شیرینی قنادی مورد ب أکثر
    مقدمه: ارتباط مستقیم میزان مصرف اسیدهای چرب اشباع و ترانس با بیماری های قلبی و عروق کرنر به اثبات رسیده است، اما هنوزاطلاعات محدودی در مورد محتوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس در شیرینیهای قنادی ایرانی وجود دارد. در این تحقیق، ترکیباسیدهای چرب در چند نوع شیرینی قنادی مورد بررسی قرار گرفته و میزان اسیدهای چرب اشباع و ترانس تعیین و با استانداردهای مربوطهمورد مقایسه قرار گرفته است.مواد و روشها: بدین منظور چهار نوع شیرینی قنادی پرمصرف از گروههای شیرینی خشک، تر، نیمهخشک و سرخکردنی انتخاب و از سهقنادی معروف در سطح شهر و با شش تکرار در طول شش ماه تهیه گردید. نمونههای روغن پس از استخراج از بافت شیرینی و آماده سازیبصورت متیل استر بوسیله دستگاه کروماتوگرافی گاز مایع مجهز به ستون - BPX70 بطول 100 متر و دتکتور شعله ساز یونی FID آنالیزگردید.یافتهها: نتایج نشان داد اسید چرب اشباع عمده در همه انواع شیرینی اسید پالمیتیک بوده که مقدار آن از 25 تا 35 % برای نمونه هایمختلف متغیر بود. پس از آن اسید استئاریک از 5 تا 10 % متفاوت بود. عمده ترین اسید چرب ترانس اسید الایدیک بود که به جز پیراشکیکه مقداری معادل کمتر از 1% داشت در سایر موارد از 7 تا 13 % متغیر بود. در مجموع مقدار اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس نمونه هایشیرینی بسیار بالاتر از استاندارد بود، به صورتیکه، در سه برند مختلف B ، A و C ، مجموع میزان اسیدهای چرب ترانس در نان برنجی به13.13 ، 8.03 ، 11.45% ، در شیرینی دانمارکی 15.67 ، 15.25 و 16.78% و در شیرینی ناپلئونی 11.82 ، 15.90 و 11.46% بوده و پیراشکی حاوی کمترین (4.15 ، 4.02 و 3.20%) مقدار بود.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده نیاز به بررسی بیشتر و جایگزین کردن روغنهای مورد استفاده درفرمولاسیون این شیرینی ها باروغن های مناسب از نظر تغذیه ای میباشد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - Application of response surface methodology for optimization of fluoride adsorption from aqueous solution using MgO-based nanocomposites
    Journal of Nanoanalysis , العدد 2 , السنة 7 , بهار 2020
    Deleterious effect of high concentration fluoride in water resources on the healthof human. The MgO supported Fe-Co-Mn nanoparticles were produced via coprecipitationmethod and characterized by SEM and FTIR techniques. In the work,the adsorption process optimization was أکثر
    Deleterious effect of high concentration fluoride in water resources on the healthof human. The MgO supported Fe-Co-Mn nanoparticles were produced via coprecipitationmethod and characterized by SEM and FTIR techniques. In the work,the adsorption process optimization was performed by response surface modelingwith the help of Minitab 16 software. The effect of independent parameters suchas pH ( 3-11), the initial dose (0.02-0.1 g/L), the initial concentration of the fluoride(10-50 mg/L) and reaction time (30-180 min) were optimized to obtain the bestresponse of fluoride removal using the statistical Box-Behnken in responsesurface modeling procedure. Conditions for the pH(5), the initial concentrationof nanoparticle (0.05 g/L), the initial concentration of fluoride (50 mg/L) and theprocess time(90 min) were obtained as Min respectively. Under these conditions,the removal efficiency of the fluoride by MgO capped Fe-Co-Mn nanoparticlesequal to 84.64% were achieved. ANONA high correlation coefficients for theproposed model was also obtained (adjusted –R2=0.9993 and R2=0.9984). Theequilibrium data were analyzed using Langmuir, Freundlich, Temkin and Dubinin-Radushkevich isotherm models. The Langmuir model was found to be describingthe data. Kinetic studies showed that the adsorption followed a pseudo-secondorder reaction. تفاصيل المقالة