فهرس المقالات سارا نیک مرام


  • المقاله

    1 - بررسی، شناسایی و اندازه‌گیری آفت‌کش‌ها و سموم و تأثیر آن بر منابع آبی شهر تبریز
    بهداشت مواد غذایی , العدد 5 , السنة 11 , زمستان 1400
    باقی‌مانده آفت‌کش‌ها و سموم شیمیایی درآب، محصولات کشاورزی و غذایی که پیامد مستقیم سمپاشی‌های مکرر، نابجا و بیش از حد محصول در دوران رشد است، سلامت مصرف‌کننده را به‌طور جدی تهدید می‌کند. بنابراین، شناسایی و تعیین باقی‌مانده سموم درمنابع آب شرب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار ا أکثر
    باقی‌مانده آفت‌کش‌ها و سموم شیمیایی درآب، محصولات کشاورزی و غذایی که پیامد مستقیم سمپاشی‌های مکرر، نابجا و بیش از حد محصول در دوران رشد است، سلامت مصرف‌کننده را به‌طور جدی تهدید می‌کند. بنابراین، شناسایی و تعیین باقی‌مانده سموم درمنابع آب شرب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پس از مطالعات میدانی روی سموم مصرفی قانونی و غیرقانونی در استان آذربایجان‌شرقی، نمونه‌برداری در چهار فاز مختلف از منابع آبی مشخص شده انجام گرفت. سموم و آفت‌کش‌ها با روش میکرواستخراج مایع-مایع کمک شده با هوا استخراج شده و با دستگاه GC-MS شناسایی و اندازه‌گیری شدند. متعاقب بهینه‌سازی شرایط استخراج و شرایط دستگاهی، 7pH= ، مقدار نمک برابر با 1/0 گرم، زمان استخراج 5 دقیقه، تعداد مکش 5 و حلال استخراج کننده 1،2،1،1-تترا کلرو اتان به‌عنوان پارامترهای بهینه انتخاب شدند. در شرایط بهینه نمودار کالیبراسیون برای سم‌های شناسایی و استخراج شده ترسیم گردید. از نمونه‌های بررسی شده در منابع آبی شهرتبریز سموم مالاتیون، دیازینون، فن پروپاترین، آترازین، کلروپیرفیوس و شناسایی شدند. تفاصيل المقالة