فهرس المقالات لیدا سلیمی


  • المقاله

    1 - بررسی پارامتر های فیزیکی، شیمیایی و شوینده ها در رودخانه تار (حد فاصل دریاچه تار تا سد ماملو)
    پژوهش های علوم و فنون دریایی , العدد 5 , السنة 11 , زمستان 1395
    هدف از انجام این پژوهش بررسی پارامتر های فیزیکی و شیمیایی و میزان دترجنت در رودخانه تار (دماوند) حد فاصل دریاچه تار تا دریاچه سد ماملو می باشد. تحقیق حاضر در پاییز 1393 با در نظر گرفتن احتمال ورود پساب های خانگی و شهری و همچنین احتمال ورود آلودگی های ناشی از کارگاه های أکثر
    هدف از انجام این پژوهش بررسی پارامتر های فیزیکی و شیمیایی و میزان دترجنت در رودخانه تار (دماوند) حد فاصل دریاچه تار تا دریاچه سد ماملو می باشد. تحقیق حاضر در پاییز 1393 با در نظر گرفتن احتمال ورود پساب های خانگی و شهری و همچنین احتمال ورود آلودگی های ناشی از کارگاه های پرورش ماهی در طول رودخانه اقدام به بررسی پارامترهای DO، BOD، COD، pH، EC، Cl- و Detergent در 5 ایستگاه در طول رودخانه صورت گرفت. بر اساس نتایج حاصل، میزان pH در بین ایستگاه ها در محدوه بین 12/10 – 49/8 و با میانگین 24/9 در نوسان بود. هدایت الکتریکی یا EC نیز بین s/cmµ 800-380 و میانگین s/cmµ 396/580 بدست آمد. به همین ترتیب اکسیژن محلول (DO) 8/2 -14/2 میلی گرم بر لیتر و میانگین 292/2 میلی گرم بر لیتر، اکسیژن مورد نیاز بیو شیمیایی (BOD) 16-0 میلی گرم بر لیتر و میانگین 864/8 میلی گرم بر لیتر، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) 36-2 میلی گرم بر لیتر و میانگین 524/17 میلی گرم بر لیتر، یون کلرید Cl- 47-2/1 میلی گرم بر لیتر و میانگین آن 946/19 میلی گرم بر لیتر و در نهایت شوینده ها (Detergents) کمتر از 02/0 میلی گرم بر لیتر به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده و مطابقت آن بااستانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست درباره آب های جاری می توان نتیجه گرفت که آب رودخانه در مقطع نمونه برداری از سلامت بالایی برخوردار بوده و در نمونه های بررسی شده در محدوده استاندارد برای آب جاری قرار دارد . تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - مقایسه خاصیت آنتی اکسیدانی پاستیل غنی سازی شده با جلبک Chlorella vulgaris با پاستیل معمولی
    پژوهش های علوم و فنون دریایی , العدد 1 , السنة 12 , بهار 1396
    پژوهش حاضر به بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات پلی فنولی پاستیل غنی سازی شده با جلبک سبز Chlorella vulgarisپرداخته است. همچنین میزان رطوبت، خاکستر و اسیدیته نمونه های تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، نمونه های پاستیل با مقادیر 1، 3 و 5 گرم از پ أکثر
    پژوهش حاضر به بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات پلی فنولی پاستیل غنی سازی شده با جلبک سبز Chlorella vulgarisپرداخته است. همچنین میزان رطوبت، خاکستر و اسیدیته نمونه های تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، نمونه های پاستیل با مقادیر 1، 3 و 5 گرم از پودر خشک شده جلبک Chlorella vulgarisتولید گردید. خاصیت آنتی اکسیدانی جلبک و فرآورده ها با استفاده از روش DPPH و میزان ترکیبات پلی فنولی با استفاده از روش فولین سیوکالتو مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان رطوبت، خاکستر و اسیدیته با استانداردهای پاستیل مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج ارزیابی نشان دادند که پاستیل های تولیدی به دلیل وجود جلبک سبز کلرلا ولگاریس دارای خاصیت آنتی اکسیدانی برابر 3/0± 73/1بر حسب گالیک اسید بودند. همچنین، این جلبک حاوی میزان قابل قبولی از ترکیبات پلی فنولی 1/0± 27بر حسب گالیک اسید بود. میزان رطوبت در تمامی نمونه های تولید شده ثابت و برابر با 12/2 بود و میزان خاکستر در نمونه ها افزایش یافت و میزان اسیدیته کاهش نشان داد. مقایسه نتایج به دست آمده برای خاصیت آنتی اکسیدانی نمونه های تولیدی با مقادیر مشابه مواد غذایی به روش های DPPH، ABTS و ORAC، نشان می دهد که این محصولات در گروه سبزیجات با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا قرارمی گیرند. میزان استاندارد خاکستر و اسیدیته برای محصول پاستیل به ترتیب برابر 5/0 و 5/2 بدست آمد. نتایج تحقیق برای هر نمونه تولیدی، هیچ یک از استانداردها را نقض نکرده است. تفاصيل المقالة