فهرس المقالات آرزو مهانی


  • المقاله

    1 - بررسی اثر کلرید کبالت بر برخی شاخص های خونی ماهی اسکار سلطنتی((Astronatus ocellatus
    پژوهش های علوم و فنون دریایی , العدد 2 , السنة 8 , تابستان 1392
    5گروه از ماهی های اسکار سلطنتی (Astronatus ocellatus) با میانگین وزن 0.8±0.02گرم ، به مدت 90روز در15 آکوآریوم به ابعاد 30 30 40 سانتی متر با تراکم 10 عدد در هر آکوآریوم، با چهار دوز کلرید کبالت شامل0، 5/2، 0/3، 5/3 و0/4 میلی گرم در یک کیلوگرم غذا ، هر یک با 3 تکر أکثر
    5گروه از ماهی های اسکار سلطنتی (Astronatus ocellatus) با میانگین وزن 0.8±0.02گرم ، به مدت 90روز در15 آکوآریوم به ابعاد 30 30 40 سانتی متر با تراکم 10 عدد در هر آکوآریوم، با چهار دوز کلرید کبالت شامل0، 5/2، 0/3، 5/3 و0/4 میلی گرم در یک کیلوگرم غذا ، هر یک با 3 تکرار غذا دهی شدند. مقایسه شاخص های خونی (RBC,WBC،گلوکز و هموگلوبین) تیمارها با گروه شاهد(فاقد کلرید کبالت) نشان داد که کبالت به عنوان ماده محرک رشد ، روی شاخص های فاکتورخونی ذکر شده، در 4 جیره ساخته شده نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری داشتندP<0/05)) . بین جیره های ساخته شده، کمترین میزان گلوکز (129/66±5/03میلی گرم دردسی لیتر) ، بیشترین میزان گلبول قرمز (1/69 106در میلی متر مکعب خون) و هموگلوبین (گرم در دسی لیتر 8/01±1/66) ، در تیمار با جیره دارای 4 میلی گرم کلرید کبالت در یک کیلو گرم غذا ، بدست آمد. بیشترین میزان گلبول سفید (9 103در یک میلی متر مکعب خون) نیز در تیمار با 5/3میلی گرم کلرید کبالت در یک کیلوگرم غذا ، بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها از نظر آماری با استفاده از بسته نرم افزار 13SPSS انجام پذیرفت. به طورکلی، ماهیانی که در معرض بیشترین میزان کبالت( 4 میلی گرم کبالت در یک کیلوگرم غذا) قرار گرفتند، بهترین شرایط را از لحاظ خونی دارند. تفاصيل المقالة