فهرس المقالات بهاره رفیعی


  • المقاله

    1 - بررسی باقی‌مانده آفت‌کش فن‌پروپاترین در خیار گلخانه‌ای
    تحقیقات حشره شناسی , العدد 4 , السنة 2 , پاییز 1389
    مصرف گسترده آفت کش های شیمیایی در کشاورزی، نگرانی هایی را از نظر تجمع باقی مانده این ترکیبات در غذا و محیط های کشاورزی ایجاد نموده است. در کشور ما خیار یکی از محصولات پر مصرف است و به دلیل مصرف تازه و نیز فاصله زمانی کوتاه بین سم پاشی تا برداشت محصول، ممکن است سلامتی ان أکثر
    مصرف گسترده آفت کش های شیمیایی در کشاورزی، نگرانی هایی را از نظر تجمع باقی مانده این ترکیبات در غذا و محیط های کشاورزی ایجاد نموده است. در کشور ما خیار یکی از محصولات پر مصرف است و به دلیل مصرف تازه و نیز فاصله زمانی کوتاه بین سم پاشی تا برداشت محصول، ممکن است سلامتی انسان را تهدید کند. این تحقیق برای بررسی میزان باقی مانده آفت کش فن پروپاترین بر روی خیار گلخانه ای رقم استورم، به عنوان یکی از سموم رایج در کنترل آفات این محصول انجام شد. برای ارزیابی باقی مانده این آفت کش، سم پاشی بوته های خیار در قطعه ای از گلخانه با دز پیشنهاد شده توسط سازمان حفظ نباتات (غلظت 2 در هزار) انجام شد. نمونه برداری خیار از قطعات سم پاشی شده به فواصل یک ساعت، یک، سه، پنج، هفت و ده روز بعد از سم پاشی صورت گرفت. پس از استخراج و خالص سازی با روش فاز جامد، مقدار باقی مانده آفت کش در نمونه ها با دستگاه گاز کروماتوگرافی-طیف سنج جرمی اندازه گیری شد.نتایج نشان داد که مقدار باقی مانده آفت کش فن پروپاترین در روز سوم بعد از سم پاشی به زیر حد مجاز (5/0 میلی گرم بر کیلوگرم) می رسد و در روز دهم بعد از سم پاشی قابل اندازه گیری نخواهد بود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی باقی مانده سم دلتامترین در خیار گلخانه ای
    تحقیقات حشره شناسی , العدد 5 , السنة 7 , زمستان 1394
    با توجه به کاربرد گسترده آفت کش ها در تولید میوه ها و سبزیجات، شناسایی و اندازه گیری نوع و مقدار باقی مانده این ترکیبات در سلامت افراد جامعه حایز اهمیت است. خیار یکی از سبزیجات تازه پرمصرف در ایران است که به دلیل فاصله زمانی کوتاه بین سم پاشی تا برداشت محصول، می أکثر
    با توجه به کاربرد گسترده آفت کش ها در تولید میوه ها و سبزیجات، شناسایی و اندازه گیری نوع و مقدار باقی مانده این ترکیبات در سلامت افراد جامعه حایز اهمیت است. خیار یکی از سبزیجات تازه پرمصرف در ایران است که به دلیل فاصله زمانی کوتاه بین سم پاشی تا برداشت محصول، می تواند سلامتی انسان ها را به خطر اندازد. این تحقیق به منظور بررسی میزان باقی مانده آفت کش دلتامترین (امولسیون 5/2%( روی خیار گلخانه ای (رقم استورم) انجام شد. سم پاشی بوته های خیار با دوز پیشنهاد شده توسط سازمان حفظ نباتات (5/0 در هزار) انجام شد. نمونه برداری از کرت های سم پاشی شده به فواصل یک ساعت، یک، سه، پنج و هفت روز بعد از سم پاشی انجام شد. پس از استخراج و خالص سازی با روش استخراج فاز جامد، مقدار باقی مانده آفت کش در نمونه ها با دستگاه گاز کروماتوگرافی- طیف سنج جرمی اندازه گیری شد.میانگین میزان بازیافت آفت کش در سطح 5/0 پی پی ام، 3/91 درصد به دست آمد. نتایج نشان داد که مقدار باقی مانده آفت کش دلتامترین در روز پنجم بعد از سم پاشی به حد مجاز (2/0 میلی گرم بر کیلوگرم) رسید و در روز هفتم بعد از سم پاشی قابل اندازه گیری نبود. در این بررسی دوره کارنس آفت کش دلتامترین در خیار گلخانه ‌ای 5 روز پس از سم پاشی تعیین شد و در صورتی که 5 روز پس از سم پاشی با دلتامترین برداشت محصول انجام شود، مصرف کنندگان این محصول در معرض خطر باقی مانده قرار نخواهند گرفت. تفاصيل المقالة