فهرس المقالات Kazem Karimi


  • المقاله

    1 - بررسی دیدگاه مدیران گاوداری‌های شیری استان تهران درباره‌ی به‌کارگیری زنان در مزرعه
    فرآوری و ایمنی مواد غذایی , العدد 1 , السنة 3 , بهار 1402
    هدف از پژوهش حاضر بررسی دیدگاه مدیران گاوداری‌های شیری استان تهران درباره‌ی به‌کارگیری زنان در مزرعه است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی بوده و نوع آن پیمایشی است که به روش همبستگی و تحلیل رگرسیونی انجام‌گرفته است. تحقیق به‌صورت میدانی و به‌وسیله‌ی پرسش‌نامه انجام‌گرفته است. ب أکثر
    هدف از پژوهش حاضر بررسی دیدگاه مدیران گاوداری‌های شیری استان تهران درباره‌ی به‌کارگیری زنان در مزرعه است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی بوده و نوع آن پیمایشی است که به روش همبستگی و تحلیل رگرسیونی انجام‌گرفته است. تحقیق به‌صورت میدانی و به‌وسیله‌ی پرسش‌نامه انجام‌گرفته است. بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران (۱۳۹۲)، تعداد گاوداری‌های شیری صنعتی تهران ۱۰۱۲ واحد بوده که به روش نمونه‌گیری تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه ۱۳۰ تعیین شد. به‌منظور تائید روایی پرسش‌نامه از پرسش‌نامه‌های مختلف و نظر اساتید استفاده شد و به‌منظور تعیین پایایی پرسش‌نامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن از ۳۰ پرسش‌نامه‌ی تکمیل‌شده ۸۱۶/۰ به دست آمد. از 130 پرسش‌نامه‌ی ارسالی، 85 عدد دریافت شد و آنالیز بر روی آن‌ها انجام گرفت. نتایج نشان داد در واحدهای موردمطالعه تنها یک مدیر زن در شهرستان کرج وجود داشت، با بزرگ شدن و احد، ظرفیت و کارکنان دارای تحصیلات مرتبط افزایش یافت، دام پروران دماوند دید بهتری نسبت به توانایی زنان داشتند. بهره‌مندی از آموزش‌های تخصصی در دام پروران سبب افزایش استفاده از کارکنان مجرب در واحدها شده بود، دام پروران تحصیل‌کرده میانگین سن پایین‌تری داشته و دام پروران کم‌سواد نگرش بهتر نسبت به کار زنان در مزرعه و اعتقاد بالاتری به توانمندی زنان در مدیریت داشتند، دام‌پرورانی که رشته‌ی تحصیلی مرتبط با علوم دامی داشتند، جوان‌تر و کم‌تجربه‌تر بوده، کارکنان کم‌تجربه‌تر را استخدام کرده بودند. دام‌پرورانی که اعتقاد به توانمندی برابر زنان با مردان داشتند بیشتر زنان را در کارهای سخت (مدیریت و کارگری) به کار گرفته و تمایل بالاتری به به‌کارگیری زنان در مزرعه داشتند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی عملکرد شیر جانشین درمقایسه با شیر گاو بر روی سلامت، رشد و متابولیت های خون گوساله های نژاد هلشتاین
    فرآوری و ایمنی مواد غذایی , العدد 2 , السنة 2 , تابستان 1401
    هدف از انجام این آزمایش، بررسی اثر استفاد از شیر جانشین در مقایسه با شیر گاو بر روی سلامت، افزایش وزن، ماده خشک مصرفی و متابولیت های خونی می باشد. دراین پژوهش تعداد 20 راس گوساله نر و ماده نژاد هلشتاین(با میانگین وزن 4/2±42 کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی مورد أکثر
    هدف از انجام این آزمایش، بررسی اثر استفاد از شیر جانشین در مقایسه با شیر گاو بر روی سلامت، افزایش وزن، ماده خشک مصرفی و متابولیت های خونی می باشد. دراین پژوهش تعداد 20 راس گوساله نر و ماده نژاد هلشتاین(با میانگین وزن 4/2±42 کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی مورد آزمایش قرارگرفتند. در این آزمایش 2 تیمار استفاده شد، که تیمار 1 شامل گروه آزمایش بودند که شیر جانشین را دریافت کرد ند و تیمار2 شامل گروه شاهد بودند که شیر گاو دریافت کردند. هر دو تیمار تا روز 21 تنها با شیر گاو تغذیه شدند تیمار 1 از روز 21 تا زمان از شیر گیری از شیر جانشین استفاده نمود و تیمار 2 (تیمار شاهد) بعد از 21 روزگی تا زمان شیرگیری از شیر گاو استفاده نمودند. نتایج پژوهش نشان داد که اختلاف معنی داری در افزایش وزن روزانه بین تیمارها مشاهده نشد ولی از لحاظ عددی در تیمار شاهد کمی بالاتر بود. دربین متابولیت های خونی مقدار گلوبولین خون در گوساله های که شیر جانشین مصرف کرده بودند نسبت به تیمار شاهد به طور معنی داری بالاتر بود(0/0099s Pr>F) وغلظت NEFAدر تیمار1 که جانشین شیر مصرف کرده بودند، نسبت به گروه شاهد در حد نزدیک به معنی داری پایین تر بود(0/087ns Pr>F )، در مورد سایر متابولیت های خونی، اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود نداشت. ماده خشک مصرفی روزانه نیز بین تیماره معنی دار نبود، ولی از لحاظ عددی در گوساله هایی که جانشین شیر مصرف کرده بودند نسبت به تیمار شاهد که شیر گاو را دریافت کرده بودند بیشتر بود.(733 گرم در مقایسه با 728گرم) . تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - بررسی میزان و سهم اثر عوامل مدیریتی(پرسنلی، بهداشتی و تغذیه ای) بر تلفات معمول در مرغداری‌های شرق استان تهران
    فرآوری و ایمنی مواد غذایی , العدد 2 , السنة 3 , تابستان 1402
    به منظور بررسی اثر عوامل مختلف مدیریتی و بهداشتی بر تلفات معمول مرغداری های گوشتی درشرق استان تهران تحقیقی با استفاده از داده های به دست آمده از 40 واحد مرغداری گوشتی به شیوه تکمیل پرسش نامه و مراجعه حضوری و نمونه گیری انجام شد. داده های گردآوری شده شامل: تحصیلات مدیر، أکثر
    به منظور بررسی اثر عوامل مختلف مدیریتی و بهداشتی بر تلفات معمول مرغداری های گوشتی درشرق استان تهران تحقیقی با استفاده از داده های به دست آمده از 40 واحد مرغداری گوشتی به شیوه تکمیل پرسش نامه و مراجعه حضوری و نمونه گیری انجام شد. داده های گردآوری شده شامل: تحصیلات مدیر، سابقه مدیر، کارشناس فنی و کارگر، وزن جوجه یک روزه، فاصله بین دو جوجه ریزی، انجام واکسیناسیون برای بیماری، کیفیت خوراک، افزودنی های خوراک، ضد عفونی سالن و وسایل، میزان تلفات و وضعیت جمع آوری آنها بودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون چندگانه شدند.نتایج آنالیز واریانس نشان داد که از بین کلیه عوامل مورد بررسی، زیاد بودن وزن جوجه یکروزه (بیشتر از 42 گرم) و عدم انجام واکسیناسیون برعلیه بیماری گامبرو از جمله عوامل موثر بر افزایش تلفات بودند. همچنین نتایج آنالیز رگرسیون چندگانه نشان داد که از بین کلیه عوامل بررسی شده میزان تلفات معمول، تابع 10 عامل تحصیلات مدیر فارم، سابقه کار کارشناس فنی، سابقه کار کارگران، جهت وزش باد به مرغداری، توزیع مناسب آبخوری، انتخاب جوجه بر اساس وزن، انتخاب جوجه بر اساس برند کارخانه جوجه کشی، استفاده از کوکسیدیواستات در دان، کیفیت جیره و جمع آوری لاشه بود که به ترتیب و بر اساس اولویت بیشترین سهم را بر میزان تلفات معمول در فارم داشتند. بنابراین توجه بیشتر به عوامل نام برده می تواند به عنوان راه کارهای مدیریتی کاهش تلفات معمول در فارم مطرح شود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - تعیین انرژی قابل متابولیسم و نیاز روزانه ماده خشک علوفه در شرایط نگهداری برای گوسفندان چرا کننده در مرتع سیاه پلاس (مطالعه: پارک ملی لار)
    دانش و پژوهش علوم دامی , العدد 5 , السنة 6 , زمستان 1401
    آگاهی از میزان نیاز غذایی دام، میزان علوفه در دسترس مرتع و نیز کیفیت آن، اولین گام در مدیریت موفق دام و مرتع به شمار می رود. در این تحقیق معادل وزن واحد دامی، انرژی قابل متابولیسم نگهداری و نیاز روزانه گوسفندان چرا کننده، مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور تعیین وزن رده ها أکثر
    آگاهی از میزان نیاز غذایی دام، میزان علوفه در دسترس مرتع و نیز کیفیت آن، اولین گام در مدیریت موفق دام و مرتع به شمار می رود. در این تحقیق معادل وزن واحد دامی، انرژی قابل متابولیسم نگهداری و نیاز روزانه گوسفندان چرا کننده، مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور تعیین وزن رده های مختلف گوسفند نژاد زندی چراکننده در مراتع پارک ملی لار منطقه سیاه پلاس در موقعیت 35 درجه و 54 دقیقه عرض شمالی و 32 درجه و 52 دقیقه طول شرقی ، سه گله دارای دام غالب نژاد زندی به صورت تصادفی انتخاب و از هر گله 60 رأس دام شامل 20 رأس میش 3 ساله، 20 رأس میش 4 ساله، 5 رأس قوچ 3 ساله، 5 رأس قوچ 4 ساله،10 رأس بره سه ماهه در دو مرحله ابتدا و انتهای فصل چرا علامت گذاری و توزین شدند. با استفاده از میانگین وزن میش‌های 3 و 4 ساله، وزن گوسفند چرا کننده در منطقه مورد مطالعه برابر با 59/1± 96/49 کیلوگرم برآورد گردید. گونه‌های علوفه مورد چرای گوسفندان در مرحله گل ‌دهی، تاریخ 15/3/1398 در این مرتع شناسایی و جمع‌آوری شدند. میانگین درصد پروتئین خام (CP)، الیاف حاصل از شوینده اسیدی (ADF)، قابلیت هضم ماده خشک (DMD) و میزان انرژی قابل متابولیسم (ME) در هر کیلوگرم علوفه خشک مرتع برای 41 نمونه گیاهی به ترتیب برابر با 77/4 ± 18/11 ، 89/7 ± 19/39 ، 83/7 ± 11/56 و 26/1 ± 58/7 مگاژول تعیین شد. انرژی قابل متابولیسم روزانه برای حالت نگهداری معادل واحد دامی در این مرتع برای 120 رأس میش، برابر با 35/0 ± 54/10 مگاژول در روز و نیاز روزانه آن بر اساس ماده خشک مصرفی با توجه به کیفیت علوفه برابر با 04/0 ± 38/1 کیلوگرم برآورد گردید. تفاصيل المقالة