فهرس المقالات علی حاتمی


  • المقاله

    1 - بررسی اثرات محلول‌پاشی مواد آلی و عناصر کم‌مصرف بر خصوصیات کمی و کیفی خرمای زاهدی
    پژوهش های علوم کشاورزی پایدار , العدد 3 , السنة 1 , پاییز 1400
    به‌منظور افزایش خصوصیات کمی و کیفی خرمای زاهدی، پژوهشی با هدف بررسی کاربرد محلول‌پاشی مواد آلی و عناصر کم‌مصرف در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با 11 تیمار و سه تکرار در شهرستان جهرم طی دو سال متوالی انجام شد. زمان اعمال تیمارها در ابتدا و انتهای مرحله کیمری روی خوشه‌ها بود أکثر
    به‌منظور افزایش خصوصیات کمی و کیفی خرمای زاهدی، پژوهشی با هدف بررسی کاربرد محلول‌پاشی مواد آلی و عناصر کم‌مصرف در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با 11 تیمار و سه تکرار در شهرستان جهرم طی دو سال متوالی انجام شد. زمان اعمال تیمارها در ابتدا و انتهای مرحله کیمری روی خوشه‌ها بود. تیمارها شامل اسیدآمینه (500 و 1000 میلی‌گرم در لیتر)، جلبک ‌دریایی (250 و 500 میلی‌گرم در لیتر)، عناصر کم‌مصرف شامل روی، آهن، منگنز و مس (1000 و 1500 میلی‌گرم در لیتر)، چهار تیمار ترکیبی از اسیدآمینه، جلبک‌‌ دریایی و عناصر کم‌مصرف، و تیمار شاهد (آب‌ مقطر) بود. تیمارها بر همه صفات به‌جز قطر میوه، TSS و pH اثر معنی‌داری داشتند. بیشترین درصد وزنی خارک، رطب و خرما به ترتیب در استفاده از تیمار ترکیبی اسیدآمینه 1000 میلی‌گرم در لیتر + عناصر کم‌مصرف 1500 میلی‌گرم در لیتر (1/10 درصد)، اسیدآمینه 1000 میلی‌گرم در لیتر + جلبک 500 میلی‌گرم در لیتر (30 درصد) و تیمار جلبک دریایی 500 میلی‌گرم در لیتر (98 درصد)، بالاترین درصد ضایعات در تیمار اسیدآمینه 1000 میلی‌گرم در لیتر و بیشترین تعداد میوه در خوشه در تیمار ترکیبی جلبک 500 میلی‌گرم در لیتر + عناصر کم‌مصرف 1500 میلی‌گرم در لیتر (994 میوه) مشاهده شد. در سایر صفات کمی ‌به ویژه عملکرد، تیمار ترکیبی اسیدآمینه 1000 میلی‌گرم در لیتر + جلبک 500 میلی‌گرم در لیتر + عناصر کم‌مصرف 1500 میلی‌گرم در لیتر بهتر از بقیه تیمارها بود. در بررسی صفات کیفی، بیشترین شاخص‌ طعم در تیمار اسیدآمینه 500 میلی‌گرم در لیتر مشاهده شد. تفاصيل المقالة