بررسی اثرات محلولپاشی مواد آلی و عناصر کممصرف بر خصوصیات کمی و کیفی خرمای زاهدی
الموضوعات :
علی حاتمی
1
,
عبدالحسین ابوطالبی جهرمی
2
,
عبدالکریم اجرایی
3
,
سیدعبدالحسین محمدی جهرمی
4
,
حامد حسن زاده خانکهدانی
5
1 - دانشجوی دکتری باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
2 - دانشیار گروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
3 - استادیار گروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
4 - استادیار گروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
5 - پژوهشگر بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
الکلمات المفتاحية: منگنز, عنصر روی, اسیدآمینه, جلبک دریایی, آهن,
ملخص المقالة :
بهمنظور افزایش خصوصیات کمی و کیفی خرمای زاهدی، پژوهشی با هدف بررسی کاربرد محلولپاشی مواد آلی و عناصر کممصرف در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 11 تیمار و سه تکرار در شهرستان جهرم طی دو سال متوالی انجام شد. زمان اعمال تیمارها در ابتدا و انتهای مرحله کیمری روی خوشهها بود. تیمارها شامل اسیدآمینه (500 و 1000 میلیگرم در لیتر)، جلبک دریایی (250 و 500 میلیگرم در لیتر)، عناصر کممصرف شامل روی، آهن، منگنز و مس (1000 و 1500 میلیگرم در لیتر)، چهار تیمار ترکیبی از اسیدآمینه، جلبک دریایی و عناصر کممصرف، و تیمار شاهد (آب مقطر) بود. تیمارها بر همه صفات بهجز قطر میوه، TSS و pH اثر معنیداری داشتند. بیشترین درصد وزنی خارک، رطب و خرما به ترتیب در استفاده از تیمار ترکیبی اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر + عناصر کممصرف 1500 میلیگرم در لیتر (1/10 درصد)، اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر + جلبک 500 میلیگرم در لیتر (30 درصد) و تیمار جلبک دریایی 500 میلیگرم در لیتر (98 درصد)، بالاترین درصد ضایعات در تیمار اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر و بیشترین تعداد میوه در خوشه در تیمار ترکیبی جلبک 500 میلیگرم در لیتر + عناصر کممصرف 1500 میلیگرم در لیتر (994 میوه) مشاهده شد. در سایر صفات کمی به ویژه عملکرد، تیمار ترکیبی اسیدآمینه 1000 میلیگرم در لیتر + جلبک 500 میلیگرم در لیتر + عناصر کممصرف 1500 میلیگرم در لیتر بهتر از بقیه تیمارها بود. در بررسی صفات کیفی، بیشترین شاخص طعم در تیمار اسیدآمینه 500 میلیگرم در لیتر مشاهده شد.
_||_