فهرس المقالات مهرداد کسایی


  • المقاله

    1 - بررسی فیتوشیمیایی، آنتی‌اکسیدانی و اثرضد دیابتیک عصاره برگ‌های گیاه دارویی Trigonella foenumgraceum L. در منطقه همدان
    اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی , العدد 1 , السنة 4 , بهار 1395
    گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenumgraceum L.) علاوه بر مصارف فراوان غذایی، به‌دلیل سنتزترکیبات پلی‌فنلی دارای اثر آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب موثردر درمان دیابت است. این تحقیق در سال 1393 با هدف بررسی فیتوشیمیایی، آنتی‌اکسیدانی و ضددیابتی عصاره‌ آبی برگ‌های شنبلیله انجا أکثر
    گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenumgraceum L.) علاوه بر مصارف فراوان غذایی، به‌دلیل سنتزترکیبات پلی‌فنلی دارای اثر آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب موثردر درمان دیابت است. این تحقیق در سال 1393 با هدف بررسی فیتوشیمیایی، آنتی‌اکسیدانی و ضددیابتی عصاره‌ آبی برگ‌های شنبلیله انجام گرفت. برگ‌های گیاه از مزرعه‌ گیاهان دارویی همدان تهیه و عصاره‌ آبی آن با استفاده از روش خیساندن استخراج گردید. ارزیابی فیتوشیمیایی (فنل و فلاونویید کل) در عصاره با استفاده از روش‌های اسپکتروفوتومتری و ارزیابی عملکرد آنتی‌اکسیدانی با استفاده از روش‌های FRAP، شلاته کنندگی یون آهن، سنجش میزان تیول و DPPH انجام گرفت. میزان مهار فروکتوزآمین، محصولات نهایی گلایکیشن پیشرفته و فراگمانتاسیون آلبومین، به‌ترتیب با استفاده از روش‌های اسپکتروفوتومتری، اسپکتروفلورومتری و الکتروفورز اندازه‌گیری گردید. نتایج نشان داد که عصاره‌ گیاه دارای میزان فنل کل (8/23 میلی‌گرم معادل اسیدگالیک در هر گرم وزن نمونه)، فلاونویید کل (29/17 میلی‌گرم معادل کوئرستین در هر گرم وزن نمونه) و گروه تیول (26/0 میلی‌مول معادل سیستئین در میلی گرم) و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی (33/0 میلی‌مول معادل سولفات آهن در میلی‌گرم) می‌باشد. درصد شلاته کنندگی آهن و درصد مهار رادیکال‌های آزاد در این عصاره وابسته به غلظت است. این عصاره در غلظت بالا می‌تواند موجب مهار فروکتوزآمین (79 درصد) و همچنین مهار فراگمانتاسیون شود. از این جهت، عصاره‌ شنبلیله می‌تواند به‌منظور جلوگیری از عوارض مرتبط با محصولات نهایی گلایکیشن پیشرفته AGEs در بیماران دیابتیک به کار رود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی آزمایشگاهی آثار آنتی اکسیدانی، آنتی رادیکالی و آنتی دیابتیک و ممانعت از تشکیل محصولات نهایی حاصل گلیکیشن پیشرفته توسط دارچین
    زیست شناسی تکوینی , العدد 1 , السنة 10 , بهار 1397
    امروزه گیاهان دارویی به خاطر نقشی که در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها دارند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. هدف از این مطالعه، ارزیابی آزمایشگاهی خواص آنتی-اکسیدان و ضد دیابتی‌دیابتیک گیاه دارچین می‌باشد. عصاره‌ی آبی دارچین با روش خیساندن تهیه شد. غلظت‌های 25/0، 5/0، أکثر
    امروزه گیاهان دارویی به خاطر نقشی که در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها دارند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. هدف از این مطالعه، ارزیابی آزمایشگاهی خواص آنتی-اکسیدان و ضد دیابتی‌دیابتیک گیاه دارچین می‌باشد. عصاره‌ی آبی دارچین با روش خیساندن تهیه شد. غلظت‌های 25/0، 5/0، 1 و 2 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره فراهم گشت. خواص فیتوشیمیایی دارچین با اندازه-گیری فنل، فلاوونوئید، ظرفیت تام آنتی اکسیدان، قدرت پاک کنندگی رادیکال، توانایی کلاته کردن فلز و اندازه گیری گروه‌های تیول معین شد. فعالیت آنتی‌دیابتیک نیز توسط توانایی مهار تشکیل فروکتوز آمین و محصولات پیشرفته حاصل از قندی شدن به ترتیب توسط اسپکتروفوتومتری و اسپکتروفلورومتری سنجیده شد. توانایی عصاره در فراگمانتاسیون آلبومین گلیکه با SDS-PAGE سنجیده شد. مقدار فنل و فلاوونوئید توسط روش‌های استاندارد اندازه گرفته شد. داده ها با ANNOVA یکطرفه و با نرم افزار SPSS آنالیز شد. مقدار فنل دارچین mg GAE/g83/1± 34/31 و مقدار فلاوونوئید آنmg QE/g 37/1 ±89/19 معین شد. در همه روش‌ها، فعالیت‌های آنتی اکسیدان و آنتی رادیکالی دارچین ، به صورت وابسته به غلظت تایید شد. این گیاه دارای خاصیت آنتی دیابتیک است و تشکیل فروکتوزآمین و محصولات پیشرفته حاصل از گلایکیشن را کاهش می‌دهد و همچنین فراگمانتاسیون آلبومین گلیکه را مهار می‌کند. تفاصيل المقالة