شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی در کشاورزی سراسر جهان است که رشد و متابولیسم گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات پتانسیلهای اسمزی مختلف (صفر، 40، 80 و 120 میلیمولار NaCl) بر جوانهزنی، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت، غلظت مالوندیآلدئید و أکثر
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی در کشاورزی سراسر جهان است که رشد و متابولیسم گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات پتانسیلهای اسمزی مختلف (صفر، 40، 80 و 120 میلیمولار NaCl) بر جوانهزنی، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت، غلظت مالوندیآلدئید و رشد گیاهچه سه هیبرید ذرت (704SC، 647SC و 260SC) انجام گردید. هدف از اجرای آزمایش مقایسه شاخصهای جوانهزنی هیبریدهای ذرت در سطوح متفاوت تنش شوری بود. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً‍ تصادفی و با چهار تکرار در محیط ژرمیناتور (1 25 درجه سانتیگراد) اجرا شد. تجزیه واریانش نشان داد که اثر سطوح پتانسیل اسمزی بر شاخص جوانه زنی، درصد جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت جنین و غلظت مالوندیآلدئید معنیدار بود. با کاهش پتانسیل اسمزی رشد اولیه گیاهچه و سرعت جوانهزنی کاهش یافت، البته تنش شوری درصد جوانهزنی را بیشتر از مولفههای دیگر کاهش داد. بین هیبریدهای 647SC و260SC از نظر نحوه پاسخدهی در برابر سطوح مختلف تنش شوری اختلاف معنیداری مشاهده نشد.
تفاصيل المقالة
در این تحقیق اثر زمانهای مختلف پیری 3، 5 و 7 روز بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت، میزان پروتئینهای محلول و شاخصهای جوانهزنی بذرهای 6 هیبرید سینگلکراس ذرت شامل 704، 700، 647، 500، 370 و 260 بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و در 4 تکرار مورد بررسی قرار گرف أکثر
در این تحقیق اثر زمانهای مختلف پیری 3، 5 و 7 روز بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت، میزان پروتئینهای محلول و شاخصهای جوانهزنی بذرهای 6 هیبرید سینگلکراس ذرت شامل 704، 700، 647، 500، 370 و 260 بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و در 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که، پیری تسریع شده بهطور معنیداری درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه و شاخص بنیه بذر را کاهش داد. فرآیند پیری بذر، رشد ریشهچه را در مقایسه با رشد ساقهچه بیشتر تحت تاثیر قرار داد. بیشترین درصد جوانهزنی مربوط به سینگلکراس 647 بود. نتایج نشان داد که با افزایش دوره پیری بهطورمعنیداری فعالیت آنزیم گلوتاتیونریداکتاز و آسکورباتپراکسیداز و میزان پروتئین کاهش یافت. فعالیت آنزیم گلوتاتیونریداکتاز 9/35 درصد و فعالیت آنزیم آسکورباتپراکسیداز 7/58 درصد کاهش یافت. این موضوع نشان میدهد که فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز نسبت به پیری حساسیت بالاتری داشته است. میزان پروتئینهای محلول بذر نیز 7/42 درصد کاهش نشان داد.
تفاصيل المقالة
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی در کشاورزی سراسر جهان است که رشد و متابولیسم گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات پتانسیلهای اسمزی مختلف (صفر، 40، 80 و 120 میلیمولار NaCl) بر جوانهزنی، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت، غلظت مالوندیآلدئید و أکثر
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی در کشاورزی سراسر جهان است که رشد و متابولیسم گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات پتانسیلهای اسمزی مختلف (صفر، 40، 80 و 120 میلیمولار NaCl) بر جوانهزنی، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت، غلظت مالوندیآلدئید و رشد گیاهچه سه هیبرید ذرت (704SC، 647SC و 260SC) انجام گردید. هدف از اجرای آزمایش مقایسه شاخصهای جوانهزنی هیبریدهای ذرت در سطوح متفاوت تنش شوری بود. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً‍ تصادفی و با چهار تکرار در محیط ژرمیناتور (1 25 درجه سانتیگراد) اجرا شد. تجزیه واریانش نشان داد که اثر سطوح پتانسیل اسمزی بر شاخص جوانه زنی، درصد جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت جنین و غلظت مالوندیآلدئید معنیدار بود. با کاهش پتانسیل اسمزی رشد اولیه گیاهچه و سرعت جوانهزنی کاهش یافت، البته تنش شوری درصد جوانهزنی را بیشتر از مولفههای دیگر کاهش داد. بین هیبریدهای 647SC و260SC از نظر نحوه پاسخدهی در برابر سطوح مختلف تنش شوری اختلاف معنیداری مشاهده نشد.
تفاصيل المقالة
در این تحقیق اثر زمانهای مختلف پیری 3، 5 و 7 روز بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت، میزان پروتئینهای محلول و شاخصهای جوانهزنی بذرهای 6 هیبرید سینگلکراس ذرت شامل 704، 700، 647، 500، 370 و 260 بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و در 4 تکرار مورد بررسی قرار گرف أکثر
در این تحقیق اثر زمانهای مختلف پیری 3، 5 و 7 روز بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت، میزان پروتئینهای محلول و شاخصهای جوانهزنی بذرهای 6 هیبرید سینگلکراس ذرت شامل 704، 700، 647، 500، 370 و 260 بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و در 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که، پیری تسریع شده بهطور معنیداری درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه و شاخص بنیه بذر را کاهش داد. فرآیند پیری بذر، رشد ریشهچه را در مقایسه با رشد ساقهچه بیشتر تحت تاثیر قرار داد. بیشترین درصد جوانهزنی مربوط به سینگلکراس 647 بود. نتایج نشان داد که با افزایش دوره پیری بهطورمعنیداری فعالیت آنزیم گلوتاتیونریداکتاز و آسکورباتپراکسیداز و میزان پروتئین کاهش یافت. فعالیت آنزیم گلوتاتیونریداکتاز 9/35 درصد و فعالیت آنزیم آسکورباتپراکسیداز 7/58 درصد کاهش یافت. این موضوع نشان میدهد که فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز نسبت به پیری حساسیت بالاتری داشته است. میزان پروتئینهای محلول بذر نیز 7/42 درصد کاهش نشان داد.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications