اثر پیری تسریع شده بر شاخصهای جوانهزنی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانتی در جنین هیبریدهای مختلف ذرت
الموضوعات :
مریم گودرزیان
1
(دانشجوی کارشناسیارشد زراعت، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه)
الهه قاسمی
2
(دانشجوی کارشناسیارشد آگرواکولوژی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه)
سیروس منصوریفر
3
(استادیار گروه زراعت، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه)
محسن سعیدی
4
(استادیار گروه زراعت، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه)
زینب حیدری
5
(دانشجوی کارشناسیارشد آگرواکولوژی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه)
الکلمات المفتاحية: ذرت, پروتئین, جوانهزنی, آنزیمهای آنتیاکسیدانت, پیری تسریع شده,
ملخص المقالة :
در این تحقیق اثر زمانهای مختلف پیری 3، 5 و 7 روز بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت، میزان پروتئینهای محلول و شاخصهای جوانهزنی بذرهای 6 هیبرید سینگلکراس ذرت شامل 704، 700، 647، 500، 370 و 260 بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و در 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که، پیری تسریع شده بهطور معنیداری درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه و شاخص بنیه بذر را کاهش داد. فرآیند پیری بذر، رشد ریشهچه را در مقایسه با رشد ساقهچه بیشتر تحت تاثیر قرار داد. بیشترین درصد جوانهزنی مربوط به سینگلکراس 647 بود. نتایج نشان داد که با افزایش دوره پیری بهطورمعنیداری فعالیت آنزیم گلوتاتیونریداکتاز و آسکورباتپراکسیداز و میزان پروتئین کاهش یافت. فعالیت آنزیم گلوتاتیونریداکتاز 9/35 درصد و فعالیت آنزیم آسکورباتپراکسیداز 7/58 درصد کاهش یافت. این موضوع نشان میدهد که فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز نسبت به پیری حساسیت بالاتری داشته است. میزان پروتئینهای محلول بذر نیز 7/42 درصد کاهش نشان داد.