هندوانه ابوجهل با نام علمی Citrullus colocynthis L.، یکی از گیاهانی است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضددیابتی آن در پژوهشهای قبلی به اثبات رسیده است. در این پژوهش ضمن بررسی فیتوشیمیایی عصاره هیدروالکلی هندوانه ابوجهل، اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری آن بر تولید نانوبیوفیبریله أکثر
هندوانه ابوجهل با نام علمی Citrullus colocynthis L.، یکی از گیاهانی است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضددیابتی آن در پژوهشهای قبلی به اثبات رسیده است. در این پژوهش ضمن بررسی فیتوشیمیایی عصاره هیدروالکلی هندوانه ابوجهل، اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری آن بر تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی از آلبومین سرم گاوی بهعنوان یک پروتئین مدل مورد بررسی قرار گرفته است. میوه گیاه در پائیز 1396 از مناطق بیابانی اطراف قم جمع آوری، خشک و سپس به روش ماسراسیون عصاره گیری گردید. آنالیز ترکیبات ثانوی عصاره با روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی انجام شده و میزان کمی مهمترین ترکیبات آن شامل سیترولین و سیترونلول با استفاده از HPLC ازیابی گردید. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره با استفاده از روش DPPH بررسی شد و سپس رشتههای آمیلوئیدی در لوله آزمایش و در دمای بالا و pH پائین تهیه و از تصویر برداری میکروسکوپ الکترونی برای تائید حضور رشتهها استفاده شد. از روش طیفسنجی کنگورد برای بررسی اثرات مهاری عصاره بر تولید رشتههای آمیلوئیدی استفاده شد. نتایج نشان داد که متیل بتا دی گالاکتوپیرانوزید و بتا دی گلوکوپیرانوزید به ترتیب با 51/29 و 31/6 درصد از فراوانترین ترکیبات شیمیایی و تترادکانوئیک اسید با 31/16 و سپس اکتا و هگزادکانوئیک اسید به ترتیب با 11/14 و 94/10 درصد، بیشترین ترکیبات یافت شده در عصاره بودند. مقادیر سیترولین و سیترونلول نیز در عصاره به ترتیب 0041/0 و 013/0 میلیگرم بود. بیش-ترین خاصیت آنتیاکسیدانی در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر از عصاره و به میزان 5/71 درصد و بیشترین میزان مهار تولید رشتههای آمیلوئیدی در غلظت یک میلیگرم بر میلیلیتر و به میزان 99 درصد دیده شد. عصاره ﻫﻨﺪواﻧﻪ اﺑﻮﺟﻬﻞ با حضور ترکیبات آنتی اکسیدان قوی و نیز اثرات مهاری که بر تولید رشتههای آمیلوئیدی دارد، اثرات مناسبی در کاهش عوارش ناشی از بیماری آلزایمر دارد.
تفاصيل المقالة
زرد چوبه با نام علمی Curcuma longa L. به تیره Zingiberaceae تعلق دارد. با توجه به ضرورت یافتن داروهای جدید ضدمیکروبی، در این مطالعه ارزیابی فیتوشیمیایی، اثر ضدباکتریایی و مهاری عصاره زرد چوبه بر تولید نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی انجام شده است. پوست خشک و سائیده شده گیاه أکثر
زرد چوبه با نام علمی Curcuma longa L. به تیره Zingiberaceae تعلق دارد. با توجه به ضرورت یافتن داروهای جدید ضدمیکروبی، در این مطالعه ارزیابی فیتوشیمیایی، اثر ضدباکتریایی و مهاری عصاره زرد چوبه بر تولید نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی انجام شده است. پوست خشک و سائیده شده گیاه در پائیز 1395 از کشور هندوستان تهیه و سپس به روش خیساندن عصاره گیری گردید. آنالیز ترکیبات ثانوی عصاره با روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی انجام شد. اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و هیدروالکلی زردچوبه با روش انتشار در آگار با ایجاد چاهک، MIC و MBC روی دو باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی بر تولید رشته های آمیلوئیدی با روش طیف سنجی مرئی مطالعه گردید. نتایج نشان داد تورمرون و زینجیبرن به ترتیب با 26/21 و 65/11 درصد فراوانترین ترکیبات موجود در عصاره هیدروالکلی بودند. قطر هاله عدم رشد در عصاره هیدروالکلی برای اشریشیاکلی ۱۲ و برای استافیلوکوکوس اورئوس ۱۳ میلی متر بود و در مورد عصاره آبی، هاله عدم رشد ایجاد نشد. میزان MIC در عصاره هیدروالکلی برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی به ترتیب ۲۶ و ۵۳ و در عصاره آبی برای هر دو باکتری ۱۲۳ میلی گرم بر میلی لیتر گزارش شد. میزان MBC نیز در حضور عصاره هیدروالکلی برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی به ترتیب ۵۳ و ۱۰۶ و برای عصاره آبی برای هر دو باکتری ۲۴۷ میلی گرم بر میلی لیتر گزارش شد. افزایش غلظت عصاره هیدروالکلی، تولید رشته های آمیلوئیدی را تا 40 درصد میزان اولیه کاهش داد و این کاهش با میکروسکوپ الکترونی گذاره تائید شد. عصاره هیدروالکلی زردچوبه با اثرات ضدمیکروبی و کاهندگی که بر تولید رشته های آمیلوئید دارد، می تواند به عنوان یکی از داروهای مفید برای کاهش عوارض بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار گیرد.
تفاصيل المقالة
این پژوهش به ارزیابی فیتوشیمیایی، ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضدآلزایمری عصارۀ برگ گیاه اکالیپتوس (Eucalyptus globulus L.) پرداخته است. برگ های تازه گیاه در پاییز 1396 از حومه رشت جمع آوری گردید. عصاره گیری به روش خیساندن و ترکیبات عصاره با روش گازکروماتوگرافی جرمی تعیین گردی أکثر
این پژوهش به ارزیابی فیتوشیمیایی، ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضدآلزایمری عصارۀ برگ گیاه اکالیپتوس (Eucalyptus globulus L.) پرداخته است. برگ های تازه گیاه در پاییز 1396 از حومه رشت جمع آوری گردید. عصاره گیری به روش خیساندن و ترکیبات عصاره با روش گازکروماتوگرافی جرمی تعیین گردید. اثر ضدمیکروبی عصاره علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، لیستریا مونوسیتوژنز و سالمونلا تیفی موریوم با روش انتشار در آگار بررسی شد و مقادیر MIC و MBC آن تعیین گردید. اثر ضدسرطانی با آزمون MTT روی رده سلولی سرطان روده انجام شد و اثر آنتی اکسیدانی با روش DPPH و اثر مهاری عصاره بر تولید نانورشته های آمیلوئیدی با طیف سنجی کنگورد تعیین گردید. ترکیبات اکالیپتول و گلوبولول بیشترین فراوانی را در عصاره داشتند. قطر هالۀ عدم رشد عصارۀ هیدروالکلی اکالیپتوس در روش چاهک روی باکتریهای اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و سالمونلا تیفی موریوم بهترتیب 12، 22، 26 و 15 میلیمتر و نتایج MIC و MBC در باکتری های اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بهترتیب 0/625 و 1/25 و در لیستریا مونوسیتوژنز بهترتیب 1/25 و 2/5 و در سالمونلا تیفی موریوم نیز بهترتیب 5 و 10 میلیگرم بر میلیلیتر به دست آمد. بیش ترین فعالیت ضدسرطانی در غلظت 100 و بیش ترین اثر آنتیاکسیدانی در غلظت 10 و بیش ترین مهار تولید نانو رشته های آمیلوئیدی در غلظت 0/4 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره مشاهده شد. عصارۀ اکالیپتوس بهدلیل دارا بودن خاصیت ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و آنتیآمیلوئیدی میتواند به درمان عفونت، کاهش رشد سلول های سرطانی و عوارض ناشی از بیماری آلزایمر کمک کند.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications