فهرس المقالات بهاره نوروزی


  • المقاله

    1 - مروری بر فعالیت سیتوتوکسیک، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی نانو ذرات بیوسنتز شده توسط سیانوباکتری‌ها
    پاتوبیولوژی مقایسه ای , العدد 1 , السنة 20 , بهار 1402
    ویژگی‌های خاص نانو ذرات مانند نسبت سطح به حجم بالا، اندازه ذرات همگن، پایداری بالا و سهولت تولید، موجب کاربرد فراوان آن‌ها در حوزه‌های مختلف داروسازی، دندانپزشکی، پزشکی، زیست‌شناسی و مهندسی مواد شده است. درواقع وجود بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا که خطرات بسیاری را در ص أکثر
    ویژگی‌های خاص نانو ذرات مانند نسبت سطح به حجم بالا، اندازه ذرات همگن، پایداری بالا و سهولت تولید، موجب کاربرد فراوان آن‌ها در حوزه‌های مختلف داروسازی، دندانپزشکی، پزشکی، زیست‌شناسی و مهندسی مواد شده است. درواقع وجود بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا که خطرات بسیاری را در صنایع مختلف ازجمله تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، تصفیه آب آشامیدنی و فاضلاب ایجاد کرده‌اند، دلیل دیگری برای استفاده از نانو ذرات در محافظت از سلامت بشر است. در این میان، سنتز سبز نانو ذرات توسط سویه‌های مختلف سیانوباکتری‌ها، منجر به تولید نانو ذرات سازگاربامحیط‌زیست با خواص گوناگون بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌فرد شده است. سیانوباکتری‌ها، همچنین دارای انواع ترکیبات زیست فعال مانند رنگدانه ها و آنزیم‌ها هستند که می‌توانند به‌عنوان عوامل احیاکننده و تثبیت‌کننده در فرایند تولید نانو ذرات، عمل کنند. علاوه بر آن با ترکیبات بیوشیمیایی منحصربه‌فرد خود که شامل چندین ترکیب فعال زیستی با فعالیت‌های دارو شناختی اثبات‌شده هستند و خواص آنتی باکتریال، ضد قارچ، ضد جلبک، ضدسرطان و فتوکاتالیستی بالقوه‌ای را نیز به همراه دارند. همین خواص باعث شده که سیانوباکتری‌ها، نه‌تنها به‌عنوان منابع طبیعی مفید قابل‌استفاده شوند، بلکه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها نیز کارایی داشته باشند. اگرچه تاکنون پژوهش‌های زیادی درزمینه سنتز بیولوژیکی با استفاده از انواع میکروارگانیسم‌ها انجام‌شده است، مطالعات کم‌تری بر استفاده از سیانوباکتری‌ها در سنتز نانو ذرات متمرکزشده‌اند. مقاله حاضر به‌طور جامع، ویژگی‌ها و کاربردهای تجاری نانو ذرات سنتزشده توسط سیانوباکتری‌ها، در زمینه‌های مختلف و همچنین راهبردهای سمیت نانو ذرات در برابر سلول‌های زنده را موردبررسی قرار می‌دهد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - مروری بر ریز‏جلبک‏ها به عنوان مکمل‏های غذایی و دارویی فراسودمند
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 74 , السنة 19 , بهار 1401
    مقدمه: ریز جلبک ها یکی از اجزای مهم در زنجیره غذایی اکوسیستم های آبی و خشکی به شمار می روند و به عنوان غذا یا دارو به مصرف انسان می رسند. امروزه ریز جلبک ها و سیانو باکتری ها، در فرایند های کشت کنترل شده تولید می شوند و یا از زیستگاه های طبیعی برداشت می شوند و به عنوان أکثر
    مقدمه: ریز جلبک ها یکی از اجزای مهم در زنجیره غذایی اکوسیستم های آبی و خشکی به شمار می روند و به عنوان غذا یا دارو به مصرف انسان می رسند. امروزه ریز جلبک ها و سیانو باکتری ها، در فرایند های کشت کنترل شده تولید می شوند و یا از زیستگاه های طبیعی برداشت می شوند و به عنوان مکمل هلی غذایی در سراسر جهان به بازار عرضه می شوند.مواد و روش ها: نتایج و دستاوردهای ارائه شده در مقالات مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.یافته ها: سیانوباکتری ها طیف وسیعی از ترکیبات فعال بیولوژیکی را تولید می کنند و انتظار می رود که از برخی از آن ها در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود. برخی از ترکیبات فعال سیانوباکتری ها مانند اسیدهای چرب، استرول ها، ترکیبات فرار، ترکیبات ایزوتوپی پایدار، کاروتنوئیدها، پلی ساکاریدها، لکتین ها، اسیدهای آمینه شبه مایکوسپورین، امولسیون کننده های زیستی که بطور بالقوه دارای اثرات ضد سرطان، ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد التهابی و... هستند برای اهداف بازاریابی استفاده می شود.نتیجه گیری: در این مقاله مروری کوشش شده است تا با معرفی ترکیبات فعال ریز جلبک ها و فعالیت های زیستی آن ها، به ارزش غذایی آن ها در رژیم غذایی و سلامت انسان ها، طیور، آبزیان و سایر حیوانات تاکید بیشتری گردد. تفاصيل المقالة