فهرس المقالات Behnaz MemarMaher


  • المقاله

    1 - ارزیابی ریسک امور بهره برداری شرکت گاز استان اردبیل
    کاربرد شیمی در محیط زیست , العدد 5 , السنة 13 , زمستان 1401
    به دلیل اثـرات سـنگینی کـه ریسـک از ابتـدای تـاریخ بـر روی افراد، گروهها و جوامع داشته است آنها روشهای متعددی را برای ریسک توسعه داده اند. در این تحقیق مشاغل مختلف در امـر بهـره بـرداری شـرکت گـاز اسـتان اردبیـل و شـغلهای مربوطـه بـه آن شناسایی شده و پس از ارزیابی آنها أکثر
    به دلیل اثـرات سـنگینی کـه ریسـک از ابتـدای تـاریخ بـر روی افراد، گروهها و جوامع داشته است آنها روشهای متعددی را برای ریسک توسعه داده اند. در این تحقیق مشاغل مختلف در امـر بهـره بـرداری شـرکت گـاز اسـتان اردبیـل و شـغلهای مربوطـه بـه آن شناسایی شده و پس از ارزیابی آنها درجه خطر و احتمال وقوع برای هر کدام از شغلها شناسایی گردید پـس با استفاده از روش JSA ارزیابی ریسک گردید و نتایج حاصله با استفاده از نرم افـزار Pro-PHA مدلسـازی گردید . نتایج تحقیق نشان داده در مجموع 121 عملیات در فرآیند این ارزیابی شناسایی شـد کـه از مجمـوع آنها 22 مورد دارای خطر ریسک بالا و احتمال وقوع حادثه 65 مـورد در محـدوده کنتـرل خطـر و 34 مـورد دارای ریسک کم بودند یعنی 28 %دارای ریسک کم و تحت کنتـرل مـی باشـد . 54 %آن در محـدود کنتـرل خطر بوده و نیاز به اقدام دارد در نهایت 18 %دارای ریسک بالا بوده و نیاز به اقدام خودی دارد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی کارایی ترکیبات هالوژنه در میزان دیرسوز کردن ABS بمنظور تولید گریدهای بازدارنده شعله
    کاربرد شیمی در محیط زیست , العدد 1 , السنة 11 , بهار 1399
    پلیمرها بدلیل خواص خوب مکانیکی وشیمیایی،درموارد زیادی جایگزین فلزات شده‌اند، اما اشتعال‌پذیریشان کاربردشان رامحدودکرده، طبق مطالعات بهبودبازدارندگی شعله پلیمرها،پیرولیز پلیمر در اثرگرما به تشکیل گونه‌های رادیکالی بسیار واکنش‌پذیر •O• ,H و • OHمنجرمی‌شود. أکثر
    پلیمرها بدلیل خواص خوب مکانیکی وشیمیایی،درموارد زیادی جایگزین فلزات شده‌اند، اما اشتعال‌پذیریشان کاربردشان رامحدودکرده، طبق مطالعات بهبودبازدارندگی شعله پلیمرها،پیرولیز پلیمر در اثرگرما به تشکیل گونه‌های رادیکالی بسیار واکنش‌پذیر •O• ,H و • OHمنجرمی‌شود. دوگونه اول بطورعمده به رادیکال هیدروکسیل (•OH) تبدیل شده و باشرکت درواکنش گرمازا، گرمای لازم برای گسترش شعله را فراهم می‌کند. مهار (•OH) باعث ممانعت از پیش روی شعله می‌شود. بازدارنده‌های شعله هالوژن‌دارکه هالوژن رادیکالی تولید می‌کنند، باعث مهار OH• می‌شوند. برای کاهش اشتعال‌پذیری پلیمرها، می‌توان ساختار پلیمررا دستکاری کرده یا با پوشش‌دهی سطحی پلیمرو منسوجات، لایه سدگری روی آنها ایجادکرد. بازدارنده شعله ممکن است از راه فازهای گازی یا متراکم و یا مخلوطی از هر دو عمل کند. .مادر این پژوهش با انجام آزمایش بازدارندگی شعله عمودی دریافتیم که هرچه درصد ترکیبات هالوژنه بازدارنده شعله را در پلیمرافزایش دادیم، بازدارندگی شعله پلیمر نیز تقریبا بهمان نسبت افزایش یافت. بوسیله دستگاه‌های آزمایشگاهی نظیرIZOD و MFI و TENSILE وRHD وVICAT و.. نمونه‌های حاصل از اکسترودرهای آزمایشگاهی مورد آزمایش قرارگرفتند، که ترکیبات هالوژنه بازدارنده شعله درنمونه‌های تولیدشده باعث تضعیف خواص مکانیکی نسبت به گرید شاهد شده است. جهت بهبودخواص مکانیکی در آزمایشات مرحله دوم با افزودن S50 (افزایش دهنده مقاومت مکانیکی) و S19 بمقدارزیادی ضعف خواص مکانیکی جبران شد که نتایج آزمایشات مرحله دوم نزدیک به گرید شاهد بود تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - تهیه نانوذرات اسانهای شیرین بیان، سیر و سیاهدانه و بررسی خواص بیولوژیکی و خواص فیزیکی و شیمیایی
    کاربرد شیمی در محیط زیست , العدد 5 , السنة 10 , زمستان 1398
    تقاضا برای استفاده از اسانس‌های گیاهان بدلیل خاصیت ضدمیکروبی به عنوان آنتی‌اکسیدان و ماده نگهدارنده طبیعی و طعم‌دهنده و عطردهنده در صنایع غذایی روبه افزایش می باشد . مشکل اساسی که وجود دارد فراریت بالا و محلولیت بسیار پایین اسانس‌ها است. بنابراین، پراکندگی اسانس‌ها در آ أکثر
    تقاضا برای استفاده از اسانس‌های گیاهان بدلیل خاصیت ضدمیکروبی به عنوان آنتی‌اکسیدان و ماده نگهدارنده طبیعی و طعم‌دهنده و عطردهنده در صنایع غذایی روبه افزایش می باشد . مشکل اساسی که وجود دارد فراریت بالا و محلولیت بسیار پایین اسانس‌ها است. بنابراین، پراکندگی اسانس‌ها در آب به عنوان املاح نانو، با استفاده از تکنیک‌های ارائه شده در فناوری نانو، می‌تواند یک راه حل کارآمد برای مشکلات ذکر شده باشد. از این رو در این تحقیق، میکروامولسیون‌های اسانس‌های شیرین بیان، سیر و سیاهدانه با موفقیت تهیه شدند. خاصیت فیزیکی و شیمیایی، فعالیت‌ها‌ی آنتی اکسیدانی، فعالیت‌ها‌ی ضد باکتریایی میکروامولسیون‌های تهیه شده مورد بررسی قرار گفت. نتایج میکروبی و کدورت نشان داد که کاهش اندازه ذرات اسانس‌ها در محدوده‌ی نانوامولسیونی با استفاده از سامانه‌های میکروامولسیونی‌ می‌تواند ویژگی‌های ضد باکتری و آنتی اکسیدانی آنها را افزایش دهد. از آنجا که کدورت میکروامولسیون‌ها شاخص خوبی برای اندازه یا پایداری فیزیکی آن‌هاست. لذا پایداری نیز با کاهش اندازه ذرات، افزایش یافت. بنابراین هدف از این کار تهیه نانوذرات اسانس شیرین بیان، سیر و سیاهدانه و بررسی خاصیت فیریکی، شیمیایی، فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی بود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - ساخت کامپوزیت قالب مولکولی و کاربرد آن در اندازه گیری سفتریاکسون در سنسور الکتروشیمیایی
    کاربرد شیمی در محیط زیست , العدد 1 , السنة 13 , بهار 1401
    داروی سفتریاکسون یکی از آنتی بیوتیک ها می باشد که برای درمان برخی بیماریهای عفونی به کاربرده می شود. گستردگی کاربرد و حساسیت در استفاده درست از این دارو ضرورت اندازه گیری این دارو را دوچندان می کند. روش های بسیاری از جمله کروماتوگرافی برای اندازه گیری آن بکار برده شده ا أکثر
    داروی سفتریاکسون یکی از آنتی بیوتیک ها می باشد که برای درمان برخی بیماریهای عفونی به کاربرده می شود. گستردگی کاربرد و حساسیت در استفاده درست از این دارو ضرورت اندازه گیری این دارو را دوچندان می کند. روش های بسیاری از جمله کروماتوگرافی برای اندازه گیری آن بکار برده شده است. استفاده از روش ولتامتری برای اندازه گیری داروها بخاطر دقت و سرعت و قیمت مناسب یک امتیاز محسوب می شود. در این کار پژوهشی و در طراحی الکترود اصلاح شده، از گرافن اکساید کاهش یافته برای افزایش حساسیت الکترود؛ از پلیمر قالب مولکولی ساخته شده با متااکرلیک اسید و اتیلن گلیکول دی متاکریلات جهت افزایش گزینش پذیری؛ و از الکتروپلیمریزاسیون دی فنیل آمین جهت تثبیت پلیمر قالب مولکولی روی سطح الکترود و نیز افزایش حساسیت استفاده گردید. الکترود طراحی شده بعد از چندین مرحله بهینه سازی، برای اندازه گیری مقادیر ناچیز سفتریاکسون بکار رفت. محدوده خطی بین 025/0 – 047/3 میکرومولار و حد تشخیص 008/0 میکرومولار بدست آمد. الکترود طراحی شده با موفقیت برای اندازه گیزی سفتریاکسون در محیط های دارویی و بیولوژیکی بکار برده شد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    5 - ارزیابی استرس شغلی پرسنل کادر درمان و مقایسه آن با استرس شغلی پرسنل واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی بیمارستان توحید سنندج
    کاربرد شیمی در محیط زیست , العدد 2 , السنة 12 , تابستان 1400
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی استرس شغلی پرسنل کادر درمان و مقایسه آن با استرس شغلی پرسنل واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی بیمارستان توحید سنندج انجام شده است. این تحقیق از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه پرسنل کادر درمان و پرسنل واحدهای پاراک أکثر
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی استرس شغلی پرسنل کادر درمان و مقایسه آن با استرس شغلی پرسنل واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی بیمارستان توحید سنندج انجام شده است. این تحقیق از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه پرسنل کادر درمان و پرسنل واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی بیمارستان توحید در سال 1400 تشکیل دادند که با استعلام انجام شده تعداد آن‌ها 421 نفر قید شده است که با توجه به تعداد جامعه آماری و با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه کوکران تعداد 201 نفر به عنوان نمونه و با روش نمونه‌گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. جهت سنجش متغیرهای این پژوهش از پرسش‌نامه استاندارد اسپیوو (1987) استفاده شده است. در نهایت به منظور انجام محاسبات در این تحقیق از نرم‌افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که استرس شغلی پرسنل کادر درمان و پرسنل واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی بیمارستان توحید سنندج بالاتر از حد متوسطی قرار دارد و در ادامه نیز مشخص شد که استرس شغلی پرسنل کادر درمان و مقایسه آن با استرس شغلی پرسنل واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی دارای تفاوت معناداری نیستند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    6 - بررسی اثرات هم افزایی میکرو امولسیون های شیرین بیان ، سیر و رازیانه به عنوان آنتی اکسیدان و ضد باکتری طبیعی
    بهداشت مواد غذایی , العدد 2 , السنة 11 , تابستان 1400
    تقاضا برای استفاده از اسانس‌های گیاهان به‌دلیل خاصیت ضدمیکروبی به‌عنوان آنتی‌اکسیدان و ماده نگه‌دارنده طبیعی و طعم‌دهنده و عطردهنده در صنایع غذایی روبه افزایش می‌باشد. ازاین‌رو در این تحقیق، میکروامولسیون‌های اسانس‌های شیرین‌بیان، سیر و سیاه‌دانه به‌تنهایی و به‌صورت ترک أکثر
    تقاضا برای استفاده از اسانس‌های گیاهان به‌دلیل خاصیت ضدمیکروبی به‌عنوان آنتی‌اکسیدان و ماده نگه‌دارنده طبیعی و طعم‌دهنده و عطردهنده در صنایع غذایی روبه افزایش می‌باشد. ازاین‌رو در این تحقیق، میکروامولسیون‌های اسانس‌های شیرین‌بیان، سیر و سیاه‌دانه به‌تنهایی و به‌صورت ترکیبی با موفقیت تهیه شدند. خاصیت فیزیکی و شیمیایی، فعالیت‌ها‌ی آنتی‌اکسیدانی، فعالیت‌ها‌ی ضد باکتریایی و خاصیت هم‌افزایی میکروامولسیون‌های تهیه‌شده موردبررسی قرار گفت. برای این منظور میکروامولسیون‌های مختلف با فازهای روغنی متشکل از اسانس خالص شیرین‌بیان، سیر و سیاه‌دانه و همچنین ترکیب آن‌ها تهیه گردید. نتایج میکروبی و کدورت نشان داد که کاهش اندازه ذرات اسانس‌ها در محدوده‌ی نانوامولسیونی با استفاده از سامانه‌های میکروامولسیونی‌ می‌تواند ویژگی‌های ضدباکتری و آنتی‌اکسیدانی آن‌ها را افزایش دهد. علاوه بر این، اثرات هم‌افزایی اسانس‌ها نسبت به یکدیگر نیز مشاهده شد که در آن میکروامولسیون‌های فاز روغنی متشکل از دو جزء فعالیت ضدباکتری و آنتی‌اکسیدانی بالاتری را در مقایسه با فاز روغن یک جزء نشان دادند؛ بنابراین هدف از این کار توسعه یک سیستم میکروامولسیون با دو فاز روغن متشکل از شیرین‌بیان، سیر و سیاه‌دانه بود. تفاصيل المقالة