فهرس المقالات Shiva Dehghan Abkenar


  • المقاله

    1 - بررسی مقادیر فلزات سنگین و ریز مغذی های مهم در شیر خشک و غذای کودک متداول در سطح بازار تهران
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 76 , السنة 19 , پاییز 1401
    مقدمه: در حال حاضر شیر خشک یا مواد غذایی کمکی علیرغم اهمیت تغذیه با شیر مادر، در تامین غذای کودکان در جهان نقش قابل توجهی دارند. هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان فلزات سنگین و ریز مغذی ها در شیر خشک و غذای کودک می باشد. فلزات سنگین کادمیوم، سرب، آرسنیک بالاترین عوارض أکثر
    مقدمه: در حال حاضر شیر خشک یا مواد غذایی کمکی علیرغم اهمیت تغذیه با شیر مادر، در تامین غذای کودکان در جهان نقش قابل توجهی دارند. هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان فلزات سنگین و ریز مغذی ها در شیر خشک و غذای کودک می باشد. فلزات سنگین کادمیوم، سرب، آرسنیک بالاترین عوارض را در انسان بویژه در کودکان ایجاد می کنند و Fe، Mg،Ca و Zn از ریزمغذی های مهم هستند که در صورت کمبود در مواد غذایی منجر به اثرات سوئی بر سلامت کودکان می شوند. مواد وروشها: این مطالعه بر روی 8 نمونه غذای کودک از 6 محصول تجاری رایج در بازارانجام شد. نمونه ها توسط اسید نیتریک هضم و سپس مقدار عناصر موجود در آن ها آنالیز و به طور کمی اندازه گیری شد .نمونه برداری به روش سرشماری و اندازه گیری به روش های نشر القایی پلاسما انجام شد. نتایج با روش آمار توصیفی گزارش گردید. نتایج نشان داد که دامنه آرسنیک از 8- 1/2میکروگرم بر گرم بوده و در همه نمونه ها مقدار آن بیش از حد مجاز بوده است. مقدار کادمیوم ناچیز و دامنه سرب از 103/0 - 012/0 میکروگرم بر گرم و در حد مجاز می باشد. دامنه مقدار کلسیم 6409- 3195 میکروگرم بر گرم می باشد و تنها در تیمارهای شماره 3 و4 در حد استاندارد بوده است. دامنه آهن در نمونه ها 115- 19 و منیزیم 949- 385 میکروگرم بر گرم بوده و هر دو عنصر در حد استاندارد می باشد، دامنه روی 26- 0 میکروگرم بر گرم و کمتر از حد ضروری بوده است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق مقادیر آرسنیک در نمونه های شیر خشک و غذای کودک بالاتر از حد مجاز تعیین شده است و برخی تیمارهای کلسیم و روی کمتر از حد استاندارد هستند که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - Fluorene Functionalized Nanoporous SBA-15 as a Novel Adsorbent for Fast and Efficient Removal of Acid Dyes
    Journal of Applied Chemical Research , العدد 2 , السنة 12 , بهار 2018
    SBA-15 grafted with N-(4-(trimethylsilyl) butyl)-9H-fluorene-9-amine was synthesized by a simplestrategy and applied to removal of Acid Red 33 and Acid Black 194 from aqueous solutions. SBA-15 was synthesized and Functionalized according to procedure in the literature. أکثر
    SBA-15 grafted with N-(4-(trimethylsilyl) butyl)-9H-fluorene-9-amine was synthesized by a simplestrategy and applied to removal of Acid Red 33 and Acid Black 194 from aqueous solutions. SBA-15 was synthesized and Functionalized according to procedure in the literature. Fluorenefunctionalized SBA-15 was showed the BET surface area 200 m2g-1 and pore diameter 4.2 nm,based on adsorption-desorption of N2 at 77 K. The presence of organic groups in the silicaframework was demonstrated by FTIR and Raman spectrum. The effects of pH, amount ofadsorbent, contact time and dye concentration on adsorption were determined in order to find theoptimum adsorption conditions. The data fitted well to the Langmuir model with maximumadsorption capacities 500.0 mg/g for Acid Red 33 and 110.0 mg/g for Acid Black 194. The resultswere shown that this methodology could be suitable for the removal of the pollutant acid dyes fromdyeing wastewater of handmade carpet’s fibers. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - بررسی اثر فرآیند تهیه خیارشور بر میزان باقیمانده آفت‌کش متالاکسیل و دیازینون در محصول خیار سنتی
    دانش زیستی ایران , العدد 2 , السنة 17 , تابستان 1401
    مقدمه: به منظور حفظ سلامت غذا، کنترل باقیمانده آفت کش ها در غذا بخصوص صیفی جات و سبزیجات امری ضروری است. دیازینون و متالاکسیل به عنوان یک آفت کش شیمیایی به دلیل طیف اثر بخشی گسترده ای که دارد مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان محصولات کشاورزی قرارگرفته است، اما درصورت أکثر
    مقدمه: به منظور حفظ سلامت غذا، کنترل باقیمانده آفت کش ها در غذا بخصوص صیفی جات و سبزیجات امری ضروری است. دیازینون و متالاکسیل به عنوان یک آفت کش شیمیایی به دلیل طیف اثر بخشی گسترده ای که دارد مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان محصولات کشاورزی قرارگرفته است، اما درصورت عدم رعایت دوره ماندگاری آن، وجود بقایای سم در محصولات، سلامت مصرف کنندگان را به شدت به مخاطره می اندازد هدف: در این مطالعه اثر دو نوع سم دیازینون و متالاکسیل در سم پاشی بوته های خیار و اثر فرایند تبدیل خیارشور بر باقیمانده سموم ارزیابی شد. مواد و روشها: میزان باقیمانده سم متالاکسیل پس از 3، 5 و 7 روز در متالاکسیل و میزان باقیمانده سم دیازینون پس از 3، 5، 7 و 10 روز در خیارهای برداشت شده، اندازه گیری گردید. همچنین جهت بررسی اثر فرآیند تهیه خیارشور، میزان باقیمانده سموم درخیارشورها اندازه گیری شد. نتایج: مقدار باقیمانده سم دیازینون در خیار پس از گذشت دوره کارنس10 روزه به مقدار0655/0 میلی گرم بر کیلوگرم رسید. نتایج حاکی از آن بود که تاثیر فرآیند (خیار شور) سبب می شود که میزان سم باقیمانده دیازینون در محصول خیارشور نسبت به واحد میلی گرم سم در کیلوگرم خیار کاهش یابد. با توجه به اثر سودمند فرآیند تبدیلی خیارشور پاستوریزه بر کاهش باقیمانده دیازینون در خیار می توان خیارها را قبل از طی دوره کارنس بدون نگرانی در مورد سپری شدن دوره تاثیر سم برداشت کرد و برای تهیه خیارشور مورد استفاده قرار داد. نتیجه گیری: استفاده از فرآیند های تبدیلی نظیر تبدیل خیار به خیار شور سبب می شود که میزان سم ها و آفت کش هایی که برای محصولات کشاورزی استفاده می شود می تواند با استفاده از این فرآیند ها کاهش یابد که البته این موضوع در این تحقیق در مورد سم متالاکسیل مورد تایید نمی باشد. استخراج آفت کش ها از نمونه ها به روش استخراج با حلال و اندازه گیری توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی با طیف سنجی جرمی صورت گرفت. تفاصيل المقالة