چندین دهه از مصرف آنتی بیوتیکها در درمان بیماری های عفونی از جمله کلی باسیلوز می گذرد. در سال های اخیر، مصرف نابجای آنتی بیوتیکها، سبب پیدایش باکتریهای مقاوم به درمان آنتی بیوتیکی شده است که به عنوان یک معضل جهانی در بهداشت عمومی جوامع بشری و حیوانی مطرح می باشد. نان أکثر
چندین دهه از مصرف آنتی بیوتیکها در درمان بیماری های عفونی از جمله کلی باسیلوز می گذرد. در سال های اخیر، مصرف نابجای آنتی بیوتیکها، سبب پیدایش باکتریهای مقاوم به درمان آنتی بیوتیکی شده است که به عنوان یک معضل جهانی در بهداشت عمومی جوامع بشری و حیوانی مطرح می باشد. نانوذرات به دلیل اندازه کوچک و نسبت سطح به حجم بالا، تاثیرات کشندگی میکروبی بالایی دارند و بنابراین میتوان از آنها به عنوان عوامل ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی بهره برد. در مطالعه حاضر اثرات ضدباکتریایی نانوذرات سولفیدکادمیوم به 2 روش ترسیب شیمیایی و مایکروویو، روی اشریشیاکولای های جداشده از طیور مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه های لازم طی اردیبهشت و خرداد سال 1399 از کلینیکهای شهر تبریز از طیور مبتلا به کلیباسیلوز جمعآوری شد. نانوذرات سولفیدکادمیوم سنتزشده به 2 روش ترسیب و مایکروویو، ابتدا با روش های پراش اشعه ایکس، طیف سنجی ماورای بنفش و تصویر برداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرارگرفته و در ادامه با جدایه های باکتری اشریشیا کولای مواجهه داده شده و نتایج اثرات ضدباکتریایی نانوذرات سنتز شده مذکور، براساس حداقل غلظت مهار رشد باکتری (Minimum Inhibitory Concentration; MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (Minimum Bactericidal Concentration; MBC) تعیین گردید. میزان MIC به روش ترسیب 653/1 درصد و میزان MBC نیز با همان روش 051/2 درصد تعیین گردید. همچنین میزان MIC و MBC به روش مایکروویو، به ترتیب 051/2 و 653/1 درصد بهدست آمد. نتایج حاصله از تحقیق حاضر نشان داد که نانوذره سولفیدکادمیوم روی باکتری اشریشیاکولای خاصیت ضدمیکروبی مناسبی دارد، اگرچه تفاوت معنی داری میان روش سنتز این نانوذره بر اثرات باکتریکشی و باکتریواستاتیکی آن مشاهده نشد.
تفاصيل المقالة
اسانسهای گیاهی، ترکیبات پیچیدهای از اجزای مختلف شیمیایی با مقادیر گوناگون میباشند. این مواد یکی از منابع بالقوه واجد ترکیبات ضدباکتریایی هستند و برای این منظور بسیار موثر و مفید میباشند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس آویشن شیرازی بر سالمونلاهای جداش أکثر
اسانسهای گیاهی، ترکیبات پیچیدهای از اجزای مختلف شیمیایی با مقادیر گوناگون میباشند. این مواد یکی از منابع بالقوه واجد ترکیبات ضدباکتریایی هستند و برای این منظور بسیار موثر و مفید میباشند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس آویشن شیرازی بر سالمونلاهای جداشده از طیور و انسان به¬روش حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (Minimum Inhibitory Concentration; MIC) بود. بدین ¬منظور، برای استخراج اسانس از روش تقطیر با بخار آب استفاده شد، سپس با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی-طیف جرمی (Gas chromatography-Mass Spectroscopy; Gc-Ms) ترکیب اسانس مشخص گردید. برای تعیین MIC اسانس آویشن شیرازی از روش براث میکرودایلوشن و برای بررسی اثر ضد بیوفیلمی اسانس آویشن شیرازی، از تکنیک الایزا استفاده گردید. طبق نتایج، بیش از 9/64 درصد اسانس از سه ماده تیمول، کاراکول و لینانول به ترتیب با 62/46، 85/13 و 95/8 درصد تشکیل شده بود. مشخص شد که میزان MIC برای اسانس آویشن شیرازی در جدایههای سالمونلا در محدوده 5/12-39/0 میلیگرم بر میلیلیتر بود. همچنین، میزان حداقل غلظت کشندگی (Minimum Bactericidal Concentration; MBC) اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) در جدایههای سالمونلا در محدوده 5/12-56/1 میلی¬گرم بر میلیلیتر بود. قرارگیری جدایههای باکتری سالمونلا با آویشن شیرازی در سطح احتمالی یک درصد به طور معنیداری (001/0>p) باعث کاهش تولید بیوفیلم شد. نتایج مطالعه نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثرات ضدباکتریایی قابلتوجهی میباشد و بیوفیلم جدایههای باکتری سالمونلا را تا میزان قابل توجهی کاهش می¬دهد.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications