فهرس المقالات فاطمه نونهال


  • المقاله

    1 - شیوع استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت و فراورده های گوشتی
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 5 , السنة 1 , زمستان 1393
    چکیده استافیلوکوکوس اورئوس به‌ عنوان دومین یا سومین عامل مهم بیماری ‌زای غذا زاد در جهان محسوب می ‌شود. توانایی رشد و تولید انتروتوکسین ‌های مقاوم به حرارت در طیف وسیعی از مواد غذایی، استافیلوکوکوس را جزء یکی از مهم‌ترین عوامل مسمومیت ‌زای مواد غذایی قرار داده است. م أکثر
    چکیده استافیلوکوکوس اورئوس به‌ عنوان دومین یا سومین عامل مهم بیماری ‌زای غذا زاد در جهان محسوب می ‌شود. توانایی رشد و تولید انتروتوکسین ‌های مقاوم به حرارت در طیف وسیعی از مواد غذایی، استافیلوکوکوس را جزء یکی از مهم‌ترین عوامل مسمومیت ‌زای مواد غذایی قرار داده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع استافیلوکوکوس گوشت و فرآورده‌های گوشتی عرضه شده در اصفهان انجام شد. از تابستان تا زمستان سال 1391 در مجموع 450 نمونه شامل گوشت گاو (80 نمونه)، گوشت چرخ شده (80 نمونه)، گوشت گوسفند (80 نمونه)، گوشت بز (80 نمونه)، گوشت شتر (50 نمونه)، همبرگر (40 نمونه) و کباب لقمه (40 نمونه) به شکل تصادفی ساده از قصابی ‌ها و سوپرمارکت های شهرستان‌ های اصفهان جمع‌آوری و جهت بررسی حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفتند. در مجموع آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در 234 (6/55 %) نمونه در گوشت و فرآورده‌ های گوشتی مشاهده شد. میانگین تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه ‌های مثبت 102× 3/8 بود. نتایج نشان داد اگر چه درصد آلودگی نمونه ‌ها زیاد بوده است ولی تعداد باکتری ‌های موجود در نمونه‌ ها پایین و خطر بالقوه‌ای برای سلامت مصرف کننده ندارد. مطالعات اپیدمیولوژیکی مداومی در خصوص مسمومیت‌ های استافیلوکوکوسی پیشنهاد می ‌شود تا بتوان مدیریت کارآمدی در تولید مواد غذایی در جهت کاهش بیماری ‌ها اعمال کرد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - شیوع استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت و فراورده های گوشتی
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 1 , السنة 6 , بهار 1393
    استافیلوکوکوس اورئوس به‌عنوان دومین یا سومین عامل مهم بیماری‌زای غذا زاد در جهان محسوب می‌شود. توانایی رشد و تولید انتروتوکسین‌های مقاوم به حرارت در طیف وسیعی از مواد غذایی، استافیلوکوکوس را جزء یکی از مهم‌ترین عوامل مسمومیت‌زای مواد غذایی قرار داده است. مطالعه حاضر با أکثر
    استافیلوکوکوس اورئوس به‌عنوان دومین یا سومین عامل مهم بیماری‌زای غذا زاد در جهان محسوب می‌شود. توانایی رشد و تولید انتروتوکسین‌های مقاوم به حرارت در طیف وسیعی از مواد غذایی، استافیلوکوکوس را جزء یکی از مهم‌ترین عوامل مسمومیت‌زای مواد غذایی قرار داده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع استافیلوکوکوس گوشت و فرآورده‌های گوشتی عرضه شده در اصفهان انجام شد. از تابستان تا زمستان سال 1391 در مجموع 450 نمونه شامل گوشت گاو (80 نمونه)، گوشت چرخ شده (80 نمونه)، گوشت گوسفند (80 نمونه)، گوشت بز (80 نمونه)، گوشت شتر (50 نمونه)، همبرگر (40 نمونه) و کباب لقمه (40 نمونه) به شکل تصادفی ساده از قصابی‌ها و سوپرمارکت‌های شهرستان‌های اصفهان جمع‌آوری و جهت بررسی حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفتند. در مجموع آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در 234 (6/55 %) نمونه در گوشت و فرآورده‌های گوشتی مشاهده شد. میانگین تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه‌های مثبت 102× 3/8 بود. نتایج نشان داد اگر چه درصد آلودگی نمونه‌ها زیاد بوده است ولی تعداد باکتری‌های موجود در نمونه‌ها پایین و خطر بالقوه‌ای برای سلامت مصرف کننده ندارد. جهت مطالعات اپیدمیولوژیکی در خصوص مسمومیت‌های استافیلوکوکوسی به مطالعات بیشتری نیاز است تا بتوان مدیریت کارآمدی در تولید مواد غذایی در جهت کاهش بیماری‌ها اعمال کرد. تفاصيل المقالة