بررسی فیتوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و بهینهسازی روشهای مختلف عصارهگیری بهمنظور تعیین بهترین روش استخراج کورکومین از عصارههای اتانولی گیاهL. longa Curcuma
الموضوعات :
سمانه نوری
1
,
علیرضا کیاست
2
,
مریم کلاهی
3
,
رویا میرزاجانی
4
,
سید منصور سیدنژاد
5
1 - گروه شیمی، دانشکدة علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز ایران
2 - گروه شیمی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
3 - گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
4 - گروه شیمی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
5 - گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
تاريخ الإرسال : 27 الأربعاء , ذو الحجة, 1437
تاريخ التأكيد : 16 الأربعاء , صفر, 1438
تاريخ الإصدار : 21 الثلاثاء , ربيع الأول, 1438
الکلمات المفتاحية:
کورکومین,
فنل کل,
آنتیاکسیدان طبیعی,
زرد چوبه,
عصارهگیری,
ملخص المقالة :
زردچوبه با نام علمی L. longa Curcuma به سبب ویژگیهای منحصر به فرد غذایی و دارویی در سراسر جهان از ارزش زیادی برخوردار است. در این پژوهش عصاره اتانولی ریزوم گیاه با استفاده از سه روش ماسراسیون، اولتراسونیک و سوکسله استخراج گردید، میزان کورکومین و کورکومینوییدها بهترتیب با استفاده از روشهای دستگاه HPLC و همچنین به منظور شناسایی کورکومینوییدها از کروماتوگرافی لایه نازکTLC استفاده گردید . محتوای فنلی عصارهها با استفاده از معرف فولین سیوکالتو سنجیده شد و بهمنظور بررسی خواص آنتیاکسیدانی عصارهها از روشDPPH استفاده گردید. بیشترین راندمان وزنی عصاره مربوط به عصاره مستخرج از روش سوکسله بود. بیشترین محتوای فنل و مقدار کورکومین جداسازی شده از ریزوم زردچوبه از عصاره حاصل از روش ماسراسیون بهدست آمد. ولی حضور کورکومینوییدها در هر سه نوع روش عصارهگیری تایید شد. بیشترین خواص آنتیاکسیدانی مربوط به در عصارههای ماسراسیون و اولتراسونیک بود. لذا نتایج بدست آمده بیانگر توجه به اهمیت تعیین روشهای عصارهگیری به منظور جداسازی کورکومین و سایر ترکیبهای فعال زیستی پرکاربرد و مهم در درمان بسیاری بیماریها و سنتز داروهای نوین میباشد و از لحاظ بیشترین مقدار کورکومینویید، خواص آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی، عصاره ماسراسیون در اولویت میباشد
المصادر:
Aggarwal, B.B. and Harikumar, K.B. 2009. Potential therapeutic effects of curcumin, the anti-inflammatory agent, against neurodegenerative, cardiovascular, pulmonary, metabolic, autoimmune and neoplastic diseases. International Journal of Biochemistry and Cell Biology, 41(1): 40-59.
Aggarwal, B.B., Kumar, A. and Bharti, A.C. 2003. Anticancer potential of curcumin: preclinical and clinical studies. Anticancer Research, 23(1A): 363-398.
Aggarwal, B.B., Sundaram, C., Malani, N. and Ichikawa, H. 2007. Curcumin: the Indian solid gold. The molecular targets and therapeutic uses of curcumin in health and disease. Springer US, pp: 1-75.
Akerele, O. 1993. Natures medicinal bounty: Dont throw it away. World Health Forum, 14(4): 390-395.
Anonymous. 1966. The Indian Pharmacopoeia. Movement of India publication, New Delhi, 947-950.
Ansari, M. J., Ahmad, S., Kohli, K., Ali, J. and Khar, R. K. 2005. Stability-indicating HPTLC determination of curcumin in bulk drug and pharmaceutical formulations. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis, 39(1): 132-138.
Bahrami, M., Afshari, Z., Ahmadi, F., Mohiti, M., Jalali-Khanabadi, B. and Moradi, A. 2013. Evaluation of phenolic content of turmeric hydroalcoholic extract in iran by singleton method. Journal of Shahid Sadoughi University of medical sciences and health services, 21(3): 281-290.
Braga, M.E., Leal, P.F., Carvalho, J.E. and Meireles, M.A.A. 2003. Comparison of yield, composition, and antioxidant activity of turmeric (Curcuma longa L.) extracts obtained using various techniques. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51(22): 6604-6611.
De Castro, M. L. and Garcıa-Ayuso, L. E. 1998. Soxhlet extraction of solid materials: an outdated technique with a promising innovative future. Analytica chimica acta, 369(1): 1-10.
Eisenberg, D.M., Kessler, R.C. and Foster, C. 1993.Unconventional medicine in the United States: prevalence, costs and patterns of use. The New England journal of medicine (NCBI), 328: 246-252.
Ganguli, M., Chandra, V., Kamboh, M. I., Johnston, J. M., Dodge, H. H., Thelma, B. K., Juyal, R.C., Pandav, R., Belle, S.H. and DeKosky, S. T. 2000. Apolipoprotein E polymorphism and Alzheimer disease: the Indo-US cross-national dementia study. Archives of Neurology, 57(6): 824-830.
Handa, S.S., Khanuja, S.P.S., Longo, G. and Rakesh, D.D. 2008. Extraction technologies for medicinal and aromatic plants. United Nations Industrial Development Organization, Earth, Environmental and Marine Sciences and Technologies, Italy, 266 p.
Hossain, M.A., AL-Raqmi, K.A., AL-Mijizy, Z.H., Weli, A.M. and Al-Riyami, Q. 2013. Study of total phenol, flavonoids contents and phytochemical screening of various leaves crude extracts of locally grown Thymus vulgaris. Asian Pacific journal of tropical biomedicine, 3(9): 705-710.
Huie, C.W. 2002. A review of modern sample-preparation techniques for the extraction and analysis of medicinal plants. Analytical and Bioanalytical Chemistry, 373(1-2): 23-30.
Ji, J.B., Lu, X.H., Cai, M.Q. and Xu, Z.C. 2006. Improvement of leaching process of Geniposide with ultrasound. Ultrasonics Sonochemistry, 13(5): 455-462.
Kaur, C. and Kapoor, H.C. 2002. Anti‐oxidant activity and total phenolic content of some Asian vegetables. International Journal of Food Science and Technology, 37(2): 153-161.
Kelsey, N.A., Wilkins, H.M. and Linseman, D.A. 2010. Nutraceutical antioxidants as novel neuroprotective agents. Molecules, 15(11): 7792-7814.
Krishnaraj, M., Manibhushanrao, K. and Mathivanan, N. 2012. A comparative study of phenol content and antioxidant activity between non-conventional Curcuma caesia Roxb. and Curcuma amada Roxb. International Journal of Plant Production, 4(3): 169-174.
Kulkarni, S.J., Maske, K.N., Budre, M.P. and Mahajan, R.P. 2012. Extraction and purification of curcuminoids from Turmeric (Curcuma longa L.). International Journal of Pharmacology and Pharmaceutical Technology, 1: 2277-3436.
Lampe, V. and Milobedeska, J. 1913. Studien uber Curcumin. Berichte der Deutschen Chemischen Gesellschaft, 46: 2235-2240.
Lingyun, W., Jianhua, W., Xiaodong, Z., Da, T., Yalin, Y., Chenggang, C., Tianhua, F. and Fan, Z. 2007. Studies on the extracting technical conditions of inulin from Jerusalem artichoke tubers. Journal of Food Engineering, 79(3): 1087-1093.
Luque-Garcıa, J. L. and De Castro, M. L. 2003. Ultrasound: a powerful tool for leaching. TrAC Trends in Analytical Chemistry, 22(1): 41-47.
Nahak, G. and Sahu, R.K. 2011. Evaluation of antioxidant activity in ethanolic extracts of five Curcuma species. International Research Journal of Pharmacy, 2(12): 243-248.
Nampoothiri, S.V., Lekshmi, P.C., Venugopalan, V.V. and Menon, A.N. 2012. Antidiabetic and antioxidant potentials of spent Turmeric oleoresin, a by-product from curcumin production industry. Asian Pacific Journal of Tropical Disease, 2: S169-S172.
Norhaiza, M., Maziah, M. and Hakiman, M. 2009. Antioxidative properties of leaf extracts of a popular Malaysian herb, Labisia pumila. Journal of Medicinal Plants Research, 3(4): 217-223.
Péret-Almeida, L., Cherubino, A.P., Alves, R.J., Dufossé, L. and Gloria, M.B. 2005. Separation and determination of the physico-chemical characteristics of curcumin, demethoxycurcumin and bisdemethoxycurcumin. Food Research International, 38(8): 1039-1044.
Popuri, A.K., and Pagala, B. 2013. Extraction of curcumin from Turmeric roots. International journal of innovative research and studies, 2(5): 289-299.
Revathy, S., Elumalai, S. and Antony, M.B. 2011. Isolation, purification and identification of curcuminoids from turmeric (Curcuma longa L.) by column chromatography. Journal of Experimental sciences, 2(7): 21-25.
Riera, E., Golas, Y., Blanco, A., Gallego, J.A., Blasco, M. and Mulet, A. 2004. Mass transfer enhancement in supercritical fluids extraction by means of power ultrasound. Ultrasonics Sonochemistry, 11(3): 241-244.
Rodrigues, S. and Pinto, G.A. 2007. Ultrasound extraction of phenolic compounds from coconut (Cocos nucifera) shell powder. Journal of Food Engineering, 80(3): 869-872.
Rouhani, S., Alizadeh, N., Salimi, S. and Haji-Ghasemi, T. 2009. Ultrasonic assisted extraction of natural pigments from rhizomes of curcuma longa L. extraction, 6: 103-113.
Shahidi, F. and Nackz, M. 2003. Phenolics in food and nutraceuticals. Washington DC: CRC Press, 576 p.
Shen, L. and Ji, H.F. 2007. Theoretical study on physicochemical properties of curcumin. Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 67(3): 619-623.
Shishodia, S., Sethi, G. and Aggarwal, BB. 2005. Curcumin: getting back to the roots. Annals of the New York Academy of Sciences, 1056: 206-217.
Singh, S. 2007. From exotic spice to modern drug. Cell, 130(5): 765-768.
Song, W., Qiao, X., Liang, W.F., Ji, S., Yang, L., Wang, Y., Xu, Y.W., Yang, Y., Guo, D.A. and Ye, M. 2015. Efficient separation of curcumin, demethoxycurcumin, and bisdemethoxycurcumin from turmeric using supercritical fluid chromatography: From analytical to preparative scale. Journal of Separation Science, 38(19): 3450-3453.
Surojanametakul, V., Satmalee, P., Saengprakai, J., Siliwan, D. and Wattanasiritham, L. 2010. Preparation of curcuminoid powder from turmeric root (Curcuma Longa L.) for food ingredient Use. Kasetsart Journal- Natural Science, 44: 123-130.
Vinatoru, M. 2001. An overview of the ultrasonically assisted extraction of bioactive principles from herbs. Ultrasonics Sonochemistry, 8(3): 303-313.
Wakte, P.S., Sachin, B.S., Patil, A.A., Mohato, D.M., Band, T.H. and Shinde, D.B. 2011. Optimization of microwave, ultra-sonic and supercritical carbon dioxide assisted extraction techniques for curcumin from Curcuma longa. Separation and Purification Technology, 79(1): 50-55.
Wang, H.W., Liu, Y.Q., Wei, S.L., Yan, Z.J. and Lu, K. 2010. Comparison of microwave-assisted and conventional hydrodistillation in the extraction of essential oils from mango (Mangifera indica L.) flowers. Molecules, 15(11): 7715-7723.
Widowati, W., Mosef, T., Risdian, C. and Yellianty Y. 2013. Anticancer and free radical scavenging potency of Catharanthus roseus, Dendrophthoe petandra, Piper betle and Curcuma manga extracts in breast cancer cell lines. Oxidants and Antioxidants in Medical Science, 2(2): 137-142.
Yang, C., Zhang, X., Fan, H. and Liu, Y. 2009. Curcumin upregulates transcription factor Nrf2, HO-1 expression and protects rat brains against Focal ischemia. Brain Research, 1282: 133-141.
Zetterström, S. 2012. Isolation and synthesis of curcumin. Bachelor's Thesis, Linköping University Department of Physics, Chemistry and Biology, 26 p.
_||_