ارزیابی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدهای چرب 3n- به رقیق کننده بایوکسل بر قابلیت انجماد اسپرم بز
الموضوعات :
مهدی انصاری
1
,
آرمین توحیدی
2
,
محمد مرادی شهر بابک
3
1 - گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
2 - گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
3 - گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
تاريخ الإرسال : 14 السبت , ربيع الثاني, 1432
تاريخ التأكيد : 06 الأربعاء , رجب, 1432
تاريخ الإصدار : 17 الأحد , ربيع الأول, 1432
الکلمات المفتاحية:
اسیدهای چرب 3n-,
قابلیت انجماد,
منی,
بایوکسل,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدهای چرب 3n- به رقیق کننده بایوکسل بر قابلیت انجماد اسپرم بز بود. 6 رأس بز بالغ مهابادی برای جمع آوری اسپرم انتخاب شده و اسپرم گیری به وسیله مهبل مصنوعی انجام گرفت. پس از ارزیابی شاخص های کیفی، اسپرم ها مخلوط و به 4 گروه مساوی تقسیم شد. گروه های تیماری شامل سطوح 0، 1/0، 1 و 10 نانوگرم در میلی لیتر اسید چرب بودند. فراسنجه های تحرک و تحرک پیشرونده، زنده مانی و درصد اسپرم های ناهنجار ارزیابی شده و نرخ بازیافت اسپرم محاسبه شد. داده ها به وسیله Proc GLM نرم افزار SAS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین درصد تحرک و نرخ بازیافت گروه ng/ml 10 به صورت معنی داری بالاتر از گروه 0، 1/0 و 1 نانوگرم در میلی لیتر بود. درصد تحرک پیشرونده در گروه های 10 و 1/0 نانوگرم در میلی لیتر به طور معنی داری بالاتر از صفر و 1 نانوگرم در میلی لیتر بود. درصد زنده مانی در سطح 1 نانوگرم در میلی لیتر به صورت معنی داری پایین تر از سطوح دیگر بود. درصد اسپرم های ناهنجار بین سطوح مختلف اسید چرب تفاوت معنی داری نداشت. نتایج نشان داد که افزودن سطح 10 نانوگرم در میلی لیتر اسیدچرب قابلیت انجماد اسپرم بز را بهبود می بخشد.
المصادر:
خوشوقت، ع. 1387. اثر تغذیه منبع اسیدهای چرب 3-n بر خصوصیات کمی و کیفی و ترکیب اسیدهای چرب اسپرم و میل جنسی در گاو هلشتاین. پایان نامه کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام. گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران.
نصیری، ا. ح. 1387. اثر افزودن منبع اسیدهای چرب 3 n- و ویتامین E به رقیق کننده بر قابلیت انجماد اسپرم گاو هلشتاین. پایان نامه کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام. گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران.
Amorim, E.A.M, Graham, J., Spizziri, B., Meyers, M., Amorim, L.S. and Torres, C.A.A. 2008. The effect of Adding Cholestrol, Vitamin A, Cod liver or Flax Oil Loaded Cyclodextrin on Bull Sperm Cryosurvival. 16th Congress on Animal Reproduction, Hungary, p: 29.
Badr, M.R., Abdel-Malak, M.G. and Shaker, M. H. 2004. Influence of some fatty acids and cholesterol addition to semen extender on freezability and in vitro fertilizing potential of ram spermatozoa. Assiut Vet. Med. J. 50: 304-318.
Castellini, S., Lattaioli, P., DalBosco, A., Minelli, A. and Mugnai. C. 2002. Oxidative status and semen characteristics of rabbit buck as affected by dietary vitamin E, C and n-3 fatty acid. Reprod. Nutr. Develop. 43: 91–103.
Connor, W.E., Lin, D.S., Wolf, D.P. and Alexander, M. 1998. Uneven distribution of desmosterol and docosahexaenoic acid in the heads and tails of monkey sperm. Journal of Lipid Research, 39: 1404-141.
Hafez, B. and Hafez, E.S.E. 2000. Reproduction of farm animals. P123-158, seventh edition. Lippincott Williams and Wilkins, Phyladelphia.
Kelso, K.A., Cerolini, S., Noble, R.C., Sparks, N.H.C. and Speake. B.K. 1996. Lipid and antioxidant changes in semen of broiler fowl from 25 to 60 weeks of age. Reprod. Fert. 106: 201-206.
Maldjian A., Pizzi, F., Gliozzi, T., Cerolini, S., Penny, P. and Noble, R. (2005): Changes in sperm quality and lipid composition during cryopreservation of boar semen. Theriogenology, 63: 411-421.
Perez-Pe, R., Cebrian-Perez, J.A. and Muino-Blanco, T. 2001. Semen plasma proteins prevent cold shock membrane damage to ram spermatozoa. Theriogenology, 56: 425-434.
Purdy P.H. 2006. A review on goat sperm cryopreservation. Small Ruminant Res. 63: 215–225.