تأثیر زمان استخراج بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی ژلاتین حاصل از پوست ماهی کاراس (Carassius carassius)
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 - 1گروه شیلات، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
الکلمات المفتاحية: ژلاتین, واژههای کلیدی: استحکام ژل, پوست ماهی, ماهی کاراس, FTIR اسپکتروسکوپی,
ملخص المقالة :
چکیدهدر این مطالعه، از پوست ماهی کاراس (Carassius carassius) برای تولید ژلاتین استفاده شد. استحکام ژل (%67/6) حاصل از ژلاتین استخراج شده طی زمانهای 1، 3 و 6 ساعت بین 106-110 گرم بود (05/0P>). گلیسین 21/349-29/350 (مقدار در هزار)، آلانین 15/131-73/132 (مقدار در هزار)، گلوتامین 76/81-57/82 (مقدار در هزار) و پرولین 95/89-48/96 (مقدار در هزار)، اسیدهای آمینه اصلی موجود در ژلاتین بودهاند. زمان استخراج ترکیب اسید آمینه ژلاتین برای بسیاری از اسیدهای آمینه را تغییر نداد، با این حال مقدار اسید آمینه پرولین با افزایش زمان استخراج کاهش یافته است. ژلاتین استخراج شده در زمان 3 ساعت دارای رنگ متفاوت با بقیه ژلاتینها بوده است (05/0P<). ساختار ثانویه ژلاتین تحتتأثیر زمان استخراج قرار گرفت. نسبت AIII/A1450 در نمونههای ژلاتین بین 85/0 الی 86/0 بوده که نشاندهنده شکستگی مارپیچ سهگانه در کلاژن میباشد. از بررسی طیفسنجی (FTIR) مشخص گردید که ژلاتین استخراج شده در زمان 6 ساعت، بهمیزان بیشتری هیدرولیز گردید (114= (1-cm)Δν(νI - νII)). پوست ماهی کاراس میتواند بهعنوان یک منبع ارزشمند برای تولید ژلاتین مورد استفاده قرار گیرد.
_||_