بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش بانکداری بر خط از ادغام دومدل پذیرش فناوری و تئوری رفتار برنامهریزی شده با ریسک درک شده و مفید بودن ادراک شده
الموضوعات :منصوره صادقی 1 , هرمز مهرانی 2
1 - کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علیآبادکتول، ایران (عهدهدار مکاتبات)
2 - استادیار، گروه مدیریت، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران
الکلمات المفتاحية: مدل پذیرش فناوری, تئوری رفتار برنامهریزی شده, بانکداری برخط, ریسک ادراکشده,
ملخص المقالة :
هدف از مطالعه حاضر بررسی عوامل موثر مدل پذیرش فناوری با یک مدل تئوری رفتار برنامهریزی شده جهت پیشبینی و توضیح نیت رفتاری مشتریان نسبت به پذیرش بانکداری برخط میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر اجرا، توصیفی و از نظر نوع، پیمایشی و همبستگی است. جامعهی آماری شامل کلیهی مشتریان شعب بانک ملت شهرستان گرگان در سال 1393 که از بانکداری برخط استفاده کردند، میباشد و با شیوه نمونهگیری تصادفی طبقهای، نمونهای با حجم 384 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه است. روایی پرسشنامه با روش اعتبار محتوا و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (95%) تعیین شد. با توجه به تجزیه و تحلیل اطلاعات، نتایج به دست آمده حاکی از آن است که فرضیههای مربوط به مدل پذیرش فناوری و تئوری رفتار برنامهریزی شده مورد تأیید قرار گرفتند و فرضیههای تئوری ریسک ادراکشده به جزدو فرضیه مورد تأیید قرار نگرفت.
_||_