میزان مصرف مواد غذایی و رابطه آن با عملکرد تحصیلی به روش یادآمد خوراک 24 ساعته در دانش آموزان دوره ابتدایی شهر اهواز
الموضوعات : پژوهش در برنامه ریزی درسیشمس الدین انصاری 1 , غلامحسین عبادی 2
1 -
2 -
الکلمات المفتاحية: عملکرد تحصیلی, مصرف مواد غذایی, یادآمدخوراک 24ساعته,
ملخص المقالة :
چکیده هدف از انجام این پژوهش شناسایی و تخمین مق دار مواد غذایی مصرفی و مقایس ه آن با توصیههای هرم راهنمای غذایی و رابطه آن با عملکرد تحصیلی و تنسنجی دانش آموزان دور ه ابتدایی شهر اهواز است . با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحلهای از چهار ناحی ه شهر اهواز 28 آموزشگاه و 140 کلاس ، 1120 دانشآموز ( 560 دختر و 560 پسر ) انتخاب گردید. از طریق 2 پرسشنامه، مواد غذایی مصرفی 24 ساعت گذشته از نظر نوع و مقدار، یادداشت و وزن و قد آزمودنیها اندازهگیری و با سایر دادهها ثبت گردید. دادهها با نرمافزار 5/11 SPSS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان میدهد که میانگین وزن و قد هر سن و جنس دانش آموزان با استاندارد NCHS تفاوت معن ا دار دارد ( 001/0 >P ) و رژیم غذایی آزمودنیها از نظر تعادل، تناسب و تنوع و دریافت مقادیر مواد غذایی اصلی (شیر، گوشت، نان، غلات، سبزی و میوه شیرینی و روغن) با مقادیر توصیه شده هرم راهنمای غذایی تفاوت معنا دار دارد ( 002/0 >P ). براساس شواهد به دست آمده دانش آموزان با معدل کمتر و بیشتر از 15 رژیم غذاییشان از نظر تعادل، تناسب و تنوع و دریافت گروههای غذایی نیز با هرم راهنمای غذایی در سطح 002/0 < P تفاوت معناداری داشته است.