جداسازی و تعیین حساسیت ضد میکروبی آرکوباکتر در شیر خام و فراورده های آن به روش کشت و PCR در استان اصفهان
الموضوعات :اباذر لامعی 1 , ابراهیم رحیمی 2 , امیر شاکریان 3 , حسن ممتاز 4
1 - دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2 - استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
3 - استاد مرکز تحقیقات تغذیه و فرآورده های ارگانیک ، واحد شهرکرد ، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایران
4 - استاد گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد ، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
الکلمات المفتاحية: شیر خام, کلمات کلیدی : آرکوباکتر, مقاومت آنتی بیوتیک _Pcr,
ملخص المقالة :
چکیدهمقدمه : آرکوباکتر ها عامل بیماری مشترک بین انسان و حیوانات هستند و از طریق آب و مواد غذایی منتقل می شوند تاکنون اطلاعات اندکی در خصوص مکانیسم های بیماری زایی آرکوباکترها منتشر شده است . بررسی حاضر با هدف بررسی دقیق مقاومت دارویی آرکوباکتر و شیوع آن در شیر خام و فراورده های آن در استان اصفهان انجام گرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه تعداد 350 نمونه شیر خام از 5 گونه حیوان شامل گاو، گوسفند، بز، شتر و گاومیش و 400 نمونه از فراورده های شیر شامل پنیر ، خامه ،کره و بستنی سنتی به طور تصادفی از لبنیاتیهای شهر اصفهان و اطراف اصفهان جمع آوری و در شرایط سترون به آزمایشگاه انتقال داده شدند جهت جداسازی باکتری از محیط CAMP (مرک- آلمان)، غنی شده با خون گوسفند دفیبرینه شده استفاده گردید سپس کلنیهای مشکوک با استفاده از تست بیوشیمیایی جداسازی و شناسایی شدند و از تکنیک واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) جهت تأیید آرکوباکترها استفاده شد. همچنین در این مطالعه به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی از روش انتشار دیسکی طبق معیار (2017)CLSI استفاده گردید.یافته ها: در این مطالعه از مجموع ۷۵۰ نمونه بررسی شده ، 18 نمونه به یکی از گونههای آرکوباکتر آلوده بودند. که این 18 مورد فقط از شیر خام یافت شد و هیچ کدام از فراورده های شیر به این باکتری آلوده نبودند ، بیشترین مقاومت آنتی بیوتیک نیز مربوط به آمپیسیلین ، آموکسی سیلین-کلاوولانیک اسید ، سفالوتین ، سفوتاکسیم و تتراسایکلین مشاهده گردید .