بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی نانوچندسازه حاصل از اختلاط آرد پوسته برنج لنجان اصفهان، پلیمر زیستی نشاسته ذرت و نانورس
الموضوعات :مسعود رحمتی* 1 , آرش فرج پور رودسری 2
1 - دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، واحد آستارا، دانشگاه آزاد اسلامی، آستارا، ایران.
2 - استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، واحد آستارا، دانشگاه آزاد اسلامی، آستارا، ایران.
الکلمات المفتاحية: نانوچندسازه, خواص فیزیکی, آرد پوسته برنج, نانورس, خواص مکانیکی, نشاسته,
ملخص المقالة :
در این پژوهش، اثر مقدار آرد پوسته برنج و مقدار نانو ذرات رس بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چندسازه های چوب پلاستیک مورد بررسی قرار گرفت. آرد پوسته برنج لنجان اصفهان در سه سطح 30، 40 و 50 درصد و نانورس در سه سطح صفر، 3 و 5 درصد مورد استفاده قرار گرفتند. پلیمر مورد استفاده در این تحقیق، نشاسته ذرت بود. مواد داخل دستگاه اکسترودر مخلوط شدند و سپس نمونه های آزمونی استاندارد با استفاده از روش قالب گیری تزریقی ساخته شدند. خواص مکانیکی شامل مقاومت کششی و خمشی، مدول کششی و خمشی، ازدیاد طول در نقطه شکست و مقاومت به ضربه فاقدار و خواص فیزیکی شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار آرد پوسته برنج از 30 به 50 درصد، مقاومت کششی و خمشی، مدول خمشی، درصد ازدیاد طول در نقطه شکست و جذب آب چندسازه افزایش یافت، اما مدول کششی، مقاومت به ضربه و واکشیدگی ضخامت با افزایش مقدار آرد پوسته برنج کاهش یافت. همچنین با افزایش مقدار نانورس از صفر به 5 درصد، مدول کششی به طور منظم افزایش و درصد ازدیاد طول در نقطه شکست به طور منظم کاهش یافتند. با این وجود مقاومت خمشی و کششی، مدول خمشی، مقاومت به ضربه چندسازه های ساخته شده با افزودن نانورس تا 3 درصد افزایش و سپس با افزودن نانورس تا 5 درصد کاهش می یابند. جذب آب و واکشیدگی ضخامت چندسازه های ساخته شده با افزودن نانورس کاهش می یابند.