اثر پلاسمای سرد با گاز آرگون در افزایش عمر ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذاییمهدی پورهاشمی 1 , مهناز هاشمی روان 2 , نازنین زند 3 , علیرضا شهاب لواسانی 4
1 - دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
4 - دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
الکلمات المفتاحية: پلاسمای سرد, گواوا, میکروارگانیسم, عمر ماندگاری, گاز آرگون,
ملخص المقالة :
پلاسمای سرد بهعنوان یک فناوری نوین در صنایع غذایی، توانایی عامل در افزایش عمر ماندگاری میوهها را دارد. این فناوری به دلیل قابلیت کشتن میکروارگانیسمها و غیرفعال کردن آنزیمهای فساد، میتواند بهطور مؤثری عمر ماندگاری میوهها را افزایش دهد. این تحقیق به بررسی تأثیر پلاسمای سرد با گاز آرگون بر ماندگاری میوه گواوا توسرخ (Psidium guajava L.)، پرداخته است. میوههای گواوا با سویه میکروبی آسپرژیلوس نایجر آلوده شده و سپس تحت تیمارهای مختلف پلاسمای سرد به مدتهای متفاوت (از ۱۵۰ تا ۱۲۰۰ ثانیه)، قرار گرفتند. یافتهها نشان داد که استفاده از پلاسمای سرد بهطور معنیداری تعداد کپکها را کاهش میدهد و باعث بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی میوه میشود. همچنین، ارزیابی حسی نشاندهنده افزایش مقبولیت میوههای تحت تیمار پلاسمای سرد بود. تغییرات pH و سفتی بافت میوهها نیز بهبود یافته و حاکی از کیفیت بهتر میوههای درمان شده بود. بر اساس نتایج حاصله، چنین استنتاج میگردد که پلاسمای سرد، یک روش مؤثر و غیرحرارتی برای حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری گواوا توسرخ است و میتواند بهعنوان روشی جایگزین در مدیریت پس از برداشت محصولات باغی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از پلاسماي سرد، در راستای توسعه فناوریهای جدید در حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی، بهویژه در بازارهای بینالمللی، پیشنهاد میگردد.
1. Donglu F, Wenjian Y, Kimatu BM, Mariga AM, Liyan Z, Xinxin A, Qiuhui H. Effect of nanocomposite-based packaging on storage stability of mushrooms (Flammulina velutipes). Innovative Food Science & Emerging Technologies. 2016;33, 489-497.
2. Otoni CG, Avena‐Bustillos RJ, Azeredo HM, Lorevice MV, Moura MR, Mattoso LH, McHugh TH. Recent advances on edible films based on fruits and vegetables—a review. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 2017; 16(5), 1151-1169.
3. Campus M, Değirmencioğlu N, Comunian R. Technologies and trends to improve table olive quality and safety. Frontiers in microbiology. 2018 Apr 4;9:617.
4. Siddig M, Ahmed J, Lobo MG, Ozadali F. Tropical and subtropical fruits: postharvest physiology, processing and packaging. Wiley Publishing. 2012; P. 637
5. Singh SP. Prospective and retrospective approaches to postharvest quality management of fresh Tropical Guava (Psidium guajava L.) fruit in supply chain. Fresh Produce. 2010; 4: 36 – 48.
6. Soares FD, Pereira T, Marques MOM, Monteiro AR. Volatile and nonvolatile chemical composition of the white Tropical Guava fruit (Psidium guajava) at different stages of maturity. Food Chemistry. 2007; 100: 15 – 21.
7. Ahmadi K, Qolizadeh H, Ebadzadeh H, Hatami F, Hosseinpour R, Abdshah H, Rezaei MM, Fazli Estebarq M. Agricultural Statistics, the third volume, horticultural products, Ministry of Agricultural Jihad, Planning and Economic Deputy, Information and Communication Technology Center. 2015. [In Persian].
8. Madani B, Boroujerdnia M, Postharvest physiology of papaya. Research Archievments for field and Horticulture crop; 8(1):106-115. [In Persian]
9. Singh SP, Pal RK. Response of climacteric-type Tropical Guava (Psidium guajava L.) to postharvest treatment with 1-MCP. Postharvest. Biology and Technology.2008; 47: 307– 314.
10. Perucca M. Introduction to plasma and plasma technology. Plasma technology for hyperfunctional surfaces: Food, Biomedical, and Textile Applications. 2010; 24:1-32.
11. Bianlu A, Shokri Yazni S, Shahabi Ghafarakhi I. Application of cold plasma in food packaging, Packaging science and art. 2021; 12(45):78-88. [In Persian]
12. Heydari M, Carbone K, Gervasi F, Parandi E, Rouhi M, Rostami O, Abedi-Firoozjah R, Kolahdouz-Nasiri A, Garavand F, Mohammadi R. Cold Plasma-Assisted Extraction of Phytochemicals: A Review. Foods ;2023; 12(17): 3181.
13. Schlüter O, Ehlbeck J, Hertel C, Habermeyer, M., Roth A, Engel KH, Eisenbrand G. Opinion on the use of plasma processes for treatment of foods. Molecular nutrition and food research.2013; 57(5): 920-927.
14. Fernandes FA, Rodrigues S. Cold plasma processing on fruits and fruit juices: A review on the effects of plasma on nutritional quality. Processes. 2021;9(12):2098.
15. Pasquali F, Stratakos AC, Koidis A, Berardinelli A, Cevoli C, Ragni L, Trevisani M. Atmospheric cold plasma process for vegetable leaf decontamination: A feasibility study on radicchio (red chicory, Cichorium intybus L.). Food control.2016; 60: 552-559.
16. Korachi M, Gurol C, Aslan N. Atmospheric plasma discharge sterilization effects on whole cell fatty acid profiles of Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Electrostatics.2010; 68 (6): 508–512.
17. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. Fruits and their products- measurement method of chemical and microbial properties. Iranian National Standard No. 12588.2010. [In Persian]
18. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. Characteristics and test methods of fresh vegetable and other products - The colony count method (aerobic; mold and yeast colonies counting). Iranian National Standard No. 7635.2005. [In Persian]
19. Saberi L. The effect of bioactive coating of aloe vera with carboxymethyl cellulose for the preservation of button mushrooms, master's thesis, Tabriz University.2014 [In Persian]
20. Institute of Standards and Industrial Research of Iran. pH measurement in fruit and vegetable products. Iranian National Standard No. 4404.1998. [In Persian]
21. Sethi Sh, Joshi A, Arora B, Bhowmik A, Sharma RR, Kumar P. Significance of FRAP, DPPH, and CUPRAC assays for antioxidant activity determination in apple fruit extracts. European Food Research and Technology.2020; 246: 591–598.
22. D'Aquino S, Continella A, Gentile A, Dai S, Deng Z, Palma A. Decay control and quality of individually film-wrapped lemons treated with sodium carbonate. Food Control.2020; 108: 106878.
23. Sainz-Garcia E, Alba-Elias F. Advances in the application of cold plasma technology in foods. Foods. 2023; 12: 1388.
24. Waghmare R. Cold plasma technology for fruit-based beverages: A review. Trends in Food Science Technology. 2021; 114: 60-69.
25. Lotfy K, Al-Qahtani SM, Al-Harbi NA, El-Absy KM, Bu Shulaybi FA, Alali SA, Mashtoly TA. Influence of non-thermal plasma on the quality and nutritional content of palm dates. Applied Sciences. 2022; 12: 8587.
26. Abdulahi Dargah M, Noha Khan M, Rafiei Sarmazdeh Z, Rezazadeh Azari F, Bey Mohammadi N, Bakhtiari M. Atmospheric cold plasma is a new method to remove pharmaceutical compounds from water. Journal of Nuclear Science and Technology. 2022; 100(2): 158-16. [In Persian]
27. Misra NN, Patil S, Moiseev T, Bourke P. In-package atmospheric pressure cold plasma treatment of strawberries. Journal of Food Engineering. 2014; 125: 131-138.
28. Medvecka V, Mosovska S, Mikulajova A, Zahoranova A. Effect of atmospheric pressure cold plasma on the physiochemical characteristics and Fourier transform infrared spectroscopy analysis of hazelnuts and peanuts. International Journal of Food Engineering. 2023; 20(1):27-35.
29. Amir Mojahedi, M. Maqsoodi, H. Belwardi, M. Ganjavi, A. Taraz, M. The effect of atmospheric cold plasma processing on the microbial and organoleptic characteristics of Mozafati dates, Iran Biosystem Engineering, 2023;53(4): 327-340.