اثر پلاسمای سرد با گاز آرگون در افزایش عمر ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذاییمهدی پورهاشمی 1 , مهناز هاشمی روان 2 , نازنین زند 3 , علیرضا شهاب لواسانی 4
1 -
2 - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
3 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا
4 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران
الکلمات المفتاحية: پلاسمای سرد, گواوا, میکروارگانیسم, عمر ماندگاری, گاز آرگون,
ملخص المقالة :
پلاسمای سرد بهعنوان یک فناوری نوین در صنایع غذایی، توانایی عامل در افزایش عمر ماندگاری میوهها را دارد. این فناوری به دلیل قابلیت کشتن میکروارگانیسمها و غیرفعال کردن آنزیمهای فساد، میتواند بهطور مؤثری عمر ماندگاری میوهها را افزایش دهد. این تحقیق به بررسی تأثیر پلاسمای سرد با گاز آرگون بر ماندگاری میوه گواوا توسرخ (Psidium guajava L.)، پرداخته است. میوههای گواوا با سویه میکروبی آسپرژیلوس نایجر آلوده شده و سپس تحت تیمارهای مختلف پلاسمای سرد به مدتهای متفاوت (از ۱۵۰ تا ۱۲۰۰ ثانیه)، قرار گرفتند. یافتهها نشان داد که استفاده از پلاسمای سرد بهطور معنیداری تعداد کپکها را کاهش میدهد و باعث بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی میوه میشود. همچنین، ارزیابی حسی نشاندهنده افزایش مقبولیت میوههای تحت تیمار پلاسمای سرد بود. تغییرات pH و سفتی بافت میوهها نیز بهبود یافته و حاکی از کیفیت بهتر میوههای درمان شده بود. بر اساس نتایج حاصله، چنین استنتاج میگردد که پلاسمای سرد، یک روش مؤثر و غیرحرارتی برای حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری گواوا توسرخ است و میتواند بهعنوان روشی جایگزین در مدیریت پس از برداشت محصولات باغی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از پلاسماي سرد، در راستای توسعه فناوریهای جدید در حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی، بهویژه در بازارهای بینالمللی، پیشنهاد میگردد.