ارزیابی سرب، آرسنیک و کادمیوم در گوشت طیور عرضهشده در شهرستان تهران
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی
ابراهیم رحیمی
1
(گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران)
الکلمات المفتاحية: سرب, کادمیوم, آرسنیک, موادغذایی, گوشت,
ملخص المقالة :
گوشت طیور بهعنوان منابع اصلی پروتئینهای حیوان ی، اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدن ی و ویتامینها در نظر گرفتهه مهیشهون د، بها ایهن حهال آلهودگی گوشت طیور به فلزات سنگین میتواند صدمات جبرانناپذیری به مصرفکنندگان وارد کند. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی سرب، آرسهنی و کادمیوم در گوشت طیور عرضه شده در شهرستان تهران میباشد. تعداد 45 نمونه گوشت سینه شامل 15 نمونه گوشت مرغ، 15 نمونهه گوشهت بوملمهون و 15 نمونه گوشت بلدرچین به صورت تصادفی ساده از مراکز عرضه این محصول در شهرستان تهران نمونهگیری و پس از انتقال به آزمایشگاه توسط دسهتگاه جذب اتمی میزان فلزات سنگین آنها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که میانگین فلزات سهنگین در 15 نمونهه گوشهت بلهدرچین بهرای کهادمیوم ،00/04 آرسنی 00/07 و سرب ،0/108 در گوشت مرغ برای کهادمیوم ،00/748 آرسهنی 00/43و سهرب 0/717 در گوشهت بوملمهون بهرای کهادمیوم ،00/569 آرسنی 00/08 و سرب 1/184 میلیگرم بر کیلوگرم بود. آنالیزهای آماری نشان داد که بین میزان فلزات سنگین با نوع مهاده ذهذایی االهتمف معنهیداری وجود دارد )0/05>p). نتایج نشان داد ذلظت فلزات سنگین در تمام نمونهها از استاندارد ملی فراتر بود و لذا میتواند سبب مخاطراتی برای مصرفکننهدگان شود