بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مربیان بهداشت مدارس کرج در زمینه بهداشت مواد غذایی دانش آموزان ابتدایی ناحیه ۳
الموضوعات :روح انگیز نقوی 1 , مهتاب سلیمی 2 , مژگان نینوایی 3
1 - گروه علوم تربیتی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
2 - استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، کرج ،ایران.
3 - استادیار، گروه مامایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
الکلمات المفتاحية: آگاهی, نگرش, عملکرد, بهداشت مواد غذایی. ,
ملخص المقالة :
هدف از انجام اين پژوهش، بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مربیان بهداشت مدارس کرج در زمینه بهداشت مواد غذایی دانش آموزان ابتدایی ناحیه 3 کرج بود. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مربیان بهداشت مدارس ابتدایی ناحیه ۳ کرج به تعداد 236 بود که با استفاده از فرمول کوکران 144 نفر با روش نمونه¬گیری تصادفی در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده¬ها پرسشنامه محقق ساخته آگاهی، نگرش و عملکرد نسبت به بهداشت مواد غذایی بود که از روایی محتوایی و پایایی آلفای کرونباخ قابل قبولی برخوردار بود. داده¬هاي جمع¬آوري شده با استفاده از شاخص¬هاي آمار توصيفي و آزمون تی تك نمونه ای مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتایج نشان دادند که میزان آگاهی مربیان بهداشت (38/2)، نگرش مربیان بهداشت (13/3) و عملکرد مربیان بهداشت (79/2) بود که نشان¬دهنده سطح مطلوب می¬باشد. همچنین نتایج نشان دادند که میزان آگاهی، نگرش و عملکرد مربیان بهداشت (77/2) بود که نشان¬دهنده سطح متوسط به پایین مربیان بهداشت می¬باشد. بنابراین، کارشناسان و مسئولین در گام اول به شناسایی نقاط قوت و ضعف نگرش مربیان بهداشت مدارس اهتمام بورزند و در گام دوم با برنامه¬ریزی و اقدامات راهبردی از جمله برگزاری دوره¬های ضمن خدمت تخصصی نگرش مربیان را به سطح بالاتری ارتقاء دهند.
Azanaw, J., Dagne, H., Andualem, Z. and Adane, T., 2021. Food safety knowledge, attitude, and practice of college students, Ethiopia, 2019: a cross-sectional study. BioMed Research International, 2021.#
Evans, E.W., Redmond, E.C., Alwan, N. and Ilic, S., 2021. Awareness and attitudes of student dietitians in Lebanon, UK and USA towards food safety. Foods, 10(8), p.1875.#
Gharibi, S., Foroghi, A., Pouyan-Mehr, M., Hashemian, A. (2019). the level of knowledge, attitude and performance of Kermanshah University of Medical Sciences students regarding food health and safety. Journal of Health in the Arena, 8(4), 23-33. [In Persian]#
Guzder, J. (2019). Growth Hormone Deficiency: Is It Just a Problem of Growth Impairment? Part I. Growth Disorders and Acromegaly.#
Hann, M., Allison, R., Truninger, M., Junqueira, L., Silva, A., Touboul Lundgren, P., Lacroix Hugues, V., Godard, M., Fehér, Á., Csenki, E. and Szakos, D., 2022. Educating Young Consumers about Food Hygiene and Safety with SafeConsume: A Multi-Centre Mixed Methods Evaluation. Education Sciences, 12(10), p.657#.
Irji rad, A., Haji, M. 2017. Examining the relationship between self-awareness and emotions caused by teaching in teachers (students) of conservatories. Educational Psychology Quarterly, 14(50), 55-70. [In Persian]#
Jahanbani, N., Ebrahimzadeh, F., Salim, K., Mardani, M., Mahoti, F. 2010. Investigating the control and monitoring of food items offered to students and the level of nutritional health awareness of parents and teachers of schools within the Khorram Abad population research base. Lorestan University of Medical Sciences Quarterly, 12(3), 79-87.# [In Persian]
Javdanzadehm K. 2017. Examining the awareness and attitude of health workers of Mahshahr city towards food hygiene and safety. Master's thesis, Islamic Azad University, Marvdasht branch. [In Persian]#
Kamboj, S., Gupta, N., Bandral, J.D., Gandotra, G. and Anjum, N., 2020. Food safety and hygiene: A review. International Journal of Chemical Studies, 8(2), pp.358-368.#
Nachvak, M., Hadian, M. 2010. the level of health awareness of health educators of special education centers. Exceptional Children Quarterly, 15, 87-100. [In Persian]#
Noori Motlaq, Z., Mansourian, M., Noormoradi, H., Shafiian, Z. 2015. Examining the knowledge and attitude of students of Ilam University of Medical Sciences. Scientific Journal of Ilam University of Medical Sciences, 23 (3), 8-15. [In Persian]#
Olaimat, A.N., Al-Nabulsi, A.A., Nour, M.O., Osaili, T.M., Alkhalidy, H., Al-Holy, M., Ayyash, M. and Holley, R.A., 2022. The effect of the knowledge, attitude, and behavior of workers regarding COVID-19 precautionary measures on food safety at foodservice establishments in Jordan. Sustainability, 14(13), p.8193#.
Pouyanmehr, M., Malekian, S. 2022. Investigating people's knowledge, attitude and performance about food health and safety, a necessary approach in biological safety: a case study of students of educational centers in Kermanshah. Biosafety Journal, 15(1), 33-50. [In Persian]#
Soheyli zadeh, A., Nurjah, N., Alamdar, E. 2005. Investigation of nutritional intake of elementary school students in Tehran. Journal of Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Healthcare Services, 29 (2), 168-165. [In Persian]#
Tabatabayi-Ranjbar, Y., Aalian S., Torian, F. 2022. Awareness, attitude and performance of those involved in the preparation and distribution of food in Haraz road restaurants in relation to food safety and hygiene. Journal of Health Faculty and Health Research Institute, 20, (2), 85-98. [In Persian]#
Teymouri, M., Teymouri, L. 2021. Evaluation of awareness, performance and attitude of food safety and health in food service centers of Kermanshah province during the epidemic of covid-19. Environmental Health Research Quarterly, 7 (3), 292-300. [In Persian]#