ارزیابی ترکیبات فنولی موجود در اندام هوایی و ریشه کاسنی (.Cichorium intybus L) جمع آوری شده از مناطق مختلف کشور با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC)
الموضوعات :مهشید رحیمی فرد 1 , فاطمه سفیدکن 2 , سمیه فکری قمی 3 , مریم مکی زاده تفتی 4
1 - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
2 - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات
3 - موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
4 - موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع ایران، بخش گیاهان دارویی
الکلمات المفتاحية: اولتراسونیک, عصاره, شیکوریک اسید, کاسنی, کلروژنیک اسید,
ملخص المقالة :
در این مقاله بررسی فیتوشیمیایی شامل شناسایی و اندازهگیری برخی ترکیبات فنولی موجود در عصارههای هیدروالکلی گیاه کاسنی که از 6 منطقه از کشور برداشت شده بود، انجام شد. از بین ترکیبات مورد مطالعه شیکوریک اسید (با مقادیر 55/0 تا 04/6 میلی¬گرم به ازای هر گرم گیاه خشک)، کلروژنیک اسید (با مقادیر 50/0 تا 37/5 میلی¬گرم به ازای هر گرم گیاه خشک)، و روتین (با مقادیر 56/0 تا 25/2 میلی¬گرم به ازای هر گرم گیاه خشک) در عصاره¬های اندام هوایی و ترکیبات شیکوریک اسید (با مقادیر 03/0درصد تا 29/0 میلی¬گرم به ازای هر گرم گیاه خشک) و کلروژنیک اسید (با مقادیر 84/0درصد تا 88/2 میلی¬گرم به ازای هر گرم گیاه خشک) در ریشه¬ همه نمونه¬ها یافت شد. در بین جمعیت¬های مورد مطالعه بیشترین میزان ماده موثره شیکوریک اسید و کلروژنیک اسید در اندامهای هوایی مربوط به نمونه جمع آوری شده از باغ ملی گیاه شناسی ایران (توده زراعی) با مقادیر 04/6 میلی¬گرم شیکوریک اسید و 37/5 میلی¬گرم کلروژنیک اسید به ازای هر گرم گیاه خشک مشاهده شد.
Abbas, Z.K., Saggu, S., Sakeran, M.I., Zidan, N., Rehman, H. and Ansari, A.A. (2015). Phytochemical, antioxidant and mineral composition of hydroalcoholic extract of chicory (Cichorium intybus L.) leaves. Saudi journal of biological sciences. 22(3): 322-326.#
Al-Snafi, A.E. (2016). Medical importance of Cichorium intybus–A review. IOSR Journal of Pharmacy. 6(3): 41-56.#
Bischoff, T.A., Kelley, C.J., Karchesy, Y., Laurantos, M., Nguyen-Dinh, P. and Arefi, A.G. (2004). Antimalarial activity of Lactucin and Lactucopicrin: sesquiterpene lactones isolated from Cichorium intybus L. Journal of Ethnopharmacology. 95(2): 455-457.#
Carazzone, C., Mascherpa, D., Gazzani, G. and Papetti, A. (2013). Identification of phenolic constituents in red chicory salads (Cichorium intybus) by high-performance liquid chromatography with diode array detection and electrospray ionisation tandem mass spectrometry. Food Chemistry. 138(2-3): 1062-1071.#
Choi, J.-O., Kim, J.-m., Lee, S.-E., Shin, J.-Y. and Lee, S.-H. (2004). Inhibition of mast cell-mediated immediate-type allergic reactions by Bojungikgitanggamibang. J Int Korean Med. 25(2): 159-166.#
Dalar, A. and Konczak, I. (2014). Cichorium intybus from Eastern Anatolia: Phenolic composition, antioxidant and enzyme inhibitory activities. Industrial Crops and Products. 60: 79-85.#
Das, S., Vasudeva, N. and Sharma, S. (2016). Cichorium intybus: A concise report on its ethnomedicinal, botanical, and phytopharmacological aspects. Drug Development and Therapeutics. 7(1): 1-10.#
Innocenti, M., Gallori, S., Giaccherini, C., Ieri, F., Vincieri, F.F. and Mulinacci, N. (2005). Evaluation of the phenolic content in the aerial parts of different varieties of Cichorium intybus L. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 53(16): 6497-6502.#
Jančić, D., Todorović, V., Sircelj, H., Dodevska, M., Beljkas, B., Znidarcić, D. and Šobajić, S. (2017). Biologically active compounds and antioxidant capacity of Cichorium intybus L. leaves from Montenegro. Italian Journal of Food Science. 29(4): 627-643.#
Kaur, N. and Gupta, A.K. (2002). Applications of inulin and oligofructose in health and nutrition. Journal of Biosciences. 27(7): 703-714.#
Kim, M. and Shin, H.K. (1996). The water-soluble extract of chicory reduces glucose uptake from the perfused jejunum in rats. The Journal of nutrition. 126(9): 2236-2242.#
Makkar, H.P. (2003). Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins, and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small ruminant research. 49(3): 241-256.#
Marteau, P., Jacobs, H., Cazaubiel, M., Signoret, C., Prevel, J.-M. and Housez, B. (2011). Effects of chicory inulin in constipated elderly people: a double-blind controlled trial. International Journal of Food Sciences and Nutrition. 62(2): 164-170.#
Nadkarni, K. and Nadkarni, A. (1976). Indian Materia Medica, Vol. I & II. Popular Prakashan Private Limited, Bombay, India. 40.#
Nandagopal, S. and Kumari, B.R. (2007). Phytochemical and antibacterial studies of Chicory (Cichorium intybus L.)-A multipurpose medicinal plant. Advances in Biological Research. 1(1-2): 17-21.#
Petrovic, J., Stanojkovic, A., Comic, L. and Curcic, S. (2004). Antibacterial activity of Cichorium intybus. Fitoterapia. 75(7): 737-739.#
Pushparaj, P.N., Low, H.K., Manikandan, J., Tan, B.K.H. and Tan, C.H. (2007). Anti-diabetic effects of Cichorium intybus in streptozotocin-induced diabetic rats. Journal of Ethnopharmacology. 111(2): 430-434.#
Ripoll, C., Schmidt, B.M., Ilic, N., Poulev, A., Dey, M., Kurmukov, A.G. and Raskin, I. (2007). Anti-inflammatory Effects of a Sesquiterpene Lactone Extract from Chicory (Cichorium intybus L.) Roots. Natural Product Communications. 2(7): 717-722.#
Safavi, S., Naseh, Y., Jafari, E., Tavakoli, Z. and Heidarnia, N. (2013). Flora of Iran: Asteraceae tribe Cichorieae (No. 77), Islamic Republic of Iran, Ministry of Jihad-e-Agriculture.#
Saybel, O., Rendyuk, T., Dargaeva, T., Nikolaev, S. and Khobrakova, V. (2020). Phenolic compounds and immunomodulating activity of chicory (Cichorium intybus L.) extract. Pharmacognosy journal. 12(5) .#
Shad, M., Nawaz, H., Rehman, T. and Ikram, N. (2013). Determination of some biochemicals, phytochemicals and antioxidant properties of different parts of Cichorium intybus L.: A comparative study. J. Anim. Plant Sci. 23(4): 1060-1066.#
Sinkovič, L., Demšar, L., Žnidarčič, D., Vidrih, R., Hribar, J. and Treutter, D. (2015). Phenolic profiles in leaves of chicory cultivars (Cichorium intybus L.) as influenced by organic and mineral fertilizers. Food chemistry. 166: 507-513.#
Street, R.A., Sidana, J. and Prinsloo, G. (2013). Cichorium intybus: Traditional uses, phytochemistry, pharmacology, and toxicology. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2013.#
Wilson, R.G., Smith, J.A. and Yonts, C.D. (2004). Chicory root yield and carbohydrate composition is influenced by cultivar selection, planting, and harvest date. Crop Science. 44(3): 748-752.#
Zafar, R. and Mujahid Ali, S. (1998). Anti-hepatotoxic effects of root and root callus extracts of Cichorium intybus L. Journal of Ethnopharmacology. 63(3): 227-231.#