ارزیابی کارایی باکتریوسینZ بر زمان ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) نگهداری شده در دمایCº4
الموضوعات :سپیده میرشکاری 1 , سهراب معینی 2 , امیرهوشنگ بحری 3 , رضا صفری 4
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
2 - دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی کرج
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
4 - پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
الکلمات المفتاحية: ماهی سفید, باکتریوسین z, زمان ماندگاری, دمایCº4,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه ارزیابی اثر نایسین Z بر زمان ماندگاری فیله ماهی سفید نگهداری شده در دما 4 درجه تا زمان 16 روز بوده است. تغییرات برخی از شاخص های کیفی ماهی از جمله عدد پراکسید و مجموع بازهای ازته فرار ، همچنین پارامتر های میکروبی( باکتری های مزوفیل، سرماگرا و لاکتیک) در فواصل زمانی 0، 4، 8، 12 و 16 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در تیمارهای دارای باکتریوسین، روند تغییرات میکروبی و شیمیایی کندتر بوده و نسبت به نمونه های شاهد ( بسته بندی در شرایط خلاء) دارای زمان ماندگاری بیشتری بوده اند. از دیدگاه شیمیایی و میکروبی، زمان ماندگاری نمونه های دارای نایسین Z به ترتیب تا 12 روز و 16 روز قابل افزایش می باشد.