بررسی تاثیر روش های تریمینگ(آراسته کردن) بر کیفیت و راندمان تولید فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)
الموضوعات :مهدی حفار 1 , محمدرضا احمدی 2 , مازیار یحیوی 3 , قربان زارع گشتی 4 , عباسعلی مطلبی 5 , سید حسن جلیلی 6 , علی اصغر خانی پور 7 , انوشه کوچکیان 8
1 - دانشگاه آزاداسلامی واحد بندرعباس
2 - دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
3 - هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
4 - مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، بندر انزلی
5 - موسسه تحقیقات شیلات ایران،
6 - مرکز ملی تحقیقات شیلات ایران بندر انزلی
7 - مرکز ملی تحقیقات شیلات ایران بندر انزلی
8 - مرکز ملی تحقیقات شیلات ایران بندر انزلی
الکلمات المفتاحية: تریمینگ, ماهی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix), فیله,
ملخص المقالة :
در این تحقیق برای تهیه فیله تریمینگ شده (آراسته شده) ماهی کپور نقره ای از 2 روش دستی(سنتی) و صنعتی(ماشینی) استفاده گردید ودر هر دو روش فاکتورهایی مانند اندازه گیری درصد اندام های مختلف در ماهی کامل و شکم خالی، اندازه گیری طول و عرض، وزن و قطر فیله قبل و بعد از تریمینگ،اندازه گیری سرعت تریمینگ،راندمان و درصد اضافات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این طرح نشان داد بیشترین راندمان فیله ماهی در دو روش تریمینگ دستی و صنعتی مربوط به تریمینگ فیله ماهی بدون پوست و ستون فقرات(بترتیب با 6/45 و 49درصد) و کمترین راندمان مربوط به تریمینگ فیله ماهی بدون پوست و بدون ستون فقرات می باشد. ولی فیله های تریمینگ شده بدون پوست وبدون ستون فقرات به روش صنعتی از نظر شکل ظاهری مصرف مطلوبتر میباشند.