مطالعه تغییرات بار میکروبی، پوترسین و هیستامین در عضله ماهی شوریده (Otolithes ruber) در شرایط نگهداری در یخ
الموضوعات :
علی قربانی رنجبری
1
(باشگاه پژوهشگران جوان، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران)
نازنین قربانی رنجبری
2
(دانشکده شیلات و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی خرمشهر، خرمشهر، ایران)
علی رضا گلچین منشادی
3
(3. گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران)
فاطمه قربانی رنجبری
4
(دانشگاه پیام نور بندرعباس، بندرعباس، ایران)
الکلمات المفتاحية: هیستامین, پوترسین, ماهی شوریده, بار میکروبی,
ملخص المقالة :
آمینهای بیوژن ملکولهای کوچک آلی میباشند که توسط آنزیمهای دکربوکسیلاسیون ناشی از باکتریها در مواد غذایی تشکل میشوند. در این مطالعه غلظت آمین بیوژن هیستامین و پوترسین ماهیان نگهداری شده در یخ برای دوره 18 روزه در فواصل زمانی 3 روزه به وسیله روش کروماتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت (روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18). در این بررسی آمین هیستامین در اولین و سومین روز نگهداری تشخیص داده نشد، اما پوترسین در روز سوم به میزان 03/0±30/1 میکروگرم برگرم رسید. غلظت اولیه هیستامین و پوترسین به ترتیب 51/1 و 30/1 میکروگرم بر گرم و در انتهای دوره به ترتیب به میزان 5/14 و 19 میکروگرم بر گرم رسید. آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که در میانگین غلظت این آمینها بین اولین روز نگهداری (روز صفر) و آخرین روز نگهداری (روز هجده) افزایش معنی داری(P<0/05) داشته است. همچنین بین بار باکتریایی مزوفیلی و افزایش هیستامین و بار باکتریایی سرمادوست با آمین بیوژن پوترسین رابطه معنی داری وجود داشت (P<0/05).