اثر فیلم کیتوزان – آلژینات سدیم محتوی اسانس نارنج (Citrus aurantium) بر رفتار رشد باکتری ویبریو پاراهمولایتیکوس و لیستریا مونوسیتوژنز در میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
الموضوعات :لاله رومیانی 1 , نگین غلامی 2 , مهرنوش تدینی 3
1 - گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
3 - عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
الکلمات المفتاحية: ", اسانس نارنج", , ", فیلم کیتوزان-آلژینات سدیم", , ", میگوی وانامی", .,
ملخص المقالة :
در این مطالعه فعالیت ضدباکتریایی فیلم کیتوزان- آلژینات سدیم در ترکیب با اسانس نارنج (Citrus aurantium) به منظور کنترل رشد ویبریو پاراهمولایتیکوس و لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) و نیز خواص فیزیکی فیلم در شرایط یخچالی به مدت 15 روز مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل فیلم کیتوزان- آلژینات سدیم، فیلم کیتوزان – آلژینات سدیم حاوی 5/0 ،1 و 5/1درصد اسانس نارنج بود. نتایج نشان داد که کمترین میزان مقاومت کششی (77/14 درصد)، حلالیت در آب (31/15 درصد) و بیشترین میزان نفوذپذیری به بخار آب (g/msPa 10-10 × 79/1) در تیمار فیلم با 5/1 درصد اسانس نارنج مشاهده شد. همچنین افزودن اسانس به فیلم میزان ضخامت (171/0 میلیمتر) و کشش (37/59 درصد) در مقایسه با شاهد را افزایش داد (05/0p<). کمترین میزان ویبریو پاراهمولایتیکوس و لیستریا مونوسیتوژنز در تیمار فیلم کیتوزان-آلژینات سدیم حاوی 2 درصد اسانس نارنج اندازهگیری شد (05/0p< ). در طول 15 روز نگهداری، فیلم کیتوزان – آلژینات سدیم حاوی اسانس توانست باعث کاهش ویبریو پاراهمولایتیکوس و لیستریا مونوسیتوژنز در مقایسه با تیمار شاهد در میگوی وانامی شود (05/0p< ). فیلم کیتوزان-آلژینات سدیم حاوی 2 درصد اسانس نارنج نسبت به تیمار کنترل، 6 روز رشد ویبریو پاراهمولایتیکوس و 3 روز لیستریا مونوسیتوژنز را به تاخیر انداخت.