مطالعه شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی سویههای اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت طیور در اصفهان در تابستان سال 1398
الموضوعات :رضا موسوی 1 , ابراهیم رحیمی 2 , امیر شاکریان 3
1 - دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
2 - گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
3 - دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
الکلمات المفتاحية: اصفهان, مقاومت آنتی بیوتیکی, اشریشیا کلی O157, گوشت طیور,
ملخص المقالة :
گوشت طیور به عنوان یکی از منابع اشریشیا کلی O157 در نظر گرفته میشود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایههای اشریشیا کلی O157 از نمونههای گوشت طیور عرضه شده در شهر اصفهان انجام پذیرفت. در کل 500 نمونه گوشت از انواع طیور عرضه شده در شهر اصفهان جمع آوری و با استفاد ه از کشت میکروبی از نظر حضور اشریشیا کلی O157 ارزیابی شدند. جدایههای مشکوک با استفاده از آزمون PCR تایید شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایهها با استفاده از آزمون انتشار دیسکی آنتی بیوتیک بررسی شد. در کل 44 نمونه از کل 500 نمونه (80/8 درصد) آلوده به اشریشیا کلی O157 بودند. بیشترین میزان آلودگی مربوط به گوشت اردک (16 درصد) و کمترین مربوط به گوشت بلدرچین (3 درصد) بود. اختلافات آماری معنی دار در حد 05/0 >P بین نوع نمونه و میزان شیوع اشریشیا کلی O157 مشاهده شد. جدایههای اشریشیا کلی O157 بیشترین میزان مقاومت آنتی میکروبی را نسبت به آنتی بیوتیک های تتراسیکلین (72/97 درصد)، آمپی سیلین (45/95 درصد)، پنی سیلین (45/95 درصد) و جنتامایسین (72/72 درصد) داشتند. بیشترین تنوع در مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به سویههای اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت اردک یافت شد. به دلیل شیوع بالای سویههای مقاوم به آنتی بیوتیک اشریشیا کلی O157 در نمونههای گوشت طیور و خصوصا گوشت اردک، مصرف این دسته از مواد غذایی به شکل خام یا نپخته علاوه بر انتقال سویههای مقاوم به آنتی بیوتیک به جوامع انسانی، میتواند منجر به بروز مسمومیتهای غذایی مهلک شود.
_||_