بررسی شیوع و خصوصیات مولکولی گونههای سالمونلا جدا شده از شیر، گوشت و فرآوردههای شیر در گاومیش
الموضوعات :ساناز علیزاده 1 , حسن ممتاز 2 , ابراهیم رحیمی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
3 - گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
الکلمات المفتاحية: PCR, سالمونلا تیفی موریوم, ژن های حدت, سالمونلا اینتریتیدیس, شیر و قراوردههای شیر و گوشت,
ملخص المقالة :
باکتری سالمونلا به عنوان یک بیماری منتقل شونده از مواد غذایی مطرح بوده و یک معضل بزرگ در بهداشت جامعه در دنیا به حساب می آید. هدف از این تحقیق تعیین شیوعسالمونلاو بررسی ژن های حدتسالمونلا انتریتیدیسوسالمونلا تیفی موریومجدا شده از شیر و فراورده های شیری گاومیش و گوشت گاومیش در استان خوزستان، شهرستان ملاثانی بود. در مجموع 210 نمونه از گوشت، شیر و فراورده های شیری در اسفند 94 و فروردین 95 از شهرستان ملاثانی جمع آوری و با هدف بررسی حضورسالمونلا انتریتیدیسوسالمونلا تیفی موریومو ژن های حدت مورد ارزیابی قرار گرفتند. به طور کلی شیوعسالمونلادر نمونه های مورد مطالعه 86/2 درصد به دست امد. شیوع آلودگی نمونه ها بهسالمونلا اینتریتیدیس6/66 درصد وسالمونلا تیفی موریوم3/33 درصد بود. بیشترین شیوع الودگیسالمونلادر نمونه های پنیر 10 درصد و سپس در شیر 5/2 درصد و در سرشیر 14/7 درصد. هیچسالمونلاییدر نمونه های گوشت، ماست، کره و شیربرنج یافت نشد.
_||_