بررسی حفظ خواص فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و حسی نوشیدنی انار و زرشک و مخلوط این دو طی مدت نگهداری یکماهه
الموضوعات :
الهام امت محمدی
1
(دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.)
جواد فیضی
2
(استادیار، گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.)
مجید خانی
3
(دانشجوی دکتری، گروه شیمی آلی، دانشکده علوم پایه، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.)
الکلمات المفتاحية: ماندگاری, انار, آنتی اکسیدان, آب میوه, زرشک,
ملخص المقالة :
تولید نوشیدنیهای غنی از ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدانها با توجه به سبک زندگیهای امروزی و اهمیت مقابله با استرس اکسیداتیو و تغییر سلیقه مردم در استفاده از نوشیدنیهای آماده و گازدار ضروری به نظر می رسد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر شرایط نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و میزان ماندگاری در سه نمونه نوشیدنی انار، زرشک و مخلوط این دو، بهمنظور بهبود کیفیت میباشد. در این مطالعه شاخصهای خواص آنتیاکسیدانی، رنگ، ویتامین ث و ارزیابی حسی سه نمونه نوشیدنی انار، زرشک و مخلوط این دو (حجمی/ حجمی50:50) در مدت زمان ( یک ماه) در تیمارهای مختلف دما (4، 17 و 30 درجه سانتی گراد) و نور، نگهداری و برای هر شاخص اندازهگیری شد. نتایج حاصل نشان داد که تاثیر متقابل میان نوع تیمار (دما و نور) و زمان نگهداری، بر تغییر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی این سه نوع نوشیدنی تأثیرمعنیداری دارد (05/0P <). این تحقیق نشان داد که روند کاهش خاصیت آنتیاکسیدانی نوشیدنی در سویههای گازدار و بدون گاز تفاوت معنیداری با هم ندارند و در مواردی نوع گازدار قابلیت بیشتری در حفظ خواص فیزیکوشیمیایی خود نشان داد که این موضوع با توجه به تغییر گرایش عموم در استفاده از نوشیدنیهای گازدار اهمیت پیدا میکند. با توجه به نتایج بهدستآمده و بهمنظور حفظ خواص ارزشمند تغذیهای، نوشیدنیها باید پس ازتولید در دمای پایین نگهداری شده و در مدت کوتاهی پس از تولید به مصرف برسند.
dementias: masking of the antioxidant profiles by a concomitant Type II diabetes mellitus condition. Journal of Neurological Sciences, 218(1-2): 17-24.