• شماره های پیشین

  • راهنمای نویسندگان

      راهنمای تدوین مقالات جهت ارسال به نشریه علمی- پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی

    برای دریافت فایل تعهد نامه و تعارض منافع مجله میکروبیولوژی دامپزشکی اینجا را کلیک نمایید.

    براساس دستورالعمل اجرایی حمایت مالی نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی (10/62815 مورخ 98/10/4)  پس از تایید سردبیر و داوری مقاله در صورت پذیرش علمی مقاله مبلغ 5/000/000 ریال اخذ خواهد شد.

    شماره حساب اختصاص یافته:  IR040600440701100927709001 می باشد  ( بانک قرض الحسنه مهر ایران گرمسار شعبه 4407دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار )

    شماره کارت: 6063737005153919

     تصویر فیش واریزی را علاوه بر ارسال از طریق سایت مجله به ایمیل مجله vet.microbiol@yahoo.com  ارسال فرمایید.

     

     با تشکر

    نویسنده گرامی لطفا پیش از ارسال مقاله تمامی نکات ذیل مورد بررسی قرار گیرد و پس از اطمینان از حصول شرایط لازم نسبت به ارسال اقدام فرمایید.

     

    • موضوع مقاله با اهداف و چشم انداز نشریه مطابقت دارد.
    •  فایل مقاله فاقد هر گونه اشکال نگارشی و تایپی است. نشریه از بررسی و داوری مقالاتی که فرمت نشریه را رعایت ننمایند و اشتباهات نگارشی داشته باشند معذور است. در صورتیکه اصلاحات لازم طی دو مرحله توسط نویسندگان اعمال نشود نشریه اقدام به حذف مقاله مربوطه از روند داوری و یا چاپ خواهد نمود.
    •  اجزای مقاله کامل است: عنوان فارسی، اسامی و آدرس نویسندگان به فارسی، خلاصه فارسی، کلمات کلیدی فارسی، عنوان و خلاصه انگلیسی، ، کلمات کلیدی انگلیسی، بدنه مقاله (مقدمه، مواد و روش کار، نتایج، بحث، تقدیر و تشکر، منابع).
    •  جداول،  نمودار ها  و تصاویر کامل است و تصاویر از کیفیت کافی جهت چاپ برخوردار هستند. فایل تصاویر و نمودار  ها به صورت فایل جداگانه نیز ارسال شده است.
    • متن مقاله بصورت یک خط در میان (Double spaced) تنظیم شده است و صفحات شماره گذاری شده است.
    •  فونت مورد استفاده برای متن فارسیB Zar با اندازه 12 است و فونت لاتین Times New  Roman  با اندازه 12 است. ضروری است کل متن مقاله به صورت صفحات تک ستونی با فواصل مساوی 2/5 سانتیمتر از طرفین تنظیم شوند.
    •    توضیحات جداول و نمودار ها کامل است.
    •  منابع طبق فرمت مورد پذیرش نشریه تنظیم شده است و فرمت همه منابع یکسان است.
    •  نویسنده مسئول عضو هیات علمی دانشگاه است و اطلاعات تماس آن به طور کامل ذکر شده است (ایمیل فعال، آدرس و شماره تماس)
    •  رتبه علمی نویسندگان (استادیار، دانشیار،...) ذکر شده است.
    •  مقاله با فرمت doc  ذخیره شده است.
    •  حجم مقاله با یافته ها متناسب است. توصیه می شود مقالات کامل کمتر از 5000 کلمه باشد و مقالات کوتاه کمتر از 3000 کلمه تنظیم شوند (بدون در نظر گرفتن جداول و نمودار ها).
    • فرم تعهد نامه به طور کامل تکمیل شده و توسط نویسنده مسئول امضا شده است. امضای فرم تعهد به منزله تایید مقاله ارسالی توسط تمامی نویسندگان است. ارسال تصویر تعهدنامه الزامی است.

     شرایط  مقالات

                                                                                                                            
    ـ مقالات ارسالی تنها در قالب تعیین شده مجله مورد بررسی قرار می‌گیرند و در صورت عدم رعایت ساختار مورد نظر، مقاله به نویسنده برگردانده می شوند. 
    ـ مقالات ارسالی نباید به طور هم زمان برای سایر مجلات ارسال شده یا در مجله دیگر به چاپ رسیده باشند.                    

     - از آنجا که مقالات منحصراً به صورت الکترونیکی و از طریق سایت اختصاصی مجله پذیرفته میشوند، نویسندگان محترم  می بایست ابتدا به عنوان کاربر در پایگاه ثبت نام نمایند. لطفا برای ارسال مقاله و پیگیری آن به آدرس  زیر مراجعه شود.

    http://vet.journals.iau-garmsar.ac.ir

    -  مقاله ارسالی باید پژوهشی و حاصل تحقیق نویسنده (گان) باشد. مجله از پذیرش مقالات ترجمه شده معذور است.

     

    انواع مقالات


    - مقالات اصیل (Original Papers): مقالاتی هستند که یک موضوع را بصورت کامل و با بهره گیری از روش های مختلف علمی-آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار داده اند.

    -  مقالات حاصل از انجام مطالعات محدود که نتایج آن جالب توجه باشد در قالب مقاله کوتاه (Short Communication) قابل پذیرش است،مشروط بر اینکه تعداد کل کلمات مقاله به همراه منابع و عکس ها از 3000 کلمه تجاوز ننماید.  
    -  تعداد محدودی گزارش موردی (Case Report) به چاپ خواهد رسید . لازم است در تهیه این مقالات، موارد نادر و مهم دامپزشکی گزارش شوند و حجم کل مقاله به همراه منابع و عکس ها (طبق فرمت مجله) از سه صفحه تجاوز ننماید.
    -  مقالات مروری (Review Article) از اشخاص مجرب، با بصیرت کامل از موضوعی خاص و دارای تعداد قابل قبولی ارجاعات به مقالات منتشرشده خویش، پذیرفته می شود. توصیه می شود قبل از ارسال مقالات مروری از طریق سامانه،  از طریق ایمیل نشریه با سر دبیر مکاتبه صورت گیرد تا پس از ارزیابی اولیه مراحل ارسال مقاله انجام گیرد.

     

    روند کلی بررسی مقالات 

    -   ابتدا کلیه مقالات توسط سردبیر و هیئت سردبیری مجله مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورتی که مقاله از حداقل شرایط لازم برخوردار باشد جهت داوری به متخصصین صاحب صلاحیت در حوزه مربوطه ارجاع می گردد. داوری در این نشریه از نوع دو سو کور (Double Blind) می باشد. در صورت عدم برخورداری از شرایط لازم در ارزیابی اولیه، نتیجه ظرف مدت 14 روز به نویسنده  مقاله اعلام می گردد و در صورت تایید اولیه، نتیجه داوری نهایی ظرف مدت 90 روز کاری اعلام می گردد. در صورتی که اعلام نتایج داوری ظرف این مدت امکان پذیر نباشد نویسنده می تواند 3 داور مجرب از سایر مراکز دانشگاهی جهت تکمیل و تسریع روند داوری معرفی نماید. تنها ایمیل آکادمیک افراد جهت داوری قابل پذیرش است. سردبیر در انتخاب یا رد داوران پیشنهادی اختیار تام دارد.

    - رعایت فرمت تدوین مقالات طبق دستورالعمل نشریه جهت انجام بررسی اولیه، داوری و چاپ الزامی است.

     -  پس از اخذ نظر داوران و بررسی توسط دبیر موضوعی، در صورت ارزیابی مثبت داوران، مقاله جهت اصلاح برای نوبسنده (گان) ارسال می گردد. در غیر این صورت مقاله قابل پذیرش نمی باشد. در صورت اختلاف نظر داوران، نتیجه بررسی به داور مرجع صاحب صلاحیت جهت تصمیم گیری نهایی ارجاع داده می شود.

     -  نویسندگان باید به تمامی سوالات داوران به دقت پاسخ داده و اصلاحات مورد درخواست را به انجام برسانند. جهت تسریع روند بررسی بهتر است تغییرات اعمال شده در متن با تغییر رنگ (هایلایت زرد) مشخص گردد.
     - در صورت نیاز، مقاله اصلاح شده دوباره برای داوران مربوطه و بررسی نهایی ارسال می گردد و در نهایت نظرات دریافتی در هیات تحریریه یا هیات دبیران مطرح می‌شود.

     -   مقالاتی که برای چاپ آماده شده اند برای تایید نهایی به نویسنده ارجاع می شوند که می بایست حداکثر ظرف 72 ساعت مورد بررسی و تایید قرار گیرد. انجام اصلاحات علمی و گسترده در این مرحله امکان پذیر نمی باشد. در صورت نیاز به نسخه چاپی نشریه لازم است در این مرحله درخواست لازم از طرف نویسنده مسئول صورت گیرد.

     

    رعایت اصول اخلاقی در پژوهش و نشر

     -  مقالات ارسالی نباید به طور هم زمان برای سایر مجلات ارسال شده یا در مجله دیگر به چاپ رسیده باشند.   مقاله نباید بصورت کامل و ذکر نتایج نهایی در همایش های علمی ارائه شده باشد. ارائه قسمتی از نتایج در همایش ها به شرط اطلاع نشریه و تایید سردبیر بلامانع  است.                   

    -  نویسنده در صورت استفاده از نظرات و نتایج تحقیقات سایر محققین ملزم به ارجاع دقیق به مقاله مربوطه می باشد. تمام مطالب   ارائه شده باید توسط شخص نویسنده نوشته شده و استفاده از عبارات بکار رفته در سایر منابع بدون تغییر نیز مصداق سرقت ادبی (Plagiarism) بوده و قابل قبول نیست. در صورت استفاده از عبارات بکار رفته در سایر متون علمی، نویسنده موظف است که مطلب مورد نظر را بصورت نقل قول داخل "گیومه" ذکر نماید.

    - تنها نام افرادی به عنوان نویسنده در مقاله درج گردد که مشارکت فکری فعال و موثر در تمامی مراحل از ایده پردازی تا تحلیل نتایج و نگارش داشته باشند. در غیر این صورت در بخش تقدیر و تشکر از آنان نام برده شود.

    - عدم وجود تناقض در منافع نویسندگان و انتشار مقاله (Conflict of Interest). چنانچه انتشار مقاله سبب انتفاع نویسندگان آن مقاله به صورت خاص گردد باید توضیحات لازم به سردبیر جهت ارزیابی ارسال شود.

    -  مجله میکروبیولوژی دامپزشکی حق رد یا قبول و نیز ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ می دارد. هیات تحریریه در انجام اصلاحات ویرایشی و نگارشی آزاد است.
    -  دریافت نسخه چاپی Reprint تنها از طریق پرداخت هزینه و در خواست نویسند گان پیش از انتشار امکان پذیر است.  

    -چاپ و انتشار مطالب مندرج در این مجله به شرط ذکر منبع "میکروبیولوژی دامپزشکی" بلامانع است.
     - ارسال کننده مقاله به عنوان نویسنده مسئول مکاتبات (Corresponding Author) در نظر گرفته می شود و کلیه مکاتبات و اطلاع رسانی های بعدی با وی صورت می پذیرد. تغییر در ترتیب یا اسامی افراد پس از پذیرش مقاله به هیچ عنوان قابل پذیرش نمی باشد. لذا توصیه می شود در زمان ارسال مقاله دقت لازم صورت گیرد.
    -  تکمیل و امضاء فرم تعهدنامه توسط نویسنده مسئول الزامی است و از بررسی و چاپ مقالاتی که فرم تعهدنامه نویسندگان را تکمیل نکرده باشند، خودداری می‌گردد. لازم به ذکر است که نمونه فرم مذکور در وب سایت مجله موجود است.

    - کلیه حقوق قانونی مقاله منتشر شده بطور انحصاری در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار است.
    -  ضروری است تا اخلاق پژوهش و نشر و همچنین حقوق حیوانات در کلیه مراحل تحقیق رعایت گردد.  در صورتیکه انجام تخلف در هر یک از مراحل داوری و انتشار محرز گردد با نظر هیات تحریریه مقاله از روند کار و یا وب سایت نشریه حذف می گردد . جهت دریافت راهنمای اخلاق پژوهش به وب سایت وزارت علوم تحقیقات و فناوری  (https://rppc.msrt.ir/fa)  مراجعه گردد.

    • صحت و سقم و مسئولیت مطالب مقاله به عهده نویسنده (گان) است و نشریه مطالب مندرج در مقالات را تایید یا رد نمی نماید.
    • ارسال داده های خام مربوط به مقاله همراه با فایلهای تکمیلی در روند داوری و پذیرش مقاله تاثیر مثبت خواهد داشت.

     

    دستورالعمل نگارش و ارسال مقاله 

     نوشتارها باید در برنامه Word در ‌ابعاد Aبا رعایت فاصله 2 سانتی‌متر از هر طرف و فاصله خطوط 1/5 با فونت B Zar  سایز 12 برای نوشته‌های فارسی و فونت Times New Roman سایز 11 برای نوشته‌های لاتین تایپ شده باشند. تعداد جداول و تصاویر (اعم از تصاویر یا نگاره‌ها و غیره) به‌حداقل (حداکثر تعداد تصاویر 8 عدد) در نظر گرفته شود.

     3-1 نوشتارهای پژوهشی: نوشتارهای پژوهشی نباید حداکثر از 15 صفحه مجله (با احتساب منابع) تجاوز نماید. این نوشتارها شامل فایل جداگانه صفحه عنوان، فایل جداگانه مقاله کامل بدون نام نویسندگان و آدرس آنها و شامل عنوان مقاله، چکیده، مقدمه، مواد و روش‌‌کار، نتایج، بحث، نتیجه‌گیری‌نهایی و منابع می‌باشد.

    3-1-1 فایل صفحه عنوان: این صفحه شامل موارد ذیل می باشد:

    عنوان: عنوان نوشتارها باید شامل متغیر های اصلی و نوع طرح پژوهشی وکوتاه، گویا و بیانگر محتویات نوشتار باشد. همچنین هر مقاله بمی بایست دارای یک short running title‌ (عنوان کوتاه فقط به زبان فارسی) بـاشد. تعداد حروف عنوان کوتاه مقاله نباید از 40حرف بیشتر باشد.

    نام نویسنده یا نویسندگان: (به‌طور کامل هم فارسی و هم انگلیسی)، محل کار نویسندگان با ذکر گروه و نام دانشکده و نام دانشگاه و شهر و کشور (هم فارسی و هم لاتین)، مورد استفاده باشد. ذکر شماره تلفن ثابت، همراه، نمابر، E-mail و شناسه پژوهشگر (ORCID) نویسنده‌گان بـه‌منـظـور مکـاتبـات بعدی در سامانه ضروری است.

     3-1-2 فایل مقاله کامل بدون نام نویسندگان و آدرس آنها:

    چکیده:  ‌خلاصه نوشتار شرح مختصر و جامعی از تمام محتویات نوشتار است. ایـن بخـش ‌باید به‌تنهایی بیانگر کارهای انجام شده و نتایج به‌دست آمده باشد به‌طوری که خواننده مجبور نشود برای درک مطلب به‌متن مراجعه نماید.

    چکیده فارسی و خلاصه انگلیسی منطبق با هم و واجد قسمت‌های:‌ زمینه مطالعه، هدف، روش کار، نتایج و نتیجـه‌گیـری نهایی باشد.

     در خلاصه انگلیسی Background, Objectives, Methods, Results, Conclusions  تنظیم شود.

    خلاصه‌های فارسی و انگلیسی بهتر است حدود 200 کلمه باشد و نباید از‌ 350 کلمه تجاوز نمایند.

    در پایان صفحه مربوط به خلاصه مقاله واژه‌های کلیدی فارسی و انگلیسی (5‌ کلمه) نوشته شود. بهتر است واژه‌های کلیدی تا حد امکان متفاوت از کلمات بکار رفته در عنوان مقاله باشند و شهر و کشور نباشند.

    در صورت استفاده از کلمه مخفف در خلاصه، بایستی در اولین مورد استفاده نام کامل و به‌دنبال آن مخفف در پرانتز ذکر شود.

     3-1-3 مقدمه: متغیر های مهم استفاده شده در مقاله و روابط بین آنها تعریف شود (ادبیات تحقیق)، چنبه های روشن و تاریک موضوع مقاله (زمینه تحقیق)، اهمیت علمی یا بهداشتی یا اقتصادی موضوع مقاله و در آخرین چمله انگیزه و هدف تحقیق نوشته شود.

    3-1-4 مواد و روش کار: در بخش مواد و روش کار بایستی مواد، لوازم و دستگاه‌هایی که اختصاصاً ‌برای کار پژوهشی به‌کار رفته است نام برده شده و از ذکر مواد و لوازم عمومی آزمایشگاهی خودداری گردد. در مورد مواد و دستگاه‌ها و لوازم اختصاصی لازم اسـت نـام شرکت سازنده و شهر و کشور مربوطه نام برده شود. روش کار ‌باید طـوری ارایـه گـردد کـه امکان انجام مجدد آن توسط پژوهشگران دیگر میسر و به‌طور خلاصه بیانگر چگونگی و روند کار انجام شده باشد. در این بخش لازم است از ذکر روش‌هایی که قبلاً انجام شده و در نشریه‌های دیگر چاپ شده است خودداری نموده و تنها به ‌ذکر منبع مورد نظر اکتفا شود. در مورد آنالیز آماری روش‌های به‌کار گرفته شده باید به ‌شیوه قابل درک و با استناد به ‌مأخذ معتبر ذکر شود. بیان روش نمونه گیری،  حجم نمونه، تعداد تکرارهای مستقل هر آزمایش و تعداد تکرارهای داخل هر آزمایش ضروری می‌باشد.

     3-1-5 نتایج: نتـایـج بـه‌دسـت آمـده از یـک کـار پـژوهشی در این بخش نگاشته می‌شود. داده‌ها و نتایج به‌ دست آمده باید به‌ گونه‌ای منطقی و مفید که روشنگر بحث و نتیجه‌گیری باشد ارایه گردد و بدین منظور می‌تواند همراه با جدول، نمودار و تصویر باشد. در این مورد باید دقت کافی به‌عمل آید که برای بیان یک منظور فقط از یکی از آن‌ها برای مثال نمودار یا جدول استفاده شود نه از هر دو. هر کدام از موارد فوق باید دارای شماره و عنوان باشند و عنوان جدول در بالا و عنوان نمودار و تصاویر در پایین آنها ذکر شود. شماره جداول،  نگاره‌ها و تصاویر، به ترتیبی که درمتن به آن اشاره می‌شود نوشته شود. از توضیح کامل جداول، یا نمودار و تصاویر در متن پرهیز شود و تنها به بیان اهم مطالب پرداخته شود. جداول، نمودارها و تصاویر بایستی در انتهای فایل اصل مقاله پس از منابع آورده شده و از قرار دادن جداول، نمودار و تصاویر در متن یا در فایل دیگر پرهیز شود.

    جداول: جهت ارائه جداول خطوط عمودی جداول حذف و فقط خطوط مربوط به تیتر ها و خط انتهایی جدول کشیده شود و جداول به شکل فارسی و تمام خانه‌ها راست به چپ طراحی شوند. جداول مقاله باید با فونت فارسی با فونت B Mitra سایز 10و تنظیمات Right To Left کشیده شود. اعداد داخل جداول باید به فارسی باشند. جداول از یک صفحه A4 تجاوز نکند و در صفحه Portrait کشیده شوند. جداول طوری کشیده شوند که وقتی با Tab از خانه‌ای به خانه دیگر می‌رویم، از سمت راست به چپ خانه‌ها تغییر کنند. جهت مقایسه آماری اعداد جدول از حروف انگلیسی Superscript استفاده شود و به‌صورت مناسب در زیر جدول توضیح داده شود.

    نمودارها و تصاویر بایستی به‌صورت فایل مجزا با پسوند JPEG و سایز ۸ در ۶ و رزولیشن ۶۰۰ dpi ارسال شوند. اعداد و نوشته‌های موجود در تصاویر و نمودارها به لاتین و کاملاً واضح باشند. اعداد و نوشته‌های تصاویر و نمودارهایی که بی کیفیت هستند در برنامه فتوشاپ بازنویسی شوند.. 

     3-1-6 بحث: قسمت بحث بایستی جدا از قسمت نتایج و به‌صورت مجزا آورده شود. در این بخش نتایج به‌دست آمده مورد بحث و تفسیر قرار می‌گیرند و شـرح و بسط داده مـی‌شـوند. همچنین حاصل کار پژوهشی در مقایسه با کار سایر پژوهشگران مورد بحث و توجه قرار می‌گیرد و علت احتمالی مطابقت یا عدم مطابقت با دیگران ذکر شود. در کل به ‌مواردی که به‌ حل مسئله مورد پژوهش کمک کرده و نتیجه‌گیری از آن حاصل شده است اشاره گردد. در آخر قسمت بحث نیز در یک پاراگراف نتیجه‌گیری نهایی به‌صورت کاملاً واضح بیان شود.

    3-1-7 نتیجه‌گیری نهایی

     3-1-8 سپاسگزاری: در این بخش نویسنده راهنمایی و کمک‌های دیگران را یادآوری کرده و به‌طورخلاصه از آن‌ها سپاسگزاری می‌نماید. ‌به منظور ارسال مطالب مربوط به این بخش از فایل مشخصات نویسندگان ارسال شود و در فایل اصلی مقاله نباشد.

     3-1-9 تعارض منافع: در این بخش نویسنده بایستی تمام ارتباطات مالی (اعم از سود و یا ضرر حاصل از نتایج تحقیق) و غیر مالی (مثل ارتباطات دولتی، فردی یا شغلی) که می‌تواند به نحوی در یافته‌های تحقیق اثرگذار باشد را ذکر نماید. در صورت عدم وجود تعارض بایستی ذکر شود "نویسندگان هیچ گونه تعارض منافعی را در این پژوهش شناسایی نکردند".

    مسئولیت‌ مقاله

    مسئولیت علمی و اخلاقی مقاله بر عهده نویسنده یا نویسندگان آن می‌باشد.

    نویسنده مسئول بایستی فرم‌های  تعهد نامه  در خصوص صحت اطلاعات ارسالی، چاپ نشدن در دیگر مراجع علمی و همچنین ترتیب اسامی نویسندگان را تکمیل و ضمیمه کند.

    3-1-10 منابع مورد استفاده: . لیست منابع باید پس از قسمت نتیجه گیری نهایی در صفحه‌ای جداگانه قرار داده شود و منابع مورد استفاده پس از مرتب شدن بر اساس حروف الفبا شماره گذاری شود. فهرست منابع مطابق روش HARVARD است و در متن ‌باید نام نویسنده و سپس تاریخ در داخل پرانتز ذکر شود. اگر به چند منبع رفرانس داده می شود به ترتیب زمانی داخل پرانتز ردیف شوند و با ; جدا شوند. اگر بیش از دو نفر است با ذکر et al., نوشته شوند ولی اگر دو نفرند هر دو نوشته شوند مانند (Azarbayejani and Mohammadsadegh 2021)

    در لیست منابع پایانی به ترتیب حروف الفبا نوشته و به روش زیر نگارش می شوند. استفاده از پایان‌نامه، کنگره، کنفرانس، پروتکل، سایت، سخنرانی SAS در منابع قابل قبول نمی‌باشند. بایستی ۵۰ درصد منابع جدید و حداقل مربوط به پنج سال قبل باشند. تمام منابع مورد استفاده باید به زبان انگلیسی نوشته شود گردد و معادل انگلیسی منابع فارسی آورده شده و در انتهای آن در درون پرانتز (In Persian) آورده شود

    برای یافتن  خلاصه نام مجله می‌توانید به نوشتارهای مجله مراجعه نموده و یا آن را به‌صورت مخفف از Pubmed یا Web of Science استخراج نمایید. در انتهای تمام منابعی که دارای PMID و DOI می‌باشند، لینک نسخه آنلاین (PMID و DOI) آورده شود و حتماً مطابق مثال ذیل لینک دهی شود.

    Azarbayejani, R., & Mohammadsadegh, M. 2021. Glucose, insulin, and cortisol concentrations and

    glucose tolerance test in Holstein cows with inactive ovaries. Tropical Animal Health and

    Production, 53(1), 1-9. DOI: 10.1007/s11250-020-02448-7. PMID: 33231743

    در مورد کتاب‌ها به ترتیب  نام نویسندگان، تاریخ ، عنوان کتاب به صورت لاتین، چندمین چاپ انتشارات مکان انتشار و صفحه ، مکان، نام ناشر، صفحه و سال انتشار، (مطابق با مثال)‌ باید ذکرگردد.

    Constable, P. D., Hinchcliff, K. W., Done, S. H., & Grünberg, W. 2017. Veterinary medicine: a textbook of the diseases of cattle, horses, sheep, pigs and goats. 11th ed. Elsevier Health Sciences. Missouri, USA.pp. 1904-2040.

    در صورت رجوع به فصلی از کتاب به‌عنوان ماخذ:

    Madouasse, A., Huxley, J.N., Van Den Borne, B.H.P., Toni, F. and Green, M.J., 2011. Presenting uncertainty and variability to the decision maker: A computer program that uses Monte Carlo simulations to improve the management of the dry period. In Udder Health and Communication (pp. 187-187). Wageningen Academic Publishers, Wageningen.

    4-2 گزارش‌ موردی و گزارشات درمانگاهی:

    این گزارش‌­ها، موارد نادر و آموزنده درمانگاهی و آزمایشگاهی را در بر گرفته و و نباید از 4 صفحه مجله تجاوز نمایند. در این دست گزارشات نکات زیر در نظر گرفته شود: عنوان فارسی و انگلیسی، ‌خلاصه فارسی و انگلیسی (سابقه، یافته‌های بالینی، آزمایشات تشخیصی و ارزیابی نهایی)، کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی، سابقه (چگونگی گزارش بیماری مورد نظر)، یافته‌های بالینی ‌(تاریخ شروع بیماری، علائم بیماری و تمامی یافته‌های بالینی مرتبط)، آزمایشات تشخیصی (کلیه آزمایشات انجام شده در جهت تایید تشخیص بیماری)، ارزیابی نهایی (بیان استنتاجی در خصوص مورد گزارش شده)، فهرست منابع.

    4-3 مقالات مروری:

    مقالات متاآنالیز با استفاده از فرمول های آماری برای تحلیل آنها ممکن است پذیرفته شود. تعداد محدودی از مقالات مروری که توسط افراد شناخته شده‌ای  تهیه شوند که در مورد موضوع مقاله حد اقل سه مقاله ISI دارند  ممکن است پذیرفته شد. در مقالات مروری نتایج بررسی‌های منتشر شده قبلی توسط نویسنده مورد ارزیابی قرار گرفته، نقاط قوت و ضعف آن‌ها بررسی می‌شوند و پیشنهاداتی مبنی بر بهبود انجام آن‌ها در مطالعات بعدی آورده می شود. مجله تحقیقات دامپزشکی از ارسال این نوع مقالات استقبال می‌کند، با این حال قبل از ارسال لازم است با نویسنده مقاله در خصوص عنوان و حجم مقاله ارسالی هماهنگی به عمل آید.

    در این دست گزارشات نکات زیر در نظر گرفته شود: عنوان فارسی و انگلیسی،  ‌خلاصه فارسی و انگلیسی (زمینه مطالعه و تشریح بخش‌های مختلف تشکیل دهنده مقاله در حد یک جمله و نتیجه گیری نهایی باشد، باید در زمان حال نوشته شود. همچنین به دلیل کوتاه بودن آن باید خیلی سریع به اهدافی که در مقاله وجود دارد اشاره شود) کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی، مقدمه،  بدنه اصلی یا نتایج، نتیجه گیری نهایی.

    4-4 مقالات پژوهشی کوتاه:

    این مقاله از جهت نوع کار و نحوه تدوین همانند مقاله پژوهشی است ولی با توجه به اهمیت و نتایج حاصل از پژوهش، مقاله به‌صورت فشرده و حداکثر در 5 صفحه (بدون احتساب منابع) مجله ارائه گردد.

    در این دست گزارشات نکات زیر در نظر گرفته شود: عنوان فارسی و انگلیسی، خلاصه فارسی و انگلیسی، کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی، مقدمه، مواد و روش کار، نتایج، بحث، منابع باشد.

     

    چنانچه مقاله خارج ازضوابط راهنمای تهیه نوشتارهای علمی مجله باشد قبل از ارائه به هیئت تحریریه و داوران به نویسنده مسئول جهت انجام اصلاحات عودت داده خواهد شد.