بررسی فراوانی آلودگی های قارچی در پوست و آبشش ماهیان زینتی آب شیرین شهر تهران
محورهای موضوعی : قارچ شناسی
مهدی ابراهیمی جعفری
1
(گروه پاتوبیولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
منصور بیات
2
(استاد گروه پاتوبیولوژی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
عادل حقیقی خیابانیان اصل
3
(دانشیارگروه پاتوبیولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
سیدجمال هاشمی هزاوه
4
(استاد گروه پاتوبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران)
کلید واژه: پوست, آبشش, ماهی زینتی, فراوانی, قارچ,
چکیده مقاله :
در صنعت ماهیان پرورشی و زینتی شاهد حضور ارگانیسم های قارچی هستیم که جمعیت های پرورشی جوان و بالغ را تهدید کرده و منجر به پوسیدگی تخم ها و لاروها می شوند. عفونت های قارچی عفونت های ثانویه در ماهی به دنبال ارگانیسم های اولیه انگلی، ویروسی و باکتریایی هستند. در این تحقیق باید میزان عفونت های قارچی و نوع آلودگی آنها در ماهیان زینتی مشخص میشد. این بررسی بر روی 92 ماهی زینتی با علائم بالینی انجام شد. نمونه ها از مکان های مختلف به دست آمدند. پس از شناسایی قارچ ها بوسیله کشت و PCR فراوانی آنها بررسی گردید. از مجموع 92 مورد بررسی، پوست و آبشش دارای ضایعه در 32 مورد نتیجه کشت قارچ مثبت بود. در بررسی PCR این 32 نمونه، گونه های قارچی شناسایی شده بوسیله توالی ژنی بصورت 53% کلادوسپوریوم، 7/18% کاندیدا، 5/12% پنیسیلیوم، 3% Aureobasidium pullulans و 3% مخمر Rhodotorula بودند. ضایعات پاتولوژیک در آبششها بصورت تیرگی، پرخونی، و در زیر میکروسکوپ بصورت ریزش سلولهای اپیتلیال و حضور لکوسیت ها را بود. در پوست بصورت زخم ماکروسکوپی و میکروسکوپی دیده شد. این قارچ ها مسئول بوجود آمدن ضایعاتی هستند که تحت شرایط خاص مانند بی ثباتی محیطی و عوامل سرکوب کننده سیستم ایمنی دیده می شوند.