• راهنمای تدوین مقاله

    راهنمای نویسندگان
    نویسنده گرامی، قبل از ارسال مقاله، نکات زیر را به طور کامل در نظر بگیرید:
    در فایل اصلی مقاله، نام نویسندگان  ذکر نگردد. نام نویسندگان با وابستگی سازمانی به دو شکل فارسی و انگلیسی به صورت فایل جداگانه ارسال شود.ارسال فرم تعهد نویسندگان ضروری است.
    شناسة پژوهشگر(ORCID ID) تمام نویسندگان باید در ابتدای مقاله و نیز در هنگام ثبت اطلاعات نویسندگان مقاله در سایت درج گردد.
    مطابق آیین نامه جدید درج لینک شناسهDOIمقاله های الکترونیکی استفاده شده در مقاله، در فهرست منابع الزامی است.
    گزارش مشابهت یاب مقاله (از سامانه همیاب یا سمیم نور) به همراه مقاله ارسال شود.
    ارسال کد اخلاق در پژوهش ثبت شده در سامانه ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی به آدرسhttps://ethics.research.ac.ir، الزامی است
    آئین‌ نگارش مقاله
    اصول کلی
    زبان مجله فارسی است، بنابراین میبایست حتی المقدور از کلمات فارسی برای بیان مطالب علمی در مقاله استفاده شود. (به غیر از جداول و نمودارها که به زبان انگلیسی هستند). مقاله نباید قبلاً در یکی از نشریات کشور به چاپ رسیده یا همزمان برای مجلات دیگر ارسال شده باشد. همچنین رتبه علمی نویسندگان به درستی عنوان گردد و کلیه نویسندگان مقاله از ارسال و چاپ آن مطلع باشند.  مسئولیت حقوقی عدم درج نام و نام خانوادگی سایر محققان در مقالات بر عهده فرستنده می باشد. مسئولیت صحت و سقم مطالب مقاله، ترتیب اسامی صاحبان اثر، پاسخگویی به مراجع تأمین کننده منابع مالی پژوهش در صورت عدم ذکر نام ایشان در صفحه عنوان و پاسخگویی به هر گونه ادعای حقوقی در مورد حق مؤلف یا محتو ا به عهده نویسنده مکاتبات است.  مجله در رد یا قبول مقالات، آزاد است و نیز حق ویرایش علمی، ادبی، استنادی و تلخیص مقالات را برای خود محفوظ می‌داند. کلیه اسامی که در متن، جداول و غیره به صورت مخفف درج می شود، باید به صورت کامل در پاورقی آورده شود. در صورت به کار بردن معادل فارسی اصطلاحات علمی، اصل اصطلاح در پاورقی آورده شود. در مقالاتی که از اختصارات انگلیسی استفاده می شود باید در اولین بار کامل آن اختصار نیز ذکر شود و از آن به بعد اختصار بدون ذکر کامل آن آورده شود.
    •برای کلمات فارسی، از قلمBnazanin12و برای کلمات انگلیسی،Times New Roman 10و فاصله خطوط1استفاده شود.
    •پانویس های فارسی با قلمBnazanin10و پانویس های انگلیسی با قلمTime New Roman 8درج شود.
    جدولها و نمودارها، چارتها و شکلها باید دارای عنوان باشند.
    •عنوان جدول در بالای جدول و با قلمBnazanin11معمولی.
    •عنوان نمودار، چارت و شکل در پایین آن باBnazanin11معمولی.
    •مطالب و ارقام داخل جدول با قلمBnazanin11یا در صورت ضرورت کوچکتر تنظیم شوند.
    •عرض جدول، نمودار، چارت و یا شکل نباید از عرض متن بیشتر باشد.
    -مقاله باید در قطع A4 با حاشیه گذاری 3 سانتی متر از هر سمت، و در قالب نرم افزار Microsoft Word و نسخه های 2013 به بعد بدون هیچ گونه صفحه آرایی حداکثر در 18 صفحه تایپ شود.
    شماره صفحات مقاله باید به ترتیب در پایین و سمت چپ درج شوند.
     چکیده فارسی و انگلیسی (مطابق با چکیده فارسی) در ابتدای مقاله درج گردد. چکیده مفصل انگلیسی
    ساختاریافته دارای مقدمه و اهداف (Background/purposes or objectives)،روشها(Methodology
    or Methods)، یافته ها(Findings or Results)، بحث و نتیجه گیری(Discussion and conclusion،)
    اصالت (Originality)در حد800تا1000کلمه پس از پذیرش نهایی مقاله باید ارائه شود
     
    روش نگارش مقالات پژوهشی  (Original Articles)
    عنوان
    - عنوان مقاله (به فارسی و انگلیسی) لازم است در برگیرنده موضوع تحقیق بوده و با حروف ضخیم (Bold) تایپ شود.
     -نام نویسندگان به فارسی در بالای چکیده فارسی و نام نویسندگان به انگلیسی و مرتبه علمی ایشان در فایل جداگانه (مقاله با نویسندگان) ذکر شود. نویسنده مکاتبات(مسئول) با علامت ستاره و ایمیل (ترجیحا ایمیل آکادمیک)، مشخص گردد.
     چکیده
    چکیده با ید به فرم "ساختاری" تدوین گردد و عناوین فرعی زیر را در بر گیرد : مقدمه، روش پژوهش، یافته ها، نتیجه گیری و واژه های کلیدی (بین 3 تا 5 کلمه).چکیده انگلیسی نیز باید مشتمل بر Introduction ، Methods  ،Results ،  Conclusion و. Keywords باشد. ضمنا محتوای چکیده فارسی و انگلیسی می بایست با هم مطابقت کامل داشته باشد و طول آن ها از 250 کلمه تجاوز ننماید. تایپ چکیده فارسی با خط(B nazanin)  نمره 12 و چکیده انگلیسی باخط Time New Roman  نمره 10  صورت پذیرد.
     متن مقاله: متن مقاله باید شامل مقدمه، روش پژوهش، یافته ها، بحث و نتیجه گیری، تشکر و قدردانی(حسب نیاز) ، منابع و ضمائم(شکل، جدول، نمودار) باشد:
    •    مقدمه: مقدمه باید در بر گیرنده " زمینه پژوهش" ، " بیان مشکل" ، "فشرده ای از نتایج پژوهش های مرتبط همراه با ذکر منابع " و "هدف اصلی پژوهش" باشد. در مقدمه لازم است مطالب به گونه ای نوشته شود که روزآمد بودن آن به روشنی قابل ملاحظه باشد.
    •    روش پژوهش
    روش کار باید شامل نوع مطالعه ، تعداد نمونه ، روش نمونه گیری ، ابزار گرد آوری داده ها ، روش جمع آوری اطلاعات ، روش تحلیل داده ها( شاخص ها و آزمون های آماری به کار گرفته شده) و ملاحظات اخلاقی(حسب مورد) باشد. اگر در پژوهشی از پرسشنامه یا چک لیست استفاده شده است، ثبات و اعتبارآن باید در مقاله تضمین گردد. در مورد پرسشنامه های استاندارد که اعتبار و ثبات آن قبلا مشخص شده است تنها ذکر مرجع کفایت می کند.
    •    یافته ها
    - یافته های پژوهش باید در قالب متن، جداول، نمودارها و عکس ها به روشنی بیان و از تکرار مطالب ذکر شده در متن پرهیز شود.
    - در کلیه جداول و نمودارهای کلیه اعداد و مطالب بابد به انگلیسی قید گردد و عناوین جداول و نمودارها باید هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی ذکر شود.
    -جداول و نمودارها باید ،دقیق و واضح ،عنوان رسا، زمان و مکان اجرای مطالعه باشد.
    - عنوان نمودارها در زیر نمودارها و عنوان جداول در بالای جداول به زبان فارسی و انگلیسی قرار گیرد.
    -تعداد جداول و نمودارها حداکثر 5 مورد بوده و اندازه آنها از cm 15× 10بزرگ تر نباشد.
    -در عنوان جدول از به کار بردن کلماتی همانند "مقایسه" یا هر کلمه غیر معمول علمی خوداری کنید.
    •    بحث و نتیجه گیری:
    -یافته های جدید و مهم پژوهش باید با دیگر تحقیقات انجام شده در ایران و جهان مقایسه شده (با ذکر منابع) و دلایل رد و یا قبول آن ها مورد بحث قرار گیرد.
    -یافته های پژوهش میبایست به نحو احسن تفسیر شوند واز تکرار یافته ها در این بخش خودداری شود و نباید نتایج جدیدی که در قسمت یافته ها به آن اشاره نشده است، عرضه گردد.
    - محدودیت های مطالعه و میزان تعمیم پذیر بودن یافته ها باید به وضوح ذکر گردد.
    - این بخش باید با یک نتیجه گیری روشن (در حد یک پاراگراف) و با توجه به چهار عامل 1-جمع بندی از یافته ها2-آینده نگری 3-تعمیم پذیری 4- پیشنهاد خاتمه یابد.
    •    تشکر و قدردانی : در این بخش می توان از افراد و یا سازمان هایی که به نحوی در انجام مطالعه و یا نگاشتن مقاله همکاری نموده اند قدردانی کرد.
    •    منابع: منابع باید بر اساس ترتیب استفاده در متن شماره گذاری شوند و مطابق با دستورالعمل (Endnote, APA 7th) تنظیم گردد.
    -  در متن مقاله بعد از استفاده از هر منبع، شماره منبع داخل پرانتز درج شود .
    -اگر چند منبع بطور همزمان ارائه می شود مثلا منبع 3،4،5و6 در متن به صورت(6-3) معرفی گردند.
    -منابع باید به روز بوده و تعداد آنها از 10 مورد کمتر نباشد. درضمن همه منابع ازجمله مراجع فارسی بایدبا زبان انگلیسی نگارش شوند.
    روش نگارش مقالات مروری(Review Article)
    - مقاله ی مروری شامل؛ صفحه عنوان، چکیده ی فارسی ، چکیده ی انگلیسی ، کلید واژه ها ، مقدمه، شرح مقاله، بحث و نتیجه گیری،تشکر و قدردانی و منابع می باشد.
    - مقاله ی مروری باید جامع بوده و در تنظیم آن حداقل از 15 منبع معتبر و جدید استفاده شود . نویسنده مسئول میبایست درزمینه ی تحت بررسی صاحب نظرباشد.
    روش نگارش گزارش مواردجالب (Case Reports)
    مقالات حاصل از مطالعات موردی شامل صفحه عنوان، چکیده فارسی و انگلیسی، کلید واژه ها، مقدمه، معرفی مورد  (Case) ،بحث و منابع می باشد.
    چگونگی داوری مقالات
    مقالات توسط شورای نویسندگان و مشاوران، مورد بررسی، نقد و ارزیابی قرار خواهد گرفت. این هیأت در تغییر و اصلاح مقالات آزاد هستند. مقاله های دریافتی حداقل توسط 2 داور که هویتشان مکتوم است و با توجه به چک لیست ارزیابی مقالات، داوری خواهد گردید. پس از انجام اصلاحات پیشنهاد شده، مقاله مجدداً مورد بررسی کارشناسان قرار می گیرد.  به محض تأیید نهایی مقاله، نامه پذیرش چاپ مقاله در مجله برای نویسندگان ارسال می گردد.